CGY-ANA: Mangiapane slår till med ett hattrick

Calgary Flames var i natt illa ute mot Anaheim Ducks. Men efter en stark tredje period och ett hattrick av Andrew Mangiapane vände laget och vann med 6-4 hemma i Scotiabank Saddledome.

I början av den tredje perioden låg Flames under med 1-3 innan vändningen kom genom fem raka mål i den tredje perioden.
Andrew Mangiapane, som gjort 1-1-målet i den första perioden, svarade för ytterligare två fullträffar i den tredje perioden och fullbordade sitt första hattrick i sin NHL-karriär.
- Det var en viktig seger, säger tremålsskytten till NHL.com/sv efter matchen. Vi har gjort jobbet på bortaplan den sista tiden och vi behövde få med oss samma arbetsinsats också hemma inför våra egna fans. Vi spelade stabilt och jobbade hårt. Det gav utdelning i den tredje perioden.
Vändningen till 6-4-segern innebär att Flames bröt en tung hemmasvit där man bara mäktat med en poäng på de fem senaste matcherna i Scotiabank Saddledome.
- Vi höll oss kvar i matchen trots att puckarna inte trillade in, säger Elias Lindholm, som gick poänglös av isen efter en tio matcher lång poängsvit. Det var bra att vi inte lät den här matchen glida oss ur händerna.
Med vinsten befäster Calgary sin position på den första wildcard-platsen i Western Conference och knaprar in på Vancouver Canucks som är trea i Pacific Division, en poäng före Flames, men med två matcher mindre spelade.
Här är en titt på nattens övriga matcher:

Colorado Avalanche - Tampa Bay Lightning: 3-4 e. förl. (1-0, 1-3, 1-0, 0-1)
Tampa Bay Lightning vann för elfte matchen i rad då Colorado Avalanche besegrades efter förlängning.
Lightning tog kommandot i den andra perioden då laget gjorde tre raka mål.
Valeri Nichushkin kvitterade i den tredje perioden för Avs innan Nikita Kucherov avgjorde i sudden med sitt 29:e mål för säsongen.
Avs Mikko Rantanen bröt matchen i den andra perioden efter att olyckligt fallit in i sargen.

COL-TBL: Kucherov tar vara på friläge i sudden

Vegas Golden Knights - Washington Capitals: 3-2 (2-0, 1-0, 0-2)
Vegas Golden Knights hade 3-0 efter två spelade perioder och kunde hålla undan för Capitals forcering i den tredje perioden och vinna för tredje matchen i rad.
Hemmalagets mål gjordes av Nick Holden, Reilly Smith och Max Pacioretty. Washington reducerade två gånger om i den tredje perioden genom T.J. Oshie.
Alex Ovechkin gick mållös från isen för femte matchen i rad och är fortsatt två fullträffar från 700.

VGK-WSH: Ovechkin skickar ut Schmidt i Vegas bås

Arizona Coyotes - New York Islanders: 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)
Clayton Keller bröt sin 18 matcher långa måltorka när Coyotes besegrade Islanders hemma i Gila River Arena i Glendale. Segern innebär två viktiga poäng i det täta slutspelsracet i Pacific Division.
Connor Garland satte 2-0 för hemmalaget i början av den tredje perioden innan Anthony Beauvillier reducerade för NY och skapade nerv under den andra halvan av slutronden. Antti Raanta gjorde 28 räddningar i matchen.
I Islanders debuterade nyförvärvet Andy Greene och noterades för en assist.
Islanders förlorade för tredje matchen i rad.

ARI-NYI: Toews stoppas av Raanta

San Jose Sharks - Florida Panthers: 3-5 (1-1, 1-0, 2-3)
Efter att förlorat två raka matcher hittade Florida Panthers tillbaka upp på vinnarspåret.
Detta efter att borta i SAP Arena i San Jose fört matchen mot Sharks från start till mål.
Floridas mål gjordes av Evgenii Dadonov, Mike Hoffman, Colton Sceviour och Anton Strålman.
I Sharks noterades Brent Burns för en assist och förlängde sin poängsvit till sex matcher.

Så gick snacket:

"Det här är två tunga vinster. Vi behövde verkligen segern i lördags och vi tog med oss det självförtroendet till matchen idag".
- Arizonas Clayton Keller efter andra raka segern
- Vi gör en riktigt stark laginsats. Vi visste att de skulle göra ett försök i den tredje perioden. I slutändan visade sig avgörande att vi kunde göra tre mål i början av matchen.
Max Pacioretty efter Vegas seger mot Washington.

VGK.WSH: Karlsson får in pucken till Pacioretty