carter jarry

I natt fortsatte Stanley Cup-slutspelet med tre matcher; Florida Panthers-Tampa Bay Lightning, Pittsburgh Penguins-New York Islanders och Vegas Golden Knights-Minnesota Wild. Det blev segrar för Lightning, Penguins och Golden Knights.

Alex Tuch gjorde två av målen när Golden Knights besegrade Wild med 3-1 i match 2. Vegas kvitterade därmed matchserien som vänder till Minnesota för match 3 på torsdag (03:30, V Sport Hockey/Viaplay). Match 1 slutade 1-0 till Minnesota efter sudden.
Det blev inte en helt enkel resa för Vegas i match 2 mot Minnesota. Gästerna tog ledningen med 1-0 i den andra perioden efter 12:07. Men bara 18 sekunder senare såg Jonathan Marchessault till att utjämna tillställningen till 1-1, framspelad av Reilly Smith och William Karlsson.
Följ oss på [Facebook och Twitter för ytterligare exklusivt material och NHL-nyheter!]
- I slutspel gäller det att vara med de första och sista minutera av varje period, samt direkt efter ett mål. Vi gjorde ett bra byte, vi ville göra vårt förta mål i serien och fick igång alla, säger Marchessault.
Sedan klev Tuch in i handlingarna. Framspelad av Mattias Janmark stötte Tuch in 2-1 för Vegas efter 17:19 av den andra perioden. Tuch satte i den tredje perioden också 3-1 till Golden Knights. I powerplay lyckades forwarden stöta in pucken från nära håll efter förarbete av Chandler Stephenson.

VGK-MIN M2: Tuch ger Vegas ledningen

• Det är viktigt att komma in där, även framöver. Vi hade några lägen där, det är vår mentalitet att försöka komma innanför dem. De gillar att trycka ihop det, speciellt backarna. Det är ett bra defensivt lag, säger Tuch om vikten av att komma in på kassen i serien.
    Om Tuch var viktig framåt var målvakten Marc-Andre Fleury en nyckelspelare bakåt för Vegas. Fleury räddade 34 räddningar i matchen, varav samtliga 17 han fick på sig i den första perioden.
    - Det var inte den start vi ville ha, men det är så han gör. Det är det man förväntar sig av honom. Han ger oss en chans att vinna varje kväll. Han stod på huvudet i första perioden och var bra hela matchen, säger Marchessault om Fleury.
    Penguins utjämnade mot Islanders
    Tristan Jarry storspelade när Pittsburgh Penguins vann med 2-1 mot New York Islanders i match 2 av den första omgången av Stanley Cup-slutspelet.
    Jarry räddade 37 skott och hjälpte Penguins kvittera matchserien till 1-1.
    - Jag försökte bara att spela enkelt. Jag försökte bara spela bättre än senast. Det var något jag ville förbättra, att vara bättre ikväll. Det var lätt att vara det tycker jag, säger Jarry som släppte fyra puckar förbi sig på 41 skott i match 1 (3-4 till Islanders).
    Framåt gjorde Bryan Rust och Jeff Carter målen från Penguins. Rust satte 1-0 efter 3:22 av den första perioden. Forwarden hittade rätt med ett handledsskott från en bit ovanför de den högra tekningscirkeln.

PIT-NYI M2: Rust hittar rätt från ovan cirkelkant

Carter ökade på ledningen till 2-1 efter 13:07 när han gjorde sitt första slutspelsmål sedan den 22 april 2016. Carter fick pucken av Jared McCann i slottet, tog sig förbi Islanders-backen Ryan Pulock och placerade in pucken. Målet var Carters 40:e i slutspelssammanhang i karriären.
- Vi försökte bara komma ut och komma in i vårt spel så fort som möjligt. Vi ville komma ut och få en bra start, skapa momentum. Det finns inget bättre sätt att göra det på än att göra första målet, säger 1-0-skytten Rust.
Islanders reducerade till 2-1 efter 14:44 av mittperioden. Josh Bailey lurade bort en Penguins-backen och skickade upp en backhand från slottet.
- Vi visste att de skulle komma ut hårt direkt från start på deras hemmaplan. Det är det som är skönt med att spela hemma. Det kan vara tufft på bortaplan ibland, säger Islanders back Scott Mayfield.
Penguins saknade Evgeni Malkin för andra matchen i rad. Centern tränade under måndagen, men kom aldrig till spel. Om han är med i match 3 återstår att se. Den spelas i Nassau Coliseum på torsdag 01:00 (V Sport Hockey/Viaplay).

PIT-NYI M2: McCann och Carter samarbetar

Fördel Tampa efter ny seger
Regerande Stanley Cup-mästaren Lightning har ryckt åt sig en 2-0-ledning mot Panthers i slutspelets första omgång. Lightning vann match 2 med 3-1 borta i BB&T Center.
Kampen om Florida har tippat till Lightnings fördel efter de två matcherna på Panthers hemmaplan. Match 1 slutade 5-4 i måndags, men match 2 blev betydligt målsnålare.
Lightning öppnade målskyttet efter 4:52 av den första perioden genom Steven Stamkos. Meningen var att han skulle slå en passning genom slottet till Alex Killorn, men pucken studsade på och letade sig in via Florida-backen Anton Strålman.

FLA-TBL M2: Stamkos passning studsar in

Efter 14:57 ökade Ondrej Palat på till 2-0 när han slog in en retur efter att Brayden Points första-avslut träffat ribban.
Florida reducerade i mitten av den andra perioden när Carter Verhaeghe passade och Mason Marchment styrde in pucken bakom annars duktige Andrei Vasilevskiy i Tampa-kassen. Vasilevskiy räddade 32 skott i matchen, medan Chris Driedger stoppade 26 räddningar i sin första Stanley Cup-slutspelsstart.
- Han var outstanding, säger Steven Stamkos om Vasilevskiy.
- Vi vet att han är världens bäste målvakt och det visade han ikväll. Han är vår klippa där bak och en stor del av vår seger ikväll.
Panthers plockade ut målvakten i slutet av matchen, men istället för en kvittering satte Yanni Gourde pucken i tom kasse fram till slutresultatet 3-1.
Match 3 spelas i Tampa under natten mot fredag svensk tid (00:30, V Sport Hockey/Viaplay).
- Vi har varit i den här situationen tidigare. Om man vill gå långt måste man ge sig själv en chans. Det kommer gånger då vi måste vinna med 5-4 och det kommer gånger när man måste vinna med 2-1. Vi har varit här tidigare och jag tycker våra killar gjorde ett bra jobb med att stänga ner dem, säger Tampas coach Jon Cooper.