Colorado

Fyra matcher spelades i slutspelet under natten mot lördagen. De lag som jublade mest efter natten var Boston, Colorado, Winnipeg och Nashville.

Colorado Avalanche är på väg att svepa St. Louis Blues i den första omgången av Stanley Cup-slutspelet. Colorado vann med 5-1 i match 3 och har 3-0 i matcher.
Så här långt in i slutspelet går det inte att stoppa Colorado Avalanche. I match 1 och 2 var det lagets förstaformation som visade vägen, men i nattens match 3, som spelade i St. Louis, klev andra spelare fram. Ryan Graves gjorde tre poäng, Alex Newhook sitt första slutspelsmål och målvakten Philipp Grubauer räddade 31 skott.
- Av det jag kommer ihåg så sköt Graves pucken mot målvaktens beskydd, den kom rakt ut till mig och jag hoppades att jag skulle kunna sätta den. Jag är glad över att den gick in och gav oss en tvåmålsledning där, säger Newhook till NHL.com/sv.
Graves gjorde 1-0 i den andra perioden, precis efter att han kommit från utvisningsbåset. Forwarden sköt sedan skottet som Newhook lyckades slå in returen på efter 12:37. Tyson Jost spädde på ledningen till 3-0 efter förarbete av Mikko Rantanen och Gabriel Landeskog innan Blues reducerade genom Tyler Bozak.
I den tredje perioden förarbetade Andre Burakovsky och Carl Söderberg till Brandon Saads 4-1 innan Graves tekade fram pucken till J.T. Compher som från egenzon vallade in 5-1 i tom kasse.
- Det är en stor del i ett slutspel, att ha ett brett lag som varje kväll kan ha olika målskyttar så det inte behöver vara toppkedjan varje kväll. Vi gjorde ett bra jobb ikväll, säger Brandon Saad.
Match 4 spelas på söndag (23:00 V Sport Hockey).
Notera att Colorado kommer spela utan Nazem Kadri som stängts av i åtta matcher på grund av en huvudtackling i match 2. Notera också att Carl Söderberg, som inte spelade i match 1 och 2, var tillbaka i laguppställningen till nattens match.

Avalanche tar hem match 3 med en 5-1-seger

Connor stoppade Connor igen
Connor Hellebuyck räddade 38 skott och höll nollan när Winnipeg Jets tog sin andra raka seger mot Edmonton Oilers. Jets vann match 2 med 1-0 sedan Paul Stastny satt det avgörande målet i förlängning.
Två matcher in i serien mellan Jets och Oilers har ettan och tvåan i grundseriens poängliga, Connor McDavid och Leon Draisaitl, ännu inte gjort någon poäng för Edmonton. Connor Hellebuyck är en stor anledning till det. Jets-målvakten har storspelat i de två inledande matcherna och nu har Jets 2-0 i matcher när serien vänder till Winnipeg för match 3 på söndag (01:30, V Sport Hockey).
Hellebuyck räddade 38 skott i match 2, vilket ledde till förlängning. I den hittade Stastny rätt från toppen av den högra tekningscirkeln efter 4:06, vilket avgjorde matchen.
- Jag använde backen som skymning. I sudden eller när man försöker göra mål är det ibland det enklaste sättet, säger Stastny.

EDM-WPG M2: Stastny avgör för Jets i sudden

Predators reducerade efter Duchenes avgörande
Matt Duchene blev stor matchhjälte för Nashville Predators i match 3 mot Carolina Hurricanes. Duchene avgjorde i den andra förlängningsperioden när Predators vann med 5-4 och reducerade matchserien till 1-2.
Efter två raka förluster låg pressen på Predators inför matchen i Bridgestone Arena. Efter tre målrika perioder gick matchen till dubbel övertid och först efter 14:54 av den andra förlängningsperioden kom avgörandet.
Duchene åkte ikapp Roman Josis lobb-passning från egen zon och lyfte pucken över Alex Nedeljkovics plockhandske.
- Vi kan njuta av segern ikväll, men sedan gäller det att gå vidare och fortsätta med uppgiften här, säger Duchene.
Lagen följdes åt målmässigt i matchen. Backen Ryan Ellis gav Predators ledningen i den första perioden med ett handledsskott som letade sig igenom trafiken framför mål. Sebastian Aho kvitterade för Carolina, men innan första pausvilan såg Filip Forsberg till att ge Predators ledningen igen. Forsberg tog sig förbi Dougie Hamilton vid blålinjen, lyckades hålla undan honom och lurade Nedeljkovic från nära håll. Då återstod 25 sekunder av perioden.
I mittperioden kvitterade Carolina genom Jordan Staal och tog dessutom ledningen genom Vincent Trocheck. Men återigen kom en sen kvittering av Predators, den här gången genom Mikael Granlund som hittade rätt i powerplay.

Ryan Johansen gav i inledningen av den tredje Predators ledningen. Målet såg länge ut att bli matchavgörande, men med 3:21 kvar att spela kvitterade Brett Pesce och tog matchen till förlängning.
- Det var ytterligare ett steg i rätt riktning för oss. Vi blev bättre i match 2 jämfört med match 1 och ikväll var vi lite bättre igen och belönades med en viktig seger, säger Forsberg.
Match 4 i serien spelas på söndag, även den i Nashville (18:30, V Sport Hockey).
- Nashville är ett riktigt bra lag. Jag måste ge beröm till mina spelare. Vi hade en bra chans att vinna, säger Carolinas tränare Rod Brind'Amour.
Bruins ryckte i tredje perioden
Boston Bruins har 3-1 i matcher mot Washington Capitals. Nattens match 3 i TD Garden slutade 4-1 till Bruins som avgjorde med två snabba mål i den tredje perioden.
Efter att ha förlorat match 1 har nu Bruins tre raka segrar mot Capitals och matchboll i serien. David Pastrnak låg bakom Bruins två första mål. Han sköt skottet som Brad Marchand styrde in i powerplay efter åtta minuter av den andra perioden.
Pastrnak satte sedan det första av de två snabba målen i den tredje perioden. Efter bara 29 sekunder hittade tjecken rätt från den högra tekningscirkeln med sitt första mål i matchserien.

Powerplay bakom Bruins seger mot Capitals

• Det var såklart skönt att få göra ett mål. Men det viktigaste är att vi vunnit och det är det största fokuset, säger Pastrnak.
    34 sekunder efter 2-0-målet satte Charlie Coyle 3-0, vilket gav Bruins tillräckligt med andrum för att kunna hålla ut och vinna.
    Alex Ovechkin reducerade till 3-1 på ett direktskott i powerplay, men närmare än så kom inte Capitals. Efter 14:50 av tredje perioden satte Bruins sitt tredje powerplay i matchen fram till 4-1. Målskytt: Matt Grzelcyk.
    - Jag känner att vi måste vilja. Det är så klart en viktig match på gång och vi måste vara mentalt redo. I de tre matcherna innan den här har vi varit bättre än i kväll. Vi måste vara mentalt redo och spela för varandra, säger Nicklas Backstrom.
    Bruins back Kevan Miller fick föras till sjukhus efter att ha åkt på en tackling av Capitals back Dmitry Orlov i den andra perioden.
    Match 5 spelas på söndag (01.00, V Sport Hockey) i Washington.