Toews

Matchens stora man från NHL-natten heter Jonathan Toews. Med tre mål och två assist såg han till att Chicago Blackhawks kunde vinna divisions-mötet med Nashville Predators med 5-3.

Toews gjorde sitt första mål 58 sekunder in i den andra perioden vilket innebar 1-0 till Blackhawks. Toews spelade sedan fram Richard Panik och Nick Schmaltz och när han efter 8.23 i den andra perioden satte sitt andra i matchen betydde det 4-2 till Blackhawks. Han avslutade sin kväll med att sätta 5-3 med 1.02 kvar att spela i den tredje perioden.
"Jag försöker gå in till varje match utan några förväntningar. Det gäller att bygga match efter match. Ibland har man sådana här kvällar", sa Toews.
Chicago tog sin sjunde raka bortaseger och ligger på en fast andra plats i Central Division med 79 poäng.
Filip Forsberg hade också han en minst sagt hyfsad andra period för Nashville Predators som förlorade hemma mot Calgary Flames med 6-5. På knappt tio minuter stod den 22-årige Leksands-produkten för tre fullträffar, sitt tredje hattrick i karriären.

På sitt första mål, snodde Forsberg pucken från en Flames-back, bröt in och hängde 2-4. Hans andra, ett direktskott framför mål, betydde 4-4 och hans tredje, som Forsberg pangade in direkt på Ryan Johansens sidledspassning, betydde 5-4.
Predators hade vänt ett 2-5-underläge och Forsberg hade noterats för sitt 19:e mål för säsongen.
En annan svensk, Mikael Backlund, förstörde däremot Predators lycka. I den tredje perioden satte han sitt andra mål i matchen vilket tog matchen till förlängning. Där avgjorde Mark Giordano efter 43 sekunder framspelad av bland annat Johnny Gaudreau som totalt gjorde fyra assist i matchen.

GettyImages-643589064

Här är en sammanfattning av nattens matcher:
Carolina Hurricanes - Pittsburgh Penguins 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)
Penguins kom till Carolina med två raka förluster i ryggen. En negativ trend de hade brutit 60 minuter från första nedsläpp. Scott Wilson gav gästerna ledningen i den första perioden. Sidney Crosby satte sitt 33:e mål för säsongen när han gav Penguins ledningen med 1-2 i den andra perioden. Och Penguins sista mål gjordes av Evgeni Malkin framspelad av Carl Hagelin som gjorde sin 400:e NHL-match.

GettyImages-643577678

Jeff Skinner blev målskytt för Carolina som förlorade sin femte raka match.

New York Rangers - Montreal Canadiens 2-3 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1)
Canadiens tog sin första seger under Claude Juliens ledning tack vare Paul Byrons avgörande i den femte straffrundan. I Canadiens mål storspelade Carey Price som stod för 28 räddningar, däribland en dykräddning när JT Miller fick fritt läge med 4,7 sekunder kvar av förlängningen.

pb02217_169

Canadiens leder fortfarande Atlantic Division, två poäng före Ottawa Senators.
I Rangers stod Henrik Lundqvist för 26 räddningar och Oscar Lindberg för ett av lagets mål, framspelad av Jesper Fast.

New Jersey Devils - Ottawa Senators 1-2 (0-0, 0-1, 1-1)
Erik Karlsson satte det matchavgörande målet för Senators som kunde ta två fina poäng i Prudential Center. Karlssons mål kom i powerplay och betydde 0-2 till Senators i den tredje perioden. Hemmalaget lyckades reducera genom Travis Zajac men Senators höll undan och befäste sin plats som tvåa i Atlantic.
Detroit Red Wings - New York Islanders 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)
Red Wings fick inte den perfekta avslutning inför sitt fem dagars uppehåll som de ville ha. Heta Islanders blev för svårt i de två sista perioderna. Josh Bailey gav gästerna ledningen efter 15 minuter av den första perioden. En ledning som Henrik Zetterberg skulle kvitter med 1 (!) sekund kvar att spela. I den två avslutande akterna satte Calvin de Haan och John Tavares varsitt mål för Islanders som vann sin sjätte match på sina nio senaste.

GettyImages-643560962

Tampa Bay Lightning - Edmonton Oilers 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)
Nikita Kucherov var inblandad i allt när hans Lightning tog två poäng hemma i Amalie Arena. Han var med i förarbetet till Ondrej Palats två inledande mål i matchen, satte själv 3-1 innan han spelade fram Vladislav Namestnikov till slutresultatet 4-1 i den tredje perioden. Kucherov har 53 poäng den här säsongen.
Oilers mål gjordes av Iiro Pakarinen assisterad av det svenska backparet Oscar Klefbom och Adam Larsson
Toronto Maple Leafs - Winnipeg Jets 5-4 (1-2, 2-2, 1-0, 1-0)
Patrik Laine gjorde två nya mål för Jets som trots det inte fick med sig mer än ett poäng från Air Canada Centre. Laine gav Jets ledningen med 3-4 i slutet av den andra perioden men i inledningen av den tredje satte William Nylander sitt 20:e mål för säsongen vilket räckte för att ta matchen till övertid där Jake Gardiner avgjorde halvvägs in.
Nylander noterades för ytterligare en poäng i matchen, en assist till Leo Komarovs 3-3-puck i den andra perioden. Auston Matthews stod för tre assist i matchen.

20170221_post

Colorado Avalanche - Los Angeles Kings 1-2 (0-0, 2-1, 0-0)
Kings avgjorde matchen i den andra perioden när Tyler Toffoli och Trevor Lewis vände Colorados 1-0-ledning. Kings vann därmed för första gången på sina tre senaste försök.
Adrian Kempe, spelade sin fjärde NHL-match i karriären och noterads för sin första poäng när han fick en andra-assist på Toffolis mål.

Värt att veta:
Montreal Canadiens och Carolina Hurricanes genomgick igår en trejd vilket skickade backen Philip Samuelsson från Canadiens till Hurricanes i utbyte mot Keegan Lowe. Samuelsson har spelat 40 matcher i AHL den här säsongen och gjort fem poäng.
Nattens stjärnor:
Jonathan Toews - inblandad i allt. En solklar stjärna.
Filip Forsberg - Trots att de inte räckte till mer än ett poäng imponerar Forsbergs snabba hattrick i den andra perioden.
Nikita Kucherov - Precis som Toews inblandad i allt.
Så gick snacket:
"Ibland är det så du måste vinna. Vi vet att vi måste vara bättre. Det är många lag som skulle vilja vinna fast att de inte spelar så bra som de vill" - Sidney Crosby.
"Jag älskade hur vi kämpade. Killarna gick ihop och visade att vi är ett bra bortalag" - Doug Weight, Islanders tränare.
"Det är kul att vara sammansatta igen. När vi börjar rulla, är det riktigt kul. Vi har bra kemi ihop" - Ondrej Palat om att spela i "the triplet line" igen.