Jagr1020

Många svenskpoäng, Jaromir Jagrs 750:e mål och en hållen nolla för formstarkt Colorado Avalanche. Här är en summering av nattens matcher i NHL:

Boston Bruins - New Jersey Devils 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)
Med bara 1.15 kvar att spela blev Patrice Bergeron matchhjälte för Boston Bruins i sin säsongsdebut. Bergeron stod placerad högt i slottet när han fick en perfekt passning av kedjekamraten Brad Marchand. Bergeron sköt direkt och pucken satt högt bakom Corey Schneider i Devils-kassen.
Bergeron har missat de inledande matcherna på grund av en underkroppsskada.
Devils tog ledningen i matchen i den tredje perioden när Kyle Palmieris skott letade sig in mellan Tuukka Rasks benskydd. Brad Marchand kvitterade efter 9.47 med ett handledsskott som gick mellan benskydden på backen Andy Green och in vid Schneiders högra stolpe.
Rask svarade för 28 räddningar för Boston Bruins.
Philadelphia Flyers - Anaheim Ducks 2- 3 (0-1,2-1, 0-1)
Så fick Anaheim Ducks också känna på hur det känns att vinna under årets säsong. I deras femte match för säsongen kom lagets första seger. Ryan Garbutt gjorde det matchavgörande målet i den tredje perioden men den 31-årige forwarden ska tacka Korbinian Holzer för målet.
Holzer åkte från vänster sida bakom målet men istället för att ta pucken runt målburen passade han tillbaka pucken mot den första stolpen där Garbutt enkelt kunde stöta in pucken i öppet mål. Ducks övriga mål i matchen gjorde Corey Perry och Chris Vagner.
I Philadelphia nätade Wayne Simmonds och Matt Read. Pierre-Edouard Bellemare noterades för en assist i matchen.
John Gibson räddade 20 av 22 skott och Flyers motsvarighet Steve Mason 23 av 26.

postgamequotes_mediawall_102016atPHI

Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks 3-2 (0-0, 0-2, 3-0)
I finalreprisen från i våras öppnade San Jose målskyttet. Thomas Hertl, framspelad av Joe Pavelski och Brent Burns samt Patrick Marleau, framspelad av Logan Couture, gav Sharks en 0-2-ledning i den andra perioden.
Det tog sedan bara Penguins två minuter att hämta in det underläget i den tredje. Efter 6.46 reducerade Evgeni Malkin och efter 9.01 kvitterade Colin Wilson. När sedan Marc-Edouard Vlasic fick två minuter för slashing fullbordade Penguins sin vändning.
Malkin krosspassade till Kessel som höll i pucken för en sekund innan han avlossade ett skott mot Sharks-kassen. Framför målet stod Patric Hörnqvist och till slut kunde han stånga in pucken bakom Martin Jones.
Penguins höll ut och vann sin tredje match för säsongen.

Hornqvist Malkin Kunitz Penguins Sharks

Florida Panthers - Washington Capitals 2-4 (1-2, 1-0, 0-2)
I Florida kom eftersnacket att handla om en viss 44-åring. Jaromir Jagr gjorde sitt 750:e NHL-mål i karriären och är nu den tredje spelaren i historien att nå den milstolpen efter Wayne Gretzky och Gordie Howe.
Jagr kvitterade till 2-2 i powerplay i den andra perioden. Jagr tog ett varv i offensiv zon innan han fick en perfekt passning från Aleksander Barkov. Jagr behövde bara sätta till klubban och stöta in pucken bakom Braden Holtby från mitt i slottet.
Men matchen vann Capitals. Alexander Ovechkin gjorde 2-3 till Capitals i den tredje perioden. Ryssen stod placerad framför Roberto Luongo i Panthers-kassen och ändrade riktning på Matt Niskanens skott från blålinjen. Målet var Ovechkins andra för säsongen.
Matchens övriga mål gjordes av Justin Williams, Evgeny Kuznetsov och Marcus Johansson för Capitals och hemmalagets gjordes av Mike Matheson.
Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche 0-4 (0-1, 0-1, 0-2)
Avalanche fortsätter sin fina säsongsinledning. I natt tog de en fin skalp i SAP Arena efter storspel av målvakten Semyon Varlamov.
Varlamov stod för 27 räddningar och höll nollan i matchen där Matt Duchene gjorde sina två första mål för säsongen. Hans första mål kom med bara 25 sekunder kvar att spela. Duchene fick två chanser innan pucken passerade Ben Bishops. Hans andra kom i slutet av andra perioden efter en styrning på Patrick Wierciochs skott.
Andreas Martinsen och Carl Söderberg blev också målskyttar för Colorado.

varl102016_169

Montreal Canadiens - Arizona Coyotes 5-2 (1-0, 3-2, 1-0)
Målvakten Carey Price var äntligen tillbaka i kassen för Montreal och han bidrog starkt till att Canadiens kunde vinna med 5-2 mot Arizona Coyotes.
Fem olika spelare gjorde mål för Montreal, som tog sin tredje seger för säsongen.
En av målskyttarna blev Shea Weber. Från vänsterbacksposition pangande han in sitt första mål för Montreal sedan trejden från Nashville. Målet betydde 3-0 för hemmalaget och kom i powerplay efter 4.06 i den andra perioden.
Montreal gick ifrån till en 4-0-ledning, förutom Weber gjorde Alexei Emelin, Torrey Mitchell, Alex Galchenyuk mål, innan Jakob Chychrun och Laurent Dauphin reducerade i den andra perioden. Frölunda-bekantingen Arturri Lehkonen fastställde sedan slutresultatet till 5-2 i den tredje perioden med sitt andra mål för säsongen.
Minnesota Wild - Toronto Maple Leafs 3-2 (0-0, 1-2, 2-0)
Eric Staals intåg i Minnesota Wild verkar ha gett den 31-årige centern ett lyft. I natt kom den förre Hurricanes och Rangers-spelarens mål nummer två och tre för säsongen.
Hans tredje, efter 11.53 i den tredje perioden, blev matchavgörande. Staal bröt in framför målet och letade efter ett skottläge men det blev bara ett löst isskott som ändå tillslut letade sig in bakom Jhonas Enroth som vaktade Maple Leafs mål.
Auston Matthews gjorde sitt femte mål för säsongen när han, framspelade av William Nylander, till slut kunde få in pucken efter en tilltrasslad situation. Matthews sköt först en gång men fick tillbaka pucken och först då fick han nätet att rassla. Målet betydde 1-2 till Toronto.
Zac Dalpe kvitterade i upptakten av den tredje perioden, framspelad av Jonas Brodin, innan Staal avgjorde matchen.
Dallas Stars - Los Angeles Kings 3-4 (1-1, 1-2, 1-0, 0-1)
Tre raka förluster fick räcka. I natt kom Kings tillbaka i vinnarspåret efter att Alec Martinez avgjort mötet mot Dallas i förlängning. Martinez hittade en position mitt i slottet och dundrade upp ett handledsskott högt bakom Kari Lehtonen.
Jason Spezza tog matchen till förlängning med sitt 3-3-mål med 2.07 kvar av matchen efter att Stars tagit ut målvakten för en extra utespelare. Spezza satte ett handledsskott över målvakten Peter Budajs högra axel efter passning från Tyler Seguin. Jamie Benn och Radek Faksa blev också målskyttar för hemmalaget.
Kings mål gjordes av Nic Dowd, Jeff Carter och Tanner Pearson.

Faksa1020

Calgary Flames - Carolina Hurricanes 2-4 (0-2, 1-1, 1-1)
Två mål i den första perioden av Teuvo Teravainen, hans andra för säsongen och Victor Rask, hans tredje för säsongen grundlade en ledning som gästerna Hurricanes inte skulle tappa. Viktor Stålberg reducerade genom att göra 2-1 i öppningen av den andra perioden innan Troy Brouwer gjorde Hurricanes tredje mål i matchen till 3-1.
Johnny Gaudreau gjorde sitt första för säsongen fram till 2-3 i den tredje perioden men närmare än så kom inte Calgary. Jeff Skinners punkterade matchen till 4-2 framspelad av Elias Lindholm med 34 sekunder kvar att spela.

canes102016_169

Edmonton Oilers - St. Louis Blues 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)
Edmonton Oilers fortsätter att gå bra i säsongsupptakten. I natt kom lagets fjärde seger på fem matcher.
Målskyttet inleddes i den andra perioden när Nail Yakupov på sann "släkten är värst-manér" gav St. Louis ledningen. Yakupov draftades av Oilers men lämnade under sommaren laget för att fortsätta karriären i Blues.
Tyler Pitlick kvitterade för Edmonton efter 6.22 i samma period.
I den tredje perioden gick Oilers upp i ledning efter mål från Milan Lucic. Lucic fick en krosspassning från Connor McDavid och direktsköt in 2-1 bakom Jake Allen.
I tom bur kunde sedan Connor McDavid fastställa slutresultatet 3-1 med sitt fjärde mål för säsongen.
Vancouver Canucks - Buffalo Sabres 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)
Henrik och Daniel Sedin låg som vanligt bakom Canucks segrar den här säsongen. I lagets första powerplay mål för säsongen kunde Daniel Sedin till slut raka in pucken i tom bur efter kyligt agerande från Loui Eriksson som släppte pucken i sidled framför Buffalo Sabres målvakt Robin Lehner istället för att försöka slå in pucken på egen hand. Målet betydde 2-0 och skulle bli matchavgörande.
Buffalo reducerade visserligen genom Nicolas Deslauriers, ett mål som godkändes först efter videobedömning, sedan domarna inte kunnat av göra hur Deslauriers fick pucken över mållinjen.
Jannik Hansen gav Vancouver ledningen med sitt första mål för säsongen i den andra perioden.
Buffalo tog ut målvakten i ett försök att kvittera men utan resultat.
Vancouver har nu fyra raka segrar den här säsongen.

Jacob Markstrom Canucks

Nattens utropstecken:
Jaromir Jagr fortsätter leverera för sin ålder. 44 år gammal och nu är tjecken med i en trio som gjort fler än 750 NHL-mål. Snacka om karriär att lägga bakom sig när den dagen nu än kommer för Jagr.
Nattens tre stjärnor:
Semyon Varlamov, Colorado Avalanche, 27 räddningar
Eric Staal, Minnesota Wild, 2 mål 0 ass
Connor McDavid, Edmonton Oilers, 1 mål 1 ass
Så gick snacket:
Matt Duchene, Colorado Avalanche:
"Jag kände att jag hade gjort bra saker även om jag inte gjort några mål. Det var härligt att göra det ikväll".