CAR-MIN: Aho sitt tredje hattrick i NHL

Minnesota Wild reste till Raleigh med fem raka segrar i ryggen. Och siffran fem blev central när Carolina Hurricanes tog emot Wild - men inte på det sätt som gästerna önskat. Sebastian Aho gjorde nämligen fem poäng för Hurricanes som vann med 6-2.
Sebastian Aho var på rejält spelhumör under lördagen. Efter att Ryan Donato gett Wild ledningen och Lucas Wallmark kvitterat till 1-1 tog finländaren fram taktpinnen och dikterade villkoren under resten av matchen. Han ntoerades för en assist när Canes snurrade upp Wild i powerplay och gjorde 2-1. 3-1 sköt han själv i en spelvändning i mittperioden efter vackert samarbete med Teuvo Teräväinen.

• Han är overklig. De första tre målen blir till tack vare fantastiska passningar från honom. Han är en enaståeende spelare, berömde Aho sin landsman efter matchen.
    Mats Zuccarello reducerade för gästenra, men närmre än 3-2 kom inte Wild. Aho tryckte, på vacker passning från Teräväinen, in 4-2 i powerplay innan den andra perioden var över. I slutperioden vann Aho en tekning som hamnade hos Joel Edmundson. Backen tvekade inte en sekund när han smällde in 5-2. Med 1:21 kvar att spela fullbordade Aho sitt hat trick när han spikade slutresultatet i tom bur i numerärt underläge. Det här var första gången Sebastian Aho gjorde fem poäng i en match i NHL.
    - Det kändes som att det blev mål varje gång jag nuddade pucken idag. Jag har kanske inte haft studsen med mig den här säsongen men ikväll fick jag allt med mig, sa han och fortsatte:
    - Nu väntar en lång roadtrip. Den här segern var väldigt viktig
    Finländarens uppvisning gör att han nu har gjort 16 mål och 11 assist på 30 matcher. Carolina åker nu på en fem matcher lång roadtrip till Edmonton, Vancouver, Calgary, Winnipeg och Denver.
    Här följer en genomgång av lördagens övriga matcher:
    Boston Bruins - Colorado Avalanche 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)
    Boston tog visserligen ledningen genom Chris Wagner men inte ens Bruins, som kom till matchen med poäng i 13 raka matcher, kunde få stopp på Avs segermaskin. Valeri Nichushkin kvitterade med sitt andra mål på tre matcher och tredje på fem. Ian Cole gav gästerna ledningen i den andra perioden där även André Burakovsky blev målskytt. Gabriel Landeskog fastställde slutresultatet 1-4 i tom bur med tre sekunder kvar av matchen. Avs tog därmed sin sjätte raka seger. Avalanche har nu 12-0-1 och en oavgjord match på sena 14 senaste matcher i Boston. Det är en svit som sträcker sig tillbaka till den 2 februari 1999 och det är även lagets längsta poängsvit på bortaplan mot något lag i NHL.

BOS-COL: Burakovsky överlistar Halak

Vancouver Canucks - Buffalo Sabres 6-5 (1-0, 2-3, 2-2, 1-0)
Josh Leivo blev ende målskytt i öppningsakten. Mittperioden blev desto målrikare: Antoine Rousell gjorde 2-0 innan Kyle Okposo och Sam Reinhart såg till att det stod 2-2. Leivo gjorde 3-2 innan Victor Olofsson kvitterade för gästerna på nytt. Tyler Myers och Rousell gav Canucks en tvåmålsledning i slutperioden men Sabres kom tillbaka. Mål från Zemgus Girgensons och Marcus Johansson tog matchen till förlängning. Där blev J.T. Miller matchvinnare för Canucks i powerplay. Segern var Canucks andra raka och tredje på fem matcher. Sabres fick en pinne men har nu två raka utan seger. Canucks har gjort minst fem mål i 13 av sina 30 första matcher den här säsongen. Jack Eichel gjorde sin 300:e poäng i NHL-karriären, han har nu gjort poäng i tolv raka matcher.
St Louis Blues - Toronto Maple Leafs 2-5 (1-4, 0-1, 1-0)
Zach Hyman gjorde två mål i den första perioden när Leafs studsade tillbaka efter två raka förluster. Hyman gjorde 0-1 innan Ivan Barbashev kvitterade. Auston Matthews gav Leafs ledningen på nytt innan Hyman gjorde sitt andra. Jason Spezza satte fyran. Efter de fyra målen byttes Jordan Binnington ut. Det var första gången Bluesmålvakten byttes ut i en grundseriematch i NHL. Matthews gjorde 1-5 i mittperioden och David Perron reducerade för Blues i tredje. Matthews nätade för första gången på sex matcher.
Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins 3-5 (0-2, 1-1, 2-2)
Red Wings kräftgång fortsätter. Under natten inkasserade laget sin elfte raka förlust. Jake Guentzel och Chad Ruhwedel inledde målskyttet för Pens i den första perioden. Robby Fabbri gjorde sitt sjätte mål sedan ankomsten till Red Wings från Blues, sjunde för året, när han reducerade men Evgeni Malkin gjorde 1-3 efter halva matchen. Dominik Kahun utökade gästernas ledning innan Filip Hronek och Dylan Larkin reducerade var sin gång. Gästernas John Marion spikade slutresultatet i powerplay med nio sekunder kvar att spela. Förutom målet noterades Malkin även för två assist, vilket gör att han nu har gjort 12 poäng (4+8) på de senaste sex matcherna.

DET-PIT: Malkin snurrar och utökar Penguins ledning

Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks 7-1 (1-0, 2-0, 4-1)
Erik Karlsson noterades för sin 20:e assist för säsongen på Marc-Edouard Vlasics mål för Sharks. Men då var det redan för sent. Bolts hade redan gjort fem mål: Tyler Johnson gav hemmalaget ledningen i den första perioden. Alex Killorn och Steven Stamkos utökade i mittperioden. Stamkos nätade i powerplay vilket var hans 150:e spelformen i karriären. innan Victor Hedman och Johnson han näta före Vlasics reducering. Efter densamma nätade Stamkos igen i powerplay - hans nionde för året - innan Carter Verhaeghe gjorde sitt första för säsongen. Verhaeghe noterades även för två assist i matchen. Alex Killorn stod för ter assist förutom sitt mål. Sharks Joe Thornton gick mållös på nytt - han har inte nätat på 40 matcher nu.
Florida Panthers - Columbus Blue Jackets 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)
Floridas Sergei Bobrovsky stoppade 33 av 34 skott när han för första gången ställdes mot sitt forna lag, Evgenii Dadonov gav hemmalaget ledningen redan efter 18 sekunders spel. Josh Brown och Brett Connolly utökade innan gästernas Vladislav Gavrikov överlsitade Bobrovsky i slutperioden. Mike Hoffman spikade slutresultatet i tom bur med knappt två och en halv minut kvar att spela. Blue Jackets föll för fjärde gången i rad - och man har bara gjort fem mål på dessa fyra matcher.
Nashville Predators - New Jersey Devils 6-4 (2-2, 2-1, 2-1)
Daniel Carr och Dante Fabbro gav Preds en tvåmålsledning redan efter 2:13 men Devils kom tillbaka. Mål från Jesper Bratt - hans sjätte för året - och Travis Zajac såg till att det stod 2-2 efter den första perioden. Preds Yakov Trenin gjorde sitt första NHL-mål någonsin när han satte trean i mittperioden. Filip Forsberg utökade innan Kyle Palmieri reducerade till 4-3. Nick Bonino gjorde 5-3 innan Taylor Hall reducerade för Devils. Rocco Grimaldi satte 6-4 med knappt åtta minuter kvar att spela.

NSH-NJD: Forsberg tar vara på en retur

Dallas Stars - New York Islanders 3-1 (2-0, 1-0, 0-1)
Ben Bishop stoppade 34 av 35 skott när hans Dallas Stars tog två nya poäng. Andrew Cogliano gjorde 1-0 och Alexander Radulov 2-0 i den första perioden. Denis Gurianov satte trean i den andra perioden innan Mathew Barzal spräckte Bishops nolla i slutakten. Segern var Dallas andra raka efter att man gått fyra raka matcher utan vinst (0-3-1). Isles föll för andra gången på tre matcher.
Calgary Flames - Los Angeles Kings 4-3 (1-2, 2-0, 1-1)
Anze Kopitar och Drew Doughty gav Kings ledningen men Milan Lucic hann reducera innan första paus. I den andra perioden vände Flames genom mål från Zac Rinaldo och Sean Monahan. Dillon Dube blev matchvinnare när han satte Flames fjärde för aftonen i den tredje perioden. Kings reducerade nämligen genom Matt Roy. Gästerna vann skotten med 33-30 men Flames tog fjärde raka segern. Tre av dessa kom sedan Geoff Ward officiellt blev utnämnd till tränare. Det gör att han är förste Flames-tränare sedan Doug Risebrough (1990-91) att vinna sina tre första matcher med klubben. Milan Lucics mål var hans 200:e i karriären. Det gör att han är en av sex aktiva spelare med minst 200 mål och 1000 utvisningsminuter i ligan.

CGY-LAK: Gaudreau hittar Monahan

Philadelphia Flyers - Ottawa Senators 4-3 (2-1, 0-1, 2-1)
Flyers bröt dödläget redan efter 1:45 minuter när Travis Konecny skickade in 1-0. Brady Tkachuk kvitterade innan Shayne Gostisbehere gav hemmalaget ledning på nytt - då hade det gått 6:16 minuter. Nästa mål kom i mittperioden när Anthony Duclair nätade för Sens. Mål från Ivan Provorov och Duclair gav ställningen 3-3 med fem minuter kvar av matchen. Scott Laughton gjorde dock matchvinnaren bara elva sekunder senare. Segern gör att Flyers nu har sex vinster på de senaste sju matcherna. För Senators är det tvärtom: Förlusten var den sjätte på de sju senaste. Målvakten Craig Anderson utgick skadad efter att han försökt rädda ett skott från Oskar Lindblom som gick i mål. Målet dömdes dock bort för offside. Sens tränare D.J. Smith hade ingen information om målvaktens tillstånd efter matchen.