th112816_169

Här är en summering av nattens två matcher i NHL:
New York Islanders - Calgary Flames 2-1 (1-0, 0-0, 0-1, 1-0)
NHL:s poängmässigt sämsta lag, Islanders, välkomnade Flames till Barclays Center. Hemmalaget fick en smakstart på matchen när John Tavares satte 1-0 efter bara 7.28. Tavares fick en bakom-ryggen-passning från Josh Bailey och stänkte upp pucken i krysset bakom Brian Elliott.

Efter en mållös andraperiod kvitterade Sean Monahan 5.51 i in i den tredje. Monahan tog position i skottsektorn, väntade in passningen från kris Versteeg och nöp till direkt med ett otagbart skott för Thomas Greiss.
Matchen slutade 1-1 efter ordinarie tid. I den efterföljande förlängningen satte Thomas Hickey den avgörande pucken efter 1.53 och ordnade två välbehövliga poäng till Islanders.
Totalt har laget 18 poäng efter 21 spelade matcher.
St. Louis Blues - Dallas Stars 4-3 (1-0, 1-1, 1-2, 1-0)
I en något målrikare match blev Vladimir Tarasenko matchhjälte för Blues när han klev fram och avgjorde i förlängningen. Tarasenko fick pucken från Jori Lehtera genom slottet och satte distinkt pucken förbi Antti Niemi.
Hemmalagets ledningsmål i den första perioden var en delikatess. Pucken gick som på ett snöre genom Tarasenko, Lehtera, Bortuzo och Robby Fabbri innan den sistnämnda satte pucken i nät fram till 1-0.
Alex Pietrangelo stötte i 2-0 efter 4.17 i den andra perioden innan backen Jamie Oleksiak skojade upp Blues-försvaret på läktaren med två iskalla dragningar för att sedan placera pucken mellan benen på Jake Allen.
Ett viktigt mål för Dallas och för matchen som tog ny fart i den tredje perioden. Jamie Benn kvitterade efter 1.47 med sitt sjunde mål för säsongen. David Perron ville inte vara sämre utan gjorde även han sitt sjunde för säsongen när han gav ledningen med 3-2 efter 13.12.
Med 50 sekunder kvar kvitterade Oleksiak till 3-3, hans skott letade sig in bakom Allen via en Blues-spelare.
Men de två poängen gick alltså till Blues.
Patrik Berglund noterades för en assist i matchen.

GettyImages-626356620

Nattens utropstecken:
Spana in Jamie Oleksiaks dragningar på hans 2-1-reducering. Hockeygodis!
Nattens tre stjärnor:
John Tavares, New York Islanders, 1 mål 1 ass
Jamie Oleksiak, Dallas Stars, 2 mål 0 ass
Jori Lehtera, St. Louis Blues, 0 mål 2 ass
Så gick snacket:
"Vi hittade ett sätt att vinna mot ett bra lag, ett lag som jobbar otroligt hårt. Det är strukturerat lag. Redan i första perioden visste man att det skulle bli en match där tålamod skulle bli en nyckel för att något bra skulle hända" - Islanders tränare John Capuano
"Det var på tiden. Jag förväntas göra poäng. Det var fint spelat av Bailey, jag hade nästa för mycket tid men jag lyckades läsa målvakten och välja hörn. Jag ska försöka bygga vidare på detta" - Islanders lagkapten John Tavares.
"Det är alltid skönt att bidra. Det var en väldigt viktig poäng för oss" Jamie Oleksiak, Dallas Stars.