MacDavid_Bobrovsky

Carolina Hurricanes - New York Rangers 3-2 (1-1, 2-1, 0-0)

Carolina har inlett säsongen knackigt men i natt kom årets andra seger.
Det var annars Rangers som öppnade bäst. Norrmannen Mats Zuccarello inledde målskyttet i powerplay efter drygt åtta minuters spel. Men ledningen höll bara i fyra minuter innan Jeff Skinner kvitterade för hemmalaget.
Den andra perioden blev Carolinas, och Skinners. Först gjorde Skinner 2-1 efter 33 sekunder av perioden. Zuccarello kvitterade visserligen för Rangers efter 12:17), men Skinner var inte klar. Med en sekund kvar av perioden sköt han ett stenhårt slagskott, i powerplay, som gick in. Många trodde att Skinner gjort hattrick men pucken tar på Bryan Bickell innan den passerar Henrik Lundqvist.

Skinner vs NYR

Tredje perioden blev mållös. Cam Ward, i Carolinas mål, räddade 28 av 30 skott. Henrik Lundqvist noterades för 18 räddningar.
New Jersey Devils - Chicago Blackhawks 2-3 (1-0, 0-1, 1-1, 0-1)
Chicagos spel i numerärt underläge har inte imponerat under säsongsinledningen och det började illa den här gången också.
PA Parenteau gjorde sitt tredje mål för säsongen när han, i powerplay, inledde målskyttet efter 15:32 av den första perioden. Artemi Panarin kvitterade för bortalaget, 6:48 in i den andra perioden, vilket var hans tredje mål för säsongen.
Hemmalaget återtog ledningen genom John Moore efter 4:06 av slutperioden. Marian Hossa kvitterade med 2:11 kvar av matchen och i förlängningen drog gästerna det längsta strået; Artem Anisimov avgjorde med 1:15 kvar, framspelad av Panarin.

Anisimov overtime Blackhawks Devils

Devils vann skotten med 32-29. Corey Crawford räddade 30 skott och Keith Kinkaid 26.
Colorado Avalanche - Winnipeg Jets 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)
På 60 minuter ishockey bjöds vi på 58 skott på mål. Endast ett gick in, när Winnipeg bortaslog Colorado
Det var målvakternas match från början till slut när Avalanche tog emot Jets.
Matchens enda mål föll efter 8:29 av den andra perioden när Joel Armia hittade Shawn Mathias - som avslutade förra säsongen i Avalanche - med en fin crosspass. Mathias sköt direkt och pucken gick in mellan benen mot Semyon Varlamov.

20161028_hutch_full

Colorado sköt 37 skot på mål (Jets således 21) men Michael Hutchinson i Jets-målet var omutlig och höll nollan för tredje gången i NHL-karriären.
Calgary Flames - Ottawa Senators 5-2 (1-2, 2-0, 2-0)
Calgary tog en välbehövd seger i nattens möte med Ottawa, men man var illa ute.
Dougie Hamilton inledde målskyttet efter 5:24, men mål från Erik Karlsson och Kyle Turris - båda i powerplay - gjorde att bortalaget var i ledningen efter 20 minuter.

Hamilton-Sens 10-28

Sam Bennett kvitterade 1:25 in i den andra perioden innan Hamilton åter gav hemmalaget ledningen efter 10:26. Målet skulle visa sig bli matchvinnande då de återstående målen gjordes av hemmalaget.
Sean Monahan satte 4-2 efter 9:33 av slutperioden och efter 12:19 gjorde Michal Frolik 5-2, vilket blev matchens slutresultat.
Hemmalagets Brian Elliott noterades för 31 räddningar medan Ottawas Chris Driedger räddade 11 av 15 skott innan han ersattes av Andrew Hammond. Hammond räddade 3 av 4 skott.
Anaheim Ducks - Columbus Blue Jackets 0-4
Columbus lade högsta växeln från start när man gästade Anaheim Ducks.
Efter 10:12 gjorde Sam Gagner 1-0. 21 sekunder senare small det igen när Brandon Saad utökade, men det var inte klart där.
Med klockan på 13:50 dubblade Saad på kvällens målskörd när han satte 3-0 till gästerna och Sam Gagner ville inte vara sämre och gjorde sitt andra mål när han satte 4-0 i powerplay efter 14:10.
En mållös andraperiod bäddade för en tredje period där Ducks fick jaga. Matchen, och i synnerhet den tredje perioden, var hård och bjöd på många fina tacklingar. Ducks lyckades inte göra något åt underläget, mycket på grund av Columbus' målvakt Sergei Bobrovsky, som höll nollan.
Columbus vann dock skotten med 37-35 och ska inte be om ursäkt för segern. I Ducks' mål byttes John Gibson (28 räddningar på 32 skott) ut med 9:47 kvar. Ersättaren Dustin Tokarski räddade samtliga nio skott han fick emot sig.
Sergei Bobrovsky höll nollan för fjortonde gången i NHL-karriären.

Bobrovsky Blue Jackets Ducks

Vancouver Canucks - Edmonton Oilers 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)
En tilltäppt tillställning i Vancouver bjöd ändå på två mål. Båda av gästerna.
Matchen stod och vägde i den första perioden när det, med 12:23 på klockan, blev tekning till vänster om Cam Talbot i Oilers mål. Sex sekunder senare var pucken i mål bakom Ryan Miller. Edmonton hade än en gång vänt spelet i blixtrande fart. Målskytt: Connor McDavid, assisterad av Milan Lucic och Anton Lander.

Oilers-Canucks 10-28

Den andra perioden blev mållös och det såg även den tredje ut att bli till dess att Milan Lucic gjorde 2-0 i tom bur med 1:20 kvar.
Cam Talbot (26 räddningar) höll nollan för Oilers och Vancouvers Ryan Miller noterades för 25 räddningar på 26 skott.
Nattens utropstecken:
Connor McDavids mål. Den fart och det spelsinne McDavid uppvisar kväll efter kväll är enastående. För hockeyns skull får vi hoppas att han är frisk och hel under hela säsongen.
Nattens tre stjärnor:
Jeff Skinner, Carolina Hurricanes, 2 mål, 1 assist
Dougie Hamilton, Calgary Flames, 2 mål, 1 assist
Michael Hutchinson, Winnipeg Jets, 37 räddningar
Så gick snacket:
"Jag hade helt klart hög puls, men jag kom i det och i den andra perioden spelade jag mitt spel." NHL-debuterande Nick Lappin, New Jersey Devils.
"Jag vet att jag måste höja mig, ingen behöver berätta det för mig. Kvällens match var viktig för mig." Carolinas målvakt Cam Ward efter segern mot Rangers.
"Jag gillar inte ursäkter. Vi borde ha varit redo." Colorados tränare Jared Bednar efter 0-1 mot Winnipeg.
Vad är på gång:
Lördagens matcher inleds redan klockan 19:00, svensk tid med Buffalo Sabres - Florida Panthers. Nio matcher ligger på bordet och sista nedsläpp är 3:30, svensk tid, i morgon bitti.