ANA-MIN: Fiala gör PP-mål från cirkeln på övertid

Lördagens blytunga 3-7-förlust mot Los Angeles Kings skulle raderas och det gjorde den till slut för Minnesota Wild.
- Vi var arga. Jag var arg. Jag spelade inte alls tillräckligt bra igår, sa Kevin Fiala efter Wilds 5-4-sudden-seger mot Anaheim Ducks under söndagen. En match som till slut gav två livsviktiga poäng i lagets slutspelsjakt. Och det var Fiala som fixade dom.

Ducks tog ledningen genom Jakob Silfverberg efter 11:18 men 44 sekunder senare hade Mats Zuccarello kvitterat och med 13:33 på klockan slog Fiala till när han vackert pricksköt 2-1 för Wild. Ducks vände tillbaka på steken igen med två mål i mittperioden och efter 60 minuter stod det 4-4 på resultattavlan sedan Wild gjort två mål och sedan tappat ledningen med knappt två minuter kvar att spela. På övertid tog Fiala huvudrollen. En åktur i offensiv zon, där han höll inne skottet i ett bra läge gav powerplay kort därefter då Fiala blev nerdragen. På den efterföljande tekningen briljerade Wild med fint passningsspel och pucken hittade till Fiala vars bössa brakade än en gång: Ett lågt skott invid stolpen betydde 5-4 och två poäng till Minnesota:
- Det var jämnt ikväll också. De hade 3-2 inför tredje perioden. Vi intalade oss själva att vi skulle klara det. Att det var lite "do or die",Vi behövde verkligen de här två poängen. Jag är väldigt stolt över laget. Från början till slut i den tredje perioden tycker jag att vi var enastående, sa Fiala efter matchen.
Sedan den först februari är det bara två spelare i hela NHL som är hetare än Minnesota Wilds Kevin Fialas 26 poäng (14+12) på 19 matcher: Leon Draisaitl (14+17) och Mika Zibanejad (20+10).
Så här gick det i söndagens övriga matcher

PIT-CAR: Geekie gör tre poäng i NHL-debuten

Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes 2-6 (2-1, 0-2, 0-3)
Hurricanes tog andra raka bortasegern när man vände två underlägen till seger. Debutanten Morgan Geekie gjorde två mål och en assist för gästerna som även såg två mål från veteranen Justin Williams. Backarna Jaccob Slavin och Jake Gardiner nätade också. Patrick Marleau inledde målskyttet för Pens med sitt första mål för klubben. Evgeni Malkin nätade även för hemmalaget som inkasserade andra raka förlusten.
Detroit Red Wings - Tampa Bay Lightning 5-4 (1-0, 1-2, 2-2, 0-0, 1-0)
Anthony Mantha och Tyler Bertuzzi gjorde vad de kunde mot Bolts. De assisterade Robby Fabbri till 1-0 och när Bolts vänt till 1-2 i mittperioden genom Brayden Point och Carter Verhaeghe gjorde Larkin 2-2 assisterad av Anthony Mantha och Bertuzi. Mantha gjorde 3-2 på pass från Larkin och Bertuzzi och Bertuzzi själv gjorde 4-2 - på pass från Mantha och Larkin. Men Bolts kom tillbaka. Mål från Point och Pat Maroon tog matchen till en mållös förlängning. Där drog Robby Fabbri längsta strået. Trots förlusten tog Bolts in en poäng på Boston i Atlantic Division. Det här är första gången sedan 2014 som två Red Wings-spelare gör fyra poäng vardera i samma match (Johan Franzén och Gustav Nyquist mot Devils 7 mars 2014).

DET-TBL: Fabbri inleder målskyttet med frilägesmål

Calgary Flames - Vegas Golden Knights 3-5 (0-2, 2-1, 1-2)
Tomas Nosek och Nick Holden nätade i den första perioden och Max Pacioretty såg ut att göra Vegas kväll enkel när han hängde trean knappt fyra minuter in i mittperioden. Men mål från Milan Lucic och Dillon Dube gav spänning och Matthew Tkachuk kvitterade med tre minuter kvar av matchen. Gästernas Shea Theodore ville dock annorlunda och blev matchvinnare med 1:10 kvar att spela. Jonathan Marchessault spikade slutresultatet 18 sekunder från slutet. Vegas har därmed vunnit tio av sina senaste tolv matcher (10-2-0). Robin Lehner vaktade Vegas mål och tog tredje segern på tre försök i sin nya klubb. Max Pacioretty har gjort 18 poäng (11+7) på de senaste 15 matcherna.

CHI-STL: Schwartz, Pietrangelo gör vackert mål

Chicago Blackhawks - St Louis Blues 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)
Robert Bortuzzo gjorde sitt andra mål för säsongen, Alex Pietrangelo sitt 14:e. Jaden Schwartz låg bakom båda och har nu 35 assist under säsongen. Samtidigt stoppade Jake Allen samtliga 29 skott mellan Blues stolpar. Det räckte för segern och Blues behöll sin två poängs marginal till närmsta lag i Central Divisions topp. Allen har hållit nollan två gånger den här säsongen - båda mot Chicago.
Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets 1-2 (0-0, 0-2, 1-0)
Columbus Blue Jackets studsade tillbaka till vinnarspåret efter två raka förluster. Emil Bemström och Eric Robinson nätade i mittperioden för gästerna. Elias Pettersson stod för ett reduceringsmål i den tredje perioden men Canucks forcering bjöd inte på mer. Hemmalaget föll därmed för femte gången på sex matcher. Canucks ligger fortfarande på en wildcardplats i väst men har samma poäng (76) som de två bakomvarande lagen: Nashville Predators och Winnipeg Jets.

VAN-CBJ: Pettersson gör fantastiskt mål mellan benen

San Jose Sharks - Colorado Avalanche 3-4 (1-1, 1-2, 1-1)
Joe Thornton gav hemmalaget ledningen i den första perioden. Nathan MacKinnon kvitterade sent i densamma och Gabriel Landeskog hängde sitt 21:a mål när han gjorde 2-1 för Avs i inledningen av den andra perioden. Melker Karlsson kvitterade på friläge men Vladislav Namestnikov återgav gästerna ledningen. Forne Sharks-spelaren Joonas Donskoi blev matchvinnare med sitt 4-2-mål efter 15:27 av slutakten. Noah Gregor reducerade med 44 sekunder kvar. I och med segern håller Avs avståndet, två poäng, till Blues i toppen av divisionen.

SJS-COL: Landeskog rensar upp efter MacKinnons finter

SÅ GICK SNACKET:
"Det är en sport där misstag avgör, speciellt såhär års. Vi gjorde fler misstag än de." - Sidney Crosby
"Vi vet vad vi har och vi vet att vi spelar stark hockey. Vi gav inte bort mycket." - Max Pacioretty
"Det är ganska coolt. De är vår största rival och vi spelar mot dem mycket." - Jake Allen
"Det var två matcher väldigt tätt inpå varandra och vi försökte känna oss fram i den första perioden. Vi måste börja matcherna mer intensivt." - Brayden Point