Eriksson_Ek

Eriksson-Ek imponerade, Stamkos hade en bra kväll och Ekman-Larsson blev tvåmålsskytt. Här är en summering av nattens matcher i NHL:

Boston Bruins - Minnesota Wild 0-5 (0-0, 0-4, 0-1)
En mållös förstaperiod byttes ut mot ett målfyrverkeri av gästerna i den andra perioden när Charlie Coyle (5:07), Chris Stewart 05:19), Ryan Suter (powerplay, 10:36) och Jason Zucker (16:39) såg till att knäcka hemmalaget. Jason Pominville fastställde slutresultatet med knappa fyra minuter kvar att spela av matchen.
Matchens förgrundsfigur var annars svenske Joel Eriksson Ek med sina tre assists.
Devan Dubnyuk höll nollan för första gången den här säsongen och 20:e gången totalt i NHL.
Malcolm Subban inledde matchen i Bostons mål men blev utbytt efter 13 räddningar på 16 skott. Inhoppande Zane McIntyre räddade 15 av 17 skott.

Wild at Bruins 102516

New Jersey Devils - Arizona Coyotes 5-3 (1-1, 2-0, 2-2)
I Prudential Center bjöds vi på tre tvåmålsskyttar när New Jersey Devils höll undan för Arizona Coyotes. Gästerna spräckte visserligen nollan genom Jordan Martinook (7:04) men hemmalaget svarade snabbt via nyförvärvet Taylor Hall. Först satte han sitt fjärde mål för säsongen en dryg minut efter Martinooks 0-1-mål.
Efter 9:40 av den andra snappade han upp en puck framför Luke Schenn i Coyotes-försvaret och fri med Justin Peters gjorde han inget misstag. Adam Henrique utökade ledningen till 3-1 efter 14:03.
En dubbelsalva från svenske Oliver Ekman-Larsson i den tredje perioden såg till att få matchen jämn igen. Men hemmalagets Travis Zajac var också på målhumör och med sina två mål, efter 17:53 och 19:46 (tom bur), fastställde han slutresultatet.
Corey Schneider räddade 29 av 32 skott Devils' mål. Gästernas Justin Peters noterades för 30 räddningar
Pittsburgh Penguins - Florida Panthers 3-2 (0-1, 1-1, 2-0)
Pittsburghs Sidney Crosby var tillbaka på isen igen men gästande Florida Panthers verkade inte bry sig om det. Reilly Smith gav Panthers ledningen efter 18:02 av den första perioden och efter 6:08 av den andra utökade nyförvärvet Mark Pysyk till 0-2. Men efter 13:41 reducerade Crosby sedan han fått en ocean av både tid och yta i powerplay att förvalta.
Svenske Carl Hagelin kvitterade i ett två-mot-ett-läge efter 5:36 när han istället för att passa höll i pucken och till slut sköt i James Reimers högra hörn. Eric Fehr avgjorde tillställningen med sitt 3-2-mål efter 8:42 av slutperioden.
Skotten slutade 22-22 och James Reimer noterades för 19 räddningar, hemmalagets Marc-Andre Fleury för 20.

crosby_102516a

Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres 4-3 (0-0, 0-3, 3-0, 0-0, 1-0)
Buffalo Sabres jagar segrar och efter den andra perioden i nattens möte med Flyers såg det bra ut. Men laget har, likt Arizona Coyotes, svårt att knyta ihop säcken. Efter en mållös förstaperiod gjorde Sabres två mål snabbt i den andra; Tyler Ennis gav laget ledningen efter 2:06 och Matt Moulson utökade till 2-0 i powerplay efter 3:56.
Med dryga fyra minuter kvar av perioden gjorde Moulson också 3-0 till gästerna, även det i powerplay.
Powerplay visade sig också vara hemmalagets melodi. I den tredje perioden gjorde man nämligen tre mål i spelformen; Travis Konecny reducerade efter 4:30. Med 17:04 på klockan kom nästa reducering genom Brayden Schenn och bara 1:05 senare kvitterade Mark Streit i en tilltrasslad situation framför mål. Förlängningen blev mållös och matchen avgjordes på straffar där Claude Giroux och Jakub Voracek var de enda som gjorde mål. Flyers vann skotten med 41-25.
Buffalos Anders Nilsson räddade 38 skott. I hemmalagets mål inledde Michal Neuvirth matchen men blev utbytt (14 räddningar på 17 skott), Steve Mason ersatte och räddade samtliga åtta skott han fick emot sig.
Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes 4-2 (3-0, 1-2, 0-0)
Detroit Red Wings tycks ha slipat formen ordentligt. I nattens möte med Carolina kom femte raka segern. Nyförvärvet Tomas Vanek gav, med sitt fjärde mål för säsongen, hemmalaget ledningen efter 4:53 och Dylan Larkin utökade den två gånger om med fullträffar efter 11:51 och 15:55.
I den andra perioden tog gästernas Jordan Staal och Viktor Rask Carolina närmare Detroit med var sitt mål efter 06:43 respektive 13:12.
Men hemmalagets Andreas Athanasious 4-2-mål efter 17:04 av mittperioden visade sig bli matchens sista mål. Detroits Petr Mrazek räddade 29 av 31 skott och Cam Ward i Carolina noterades för 21 räddningar. Detroits svit på fem raka segrar är den längsta sedan man vann sex raka mellan den 13-27 januari 2015.

Larkin

Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 3-7 (0-3, 1-1, 2-3)
Steven Stamkos hade en stor kväll i Air Canada Centre med två mål och två assist. Han satte två mål i den första perioden, det första redan efter 1.19 när han fri med Frederik Andersen inte gjorde några misstag. Hans andra kom efter 17.12 och betydde 0-3 till gästerna. Victor Hedman gjorde sitt första mål för säsongen efter 7.23 i den andra perioden fram till 0-4 innan Maple Leafs kom in i matchen.
Givetvis var det duon William Nylander /Auston Matthews som låg bakom det. Men assistans från Nazem Kadri och Matthews fick Nylander öppet mål och kunde enkelt sätta sitt fjärde mål för säsongen.
I den tredje ökade Lightnings på sin ledning till 1-5 genom Nikita Kucherov innan Maple Leafs närmade sig med två mål, först genom James van Riemsdyk och sedan genom Auston Matthews, framspelad av Nylander.
Vladislav Nemestnikov och Jonathan Drouin gjorde varsitt mål i slutet och fastställde slutresultatet 3-7. Frederik Andersen räddade 17 av 24 skott för Toronto.
St. Louis Blues - Calgary Flames 1-4 (0-2, 0-1, 1-1)
I sin comeback i Scottrade Center svarade Brian Elliott för en enastående insats för sitt nya lag Calgary Flames. Den tidigare Blues-målvakten stod för 23 räddningar och ordnade två poäng till Flames.
Men ingen seger utan några målskyttar. Gästerna gick ifrån till en 0-3-ledning efter två perioder efter mål av Dennis Wideman, Deryk Engelland och Sam Bennet.
Hemmalaget reducerade efter 5.49 i period tre men närmare än så skulle Blues inte komma. Johnny Gaudreau fastställde slutresultatet med 1.11 kvar att spela och Flames tog därmed säsongens tredje seger.

be102516_169

Dallas Stars - Winnipeg Jets 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)
I Dallas blev Tyler Seguins 3-1 mål i den tredje perioden matchavgörande. Med ett rappt handledsskott från en ganska snäv vinkel lyckades Seguin hitta en lucka på Michael Hutchinson vid den första stolpen.
Brett Ritchie och Patrick Eaves blev också målskyttar för Dallas i matchen.
För gästande Winnipeg noterades Patrik Laine för en assist när han var inblandad i Mark Scheifeles 3-2-mål med 10 sekunder kvar av matchen. Joel Armia gjorde sitt första för säsongen när han reducerade till 2-1 i slutet av den andra perioden.
Skotten slutade 26-30 till gästerna.
Los Angeles Kings - Columbus Blue Jackets 3-2 (0-0, 1-2, 1-0, 1-0)
Efter en mållös första period öppnade Brandon Saad målskyttet i den andra perioden. Saad kom två mot en tillsammans med Alex Wennberg men istället för att passa till sin svenske lagkamrat drog han iväg ett handledsskott intill Peter Budajs vänstra stolpe.
I den andra perioden kvitterade Kings. Anze Kopitar bar in pucken i offensiv zon, tog den runt målet och la en backhandpassning upp till backen Tom Gilbert. Istället för att skjuta hittade Gilbert tillbaka med pucken till Kopitar som sedan kunde lägga in pucken bakom Sergei Bobrovsky.
Blue Jackets lät det inte gå lång tid innan de åter tog ledningen. I powerplay hittade Alexander Wennberg och Sam Gagner fram till en framstormande Cam Atkinson som direktsköt in 1-2 bakom Budaj.
Med 5.57 kvar att spela kvitterade Drew Doughty med ett skott som inte såg otagbart ut för Sergei Bobrovsky och matchen slutade 2-2 efter ordinarie tid.
I förlängningen drog Kings det längsta strået. Backen Alec Martinez följde med hela vägen upp från eget mål och på Tanner Pearson skott rakade han in returen i tomt mål. Kings har nu tre raka segrar.

2016-10-25---Marian-Gaborik-Blue-Jackets-vs-Kings

Vancouver Canucks - Ottawa Senators 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)
Det mesta var som vanligt för Vancouver Canucks hemma i Rogers Arena. De fick som vanligt den här säsongen slita i uppförsbacke men den här gången kunde de inte vända och komma tillbaka.
Gästande Senators Ryan Dzingel nätade två gånger om, en gång i den första och en gång tidigt i den tredje perioden, och såg till att två poäng följde med hem till den kanadensiska huvudstaden.
Vancouver saknade inte chanser. Med knappa sex minuter kvar att spela bröt Sven Baertschi sig fri med Craig Anderson men lyckades inte få in pucken över mållinjen.
Hemmalaget försökte komma ifatt mot slutet och tog ut målvakten men Jean-Gabriel Pageau satte 0-3 i tom kasse och fastställde slutresultatet.
Anderson svarade för 22 räddningar i matchen och såg till att Ottawa kunde ta sin fjärde seger för säsongen.
San Jose Sharks - Anaheim Ducks 2-1 (1-0, 0-1, 0-1, 1-0)
I västkustderbyt mellan Sharks och Ducks drog Sharks det längsta strået. Sharks tog ledningen i den första perioden genom Joe Pavelski som framspelad av Patrick Marleau och Joonas Donskoi till slut kunde böka in pucken i powerplay bakom John Gibson.
Chris Wagner kvitterade i den andra perioden efter 17.49 med en backhand som blev för svår för Martin Jones i hemmakassen att hantera.
Avgörandet kom i förlängning. Ducks hade haft pucken i stort sett hela övertiden när Marc-Edouard Vlasic fick den efter 1.24. Vlasic kom fri med Gibson, fintade ner Ducks-keepern och sprätte in pucken över det högra benskyddet.
Noterbart är att Sharks vann skotten med hela 36-20 matchen.

firstintermission_mediawall_102516atSJ

Nattens utropstecken:
Joel Eriksson-Ek, givetvis. Tre assist i sin blott tredje NHL-match är ett stort utropstecken.
Nattens tre stjärnor:
Joel Eriksson Ek, Minnesota Wild, 0 mål, 3 assist
Oliver Ekman-Larsson, Arizona Coyotes, 2 mål
Steven Stamkos, Tampa Bay Lightning, 2 mål. 2 assist
Så gick snacket:
"På det stora hela tycker jag att vi gör en jättebra match. Vi gör några misstag i den tredje perioden och det kostar oss matchen." - Floridas tränare Gerard Gallant
"Vår kedja spelade bra, vilket var roligt. Jag har fortfarande mycket att lära mig. Men det går bättre och bättre." - Minnesotas Joel Eriksson Ek efter 5-0-segern mot Boston
"Det är inte upp till en eller två spelare att vända det här. Det kräver att hela laget gör något, och det börjar imorgon." - Oliver Ekman Larsson efter 3-5 mot Devils.
"Det har hjälpt att komma till rinken utan någon distraktion. Det hjälper alltid till att känna sig säker och ha roligt" - Steven Stamkos efter sina fyra poäng.