MTL-NJD: Coleman överlistar Price

New Jersey Devils hade mest att tacka för när Thanksgiving firades i USA i går. Laget besegrade Montreal Canadiens med 6-4 på bortais och tog sin andra seger på sina tre senaste matcher.

På grund av Thanksgiving spelades bara en match i NHL under natten, men det blev en målrik historia. Nikita Gusev, Blake Coleman och snabba spelvändningar blev Devils vapen mot ett Canadiens som fortsätter leta efter segerrecept. Coleman gjorde två mål och två assist och Gusev tre assist för Devils som var effektiva mot Canadiens målvakt Carey Price.
Coleman gjorde 1-0 efter 7.19 av den första perioden efter en kontring där Gusev stod för assisten.
- Vi kunde utnyttja vår fart i spelvändningen och efter några bra grejer från Gusev kunde vi ta pucken till mål och fick utdelning, säger Coleman.

MTL-NJD: Boqvist trycker in retur i andra perioden

Brendan Gallagher kvitterade för hemmalaget, men det skulle ringa en gång till innan första pausvilan. Återigen var det en kontring som låg bakom målet. Gusev spelade återigen fram, men den här gången till Travis Zajac och 2-1 till New Jersey var ett faktum.
I den andra perioden gjorde lagen två mål vardera. Men det var Devils som var i ledning inför den tredje perioden. Jesper Boqvist gjorde sitt andra mål på lika många matcher när han avslutade periodens målskytte med sitt 4-3-mål efter 11.28. Boqvist tryckte in en retur framför mål.
Gusev och Coleman skulle sedan kliva in i handlingarna igen i den tredje perioden. Först låg de bakom Damon Seversons 5-3-mål. Och efter att Artturi Lehkonen reducerat till 5-4 punkterade Coleman matchen med ett mål i tom kasse, även den här gången i en kontring.

MTL-NJD: Severson utökar Devils ledning

På så vis höll Devils undan och tog sin andra seger på de tre senaste matcherna. Canadiens däremot föll för sjätte matchen i rad. Detta trots 48 skott mot Mackenzie Blackwood i Devils-kassen.
- De kom hårt mot oss hela kvällen. MacKenzie var stark. Han har varit bra för oss och i kväll var ingen skillnad mot tidigare, säger Coleman.
- Vi måste se till att ta oss ur det här på något sätt. Vi skapar chanser framåt och det är positivt, men vi måste hitta sätt att hålla puckarna från vårat mål, säger Canadiens lagkapten Shea Weber vars lag släppt in 14 mål de senaste två matcherna.
Båda lagen får nu en dags vila innan de är i farten under lördagen igen. Devils tar emot New York Rangers på hemmais medan Canadiens välkomnar Philadelphia Flyers i Bell Centre.