Peter Budaj Kings Maple Leafs

Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings 0-7 (0-1, 0-4, 0-2)
Gästerna dominerade i Air Canada Center och vann stort i nattens match

Dustin Brown gjorde den första periodens enda mål efter 13:56, men i den andra perioden lossnade det rejält för Los Angeles. Tanner Pearson gjorde sitt femte mål för säsongen efter 3:23. Tyler Toffoli gjorde 0-3 med sitt tredje för säsongen 1:40 minuter senare. Jeff Carters två mål (13:33 och 19:13) skrev siffrorna till 5-0, men Kings var inte klara där.
I den tredje perioden gjorde Kyle Clifford 6-0 med 4:01 kvar och med 47 sekunder kvar gjorde Dwight King sitt första mål för säsongen. Noterbart är att inget av målen kom i powerplay och lagen gick mållösa ifrån spelformen efter sammanlagt fem försök.
Gästernas Peter Budaj räddade samtliga 19 skott han fick emot sig och höll därmed nollan för andra matchen i rad och 13:e gången totalt i karriären. Hemmalagets Frederik Andersen räddade 22 av 26 skott innan han byttes av. Jhonas Enroth räddade 14 av 17 skott.
Washington Capitals - San José Sharks 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)
Washington kom till matchen med fem raka segrar och Sharks med tre raka förluster. Sviterna tog slut här.
Gästerna inledde målskyttet med 12:23 på klockan i den andra perioden. Marc-Edouard Vlasic lyfte in pucken från blålinjen och den letade sig hela vägen in i mål. Hans backkollega Brent Burns dubblade Sharks ledning efter 17:26.
I den tredje perioden jagade Capitals en reducering men det enda målet kom från en Sharks-klubba. Joe Thornton satte 3-0 i tom bur med 1:32 kvar av matchen.
Martin Jones räddade samtliga 24 skott i Sharks-målet och Braden Holtby stod för 20 räddningar på de 22 skott han fick emot sig.

Martin Jones SJS WSH 110816

Pittsburgh Penguins - Edmonton Oilers 4-3 (1-2, 1-1, 2-0)
Mötet mellan Penguins och Oilers hade på förhand målats upp som Sidney Crosby mot Connor McDavid. McDavid vann möjligen matchen i matchen med sina tre assist medan Crosby gick poänglös. Men Penguins vann den faktiska matchen.
Connor Sheary gjorde 1-0 för hemmalaget redan efter 1:57 men Oilers vände genom mål från Jordan Eberle (14:23) och Pat Maroon (17:18), båda framspelade av McDavid.
Eberles andra mål för matchen och femte totalt, framspelad av McDavid, betydde 1-3 efter 1:30 av den andra perioden. Men där tog det roliga slut för Oilers. Svenske Carl Hagelin reducerade, framspelad av Patric Hörnqvist, efter 12:08. Vändningen kom i den tredje perioden.
Evgeni Malkins sjunde fullträff för säsongen betydde 3-3 efter 5:33 och Connor Shearys andra mål för kvällen med 1:42 kvar gav hemmalaget segern. Sheary gjorde mål på sin egen retur när han fick två chanser från nära håll.
Cam Talbot räddade 27 av 31 skott för Oilers och Matt Murray noterades för 25 räddningar på 28 skott i Pittsburghs mål.

malkin

Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings 2-3 (1-1, 0-0, 1-1, 0-0, 0-1)
Fyra mål på 60 skott, 65 minuters spel och straffar. Det var utkomsten från nattens möte mellan Flyers och Red Wings.
Hemmalaget tog ledningen genom ett powerplaymål av Claude Giroux efter 6:28 av den första perioden. Tomas Tatar kvitterade 2:14 senare när han, efter fint förarbete av Henrik Zetterberg, överlistade Steve Mason från nära håll. Det var Tatars andra mål för säsongen.
Efter en mållös andraperiod återtog Flyers ledningen genom Sean Couturiers fjärde mål för säsongen (6:51). Andreas Athanasiou kvitterade efter 11:11 när han blåste igenom två Flyersförsvarare och överlistade Mason med en fin dragning. Matchen gick till en mållös förlängning.
I straffläggningen bjöds vi på ett mål: Athanasiou avgjorde i den femte rundan.
Jimmy Howard räddade 23 av 25 skott i Detroit-målet och Steve Mason noterades för 33 räddningar på 35 skott för bortalaget.
New York Rangers - Vancouver Canucks 3-5 (0-0, 1-1, 2-4)
Med åtta raka förluster var Vancouver sämst i ligan men inatt släppte det kanske när man besegrade heta New York Rangers, som kom till matchen med fem raka segrar.
Det var en jämn tillställning hela vägen in i den tredje perioden. Öppningsakten blev mållös och lagen delade på målen i den andra perioden. Rangers rookie Pavel Buchnevich gav hemmalaget ledningen efter 7:20 med ett direktskott efter en fin passning från svenske Jesper Fast. Loui Eriksson kvitterade för Canucks, framspelad av bröderna Sedin, med 4:42 kvar av perioden. Det var Erikssons första mål i Canucks.
Henrik Sedin gav sedan gästerna ledningen, 2:38 in i slutakten. Rick Nash kvitterade visserligen för Rangers knappt tre minuter senare men mål från Alexandre Burrows (9:21) och Sven Baertschi (13:08) gav Canucks lite andrum. När Burrows sedan gjorde Canucks femte mål för kvällen - i tom bur - efter 16:54 var det i princip klart. Mika Zibanejad reducerade till 3-5 med 59 sekunder kvar av machen.
Jakob Markström räddade 23 av 26 skott i Canucksmålet. Antti Rääntä stod för 20 räddningar på 22 skott och Henrik Lundqvist nöp fyra av sex skott.

Loui-Eriksson2

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 3-2 (1-0, 0-2, 1-0, 0-0, 1-0)
Devils drog det längsta strået hemma mot Carolina, matchen avgjordes på straffar.
PA Parenteau gav hemmalaget ledningen efter 16:50 av den första perioden, assisterad av Travis Zajac och Taylor Hall.
Gästerna vände på steken i den andra perioden genom mål av Jordan Staal (4:23) och svenske backen Klas Dahlbeck (17:33). Det var Dahlbecks första mål för Carolina och säsongen, hans fjärde mål totalt i karriären.
Nick Lappin kvitterade efter 3:51 av den tredje perioden. Matchen bjöd inte på några fler spelmål och två straffmål från Devils - Parenteau och Hall - räckte. Carolina missade sina inledande två straffar och saken var därmed klar när Hall gjorde sitt mål.
Devils Corey Schneider räddade 31 av 33 skott och Carolinas Cam Ward stod för 39 räddningar på 41 skott.
Montreal Canadiens - Boston Bruins 3-2 (0-0, 2-1, 1-1)
Ett av NHL:s verkliga rivalmöten utspelades i Bell Centre. Gästerna vann skottstatistiken (23-43) men det var hemmalaget som vann matchen. Med 1.02 kvar att spela av den tredje perioden lyfte Alexander Radulov pucken mot Bruins mål. Gästernas målvakt, Jake McIntyre, lämnade en retur som Paul Byron var framme och slog in. Målet var Byrons tredje för säsongen.
Shea Weber gav Montreal ledningen med 1-0 efter 3.58 i den första perioden.
Colin Millers kvittering till 1-1 var ett turmål. Hans skott gick utanför stolpen men studsade i sargen tillbaka mot målet och via Carey Price benskydd in i mål.
Alex Galchenyuk gjorde 2-1 med fem minuter kvar av den andra perioden med David Pastrnak kvitterade med 2-2 innan Paul Byron avgjorde. Montreal har 11-1-1 efter 13 matcher.

habs110816_169a

Nashville Predators - Ottawa Senators 3-1 (0-0, 2-0, 1-1)
Filip Forsberg väntar fortfarande på sitt första mål för säsongen men Forsberg hjälper ändå till i Predators offensiv. I natt assisterade han till Ryan Ellis 3-0-mål efter 2-23 i den tredje perioden. Forsberg fick pucken genom trafiken framför till Ellis som stod i högerbacksposition. Ellis tvekade inte utan drog iväg ett slagskott som letade sig in över Craig Andersons axel.
Matchens räddning stod Pekka Rinne för. Bobby Ryan blev friställd i slottet samtidigt som Rinne var helt ur position. Men Ryans skott gick iväg något för sent och Rinne han tillbaka i position, sträckte ut vänster benet och räddade, på ett smått otroligt sätt.
Viktor Arvidsson noterades för en assist i matchen, när han var med i förarbetet till P.K. Subbans 2-0-mål.
Ottawas mål gjordes av Kyle Turris efter 5.30 i den tredje perioden. Men det hjälpte föga för gästerna.
Winnipeg Jets - Dallas Stars 8-2 (2-0, 4-1, 2-1)
Patrik Laines NHL-karriär fortsätter att gå i storartad stil. I natt gjorde draftvåan från i våras tre nya mål och leder nu skytteligan i hela NHL med 11 mål på 14 matcher.
Laine gav Jets ledningen med 2-0 efter 8.46 i den första perioden när han styrde in Ben Charlots skott från blålinjen förbi Kari Lehtonen. Hans andra mål kom efter 6-51 och betydde 3-1. Hans första försök stoppades av Lehtonen men Laines andra försök kunde han inte göra något åt.
Han fullbordade sitt hattrick efter 10.07 i den andra perioden när han kom två-mot-en med Mark Scheifele. Scheifele passade till Laine som avslutade anfallet till 4-1 för Jets.
Scheifele gjorde själv två mål i matchen när han satte 1-0 i den första perioden och 6-1 i den andra. Marko Dano, Andrew Coop och Adam Lowry gjorde de övriga tre målen för Jets medan Tyler Seguin och Patrick Eaves nätade för Dallas Stars.

laine110816_169a

Colorado Avalanche - Arizona Coyotes 2-4 (0-1, 2-2, 0-1)
Jordan Martinook blev med sina två mål matchhjälte för Coyotes i deras möte med Avalanche i Pepsi Center. Martinook öppnade och stängde målskyttet i matchen. Hans första mål kom redan efter 28 sekunder när han hittade rätt bakom Calvin Pickard med ett handledsskott
Hans andra mål kom efter 11 sekunder i den tredje perioden. Med en man mer på isen fick han öppet mål efter en fin passning från Radim Vrbata.
Förutom Martinook blev Anthony DeAngelo och Max Domi målskyttar för Arizona. Det var också deras första mål för säsongen. Avalanche hamnade på resultattavlan tack vare Rene Bourque och Nathan MacKinnons mål tidigt i den andra perioden. Men poängen gick till Arizona.
Nattens utropstecken:
Los Angeles Kings Derek Forbort hade inför kvällens match gjort två poäng på 26 NHL-matcher i karriären. Inatt mer än fördubblade den 24-årige backen den skörden. Med tre assist var han i allra högsta grad involverad i Kings 7-0-seger mot Toronto.
Nattens tre stjärnor:
Patrik Laine, Winnipeg Jets, 3 mål, 0 assist
Pavel Buchnevich, New York Rangers, 1 mål, 2 assist
Andreas Athanasiou, Detroit Red Wings 2 mål, 0 assist
Så gick snacket:
"Vi höjde oss ikväll och det gav resultat. Det var skönt att vinna." Canucks Loui Eriksson efter 5-3-segern borta mot Rangers.
"Jag tycker vi fick se några fantastiska insatser från några spelare och några riktigt dåliga insatser från andra spelare." Edmontons tränare efter 4-3-förlusten mot Pittsburgh Penguins.
"Vi gör inte en dålig match. Större delen av matchen var jämn. Sharks gjorde det bra." Washingtons tränare Barry Trotz efter 0-3 hemma mot San José.
"Det är alltid härligt att göra mål. Jag är stolt över mig själv och vårt lag. Jag vill inte tänka på framtiden men det är overkligt att leda skytteligan" - Patrik Laine efter sitt hattrick.
"Jag är glad att jag kommit in i matchrytmen" Jag ser pucken bra och nu måste jag bara fortsätta jobba hårt och hjälpa laget" - Peter Budaj, Colorado Avalanche
"Det var en otrolig räddning. Just då var den viktig eftersom man väntade på vad som skulle hända i matchen. Vi behövde verkligen den räddningen" - Peter Laviolette, tränare Nashville Predators efter Rinnes räddning