Burakovsky-1221

Efter tre matcher på läktaren var Andre Burakovsky tillbaka i Washington Capitals laguppställning när de gästade Philadephia Flyers i Wells Fargo Center.
Burakovsky, som haft en något motigt höst, hade inte gjort mål sedan den 13:e oktober mot Pittsburgh Penguins vilket motsvarade 26 matcher. I sin comeback visade Burakovsky att han tagit den ofrivilliga vilan på ett bra sätt.

• Jag har jobbet med mitt skott, sa Burakovsky inför matchen.
    Jo tack. Efter 18.24 i den första perioden fick Burakovsky pucken något till vänster om Steve Masons målbur och med snabba rörelser vispade han snyggt upp pucken i målvakts-Masons vänstra kryss och avslutade sin dystra måltorka.
    - Det var kul att vara tillbaka och göra mål igen. Det har gått ett tag sedan så det var på tiden, sa Burakovsky till Capitals hemsida efter matchen.
    Österrikaren Michael Raffl kvitterade matchen i upptakten av den andra perioden men när Capitals tog tillbaka ledningen några minuter hade Burakovskys skott återigen ett finger med i spelet. Burakovsky sköt och på en av de efterföljande två returerna från Mason kunde Lars Eller till slut sätta pucken.
    - Hele kedjan spelade bra idag. Vrana åkte mycket och Eller skyddar pucken riktigt bra. Det var en bra kedjekombination, sa Burakovsky om sin kedja.

Nu räckte Burakovskys insats bara till en poäng. Flyers kvitterade till 2-2 genom Claude Giroux med 21 sekunder kvar av den andra perioden och efter en mållös tredje- och förläningsperiod kunde Wayne Simmonds avgöra matchen på straffar till Flyers fördel. Flyers vann med 3-2.
I nattens andra match satte Edmonton Oilers punkt för en lång förlustrad mot Arizona Coyotes genom att vinna med 3-2 på bortais. Oilers hade inte vunnit mot Coyotes under ordinarie tid på 26 matcher eller närmare fem år men tack vare tre poäng från Mark Letestu lyckades de.
Letestu gjorde själv 1-0-målet i den första perioden innan han spelade fram Milan Lucic till 2-0 och Matt Hendricks till 3-0. Att Coyotes reducerade två gånger om, först genom Martin Hanzal och sedan genom Oliver Ekman-Larsson i slutet av matchen, spelade ingen roll eftersom Cam Talbot stod för 28 räddningar i Oilers-kassen.