MTL-BOS: Pastrnaks sjätte hat trick i karriären

Boston Bruins bärgade fjärde raka segern när man gjorde processen kort med Montreal Canadiens under tisdagen och vann med hela 8-1. Mycket kom att handla om David Pastrnak och Sean Kuraly.

Jake DeBrusk bröt dödläget, assisterad av Sean Kuraly, i powerplay efter åtta minuter. Shea Weber kvitterade visserligen för Habs men sedan var det roliga slut. Pastrnak klev fram, även det i powerplay, när han distinkt från vänster tekningscirkel, i sämre vinkel, smällde in 2-1 för Bruins - hans 21:a mål för säsongen. Brad Marchand utökade till 3-1 med 37 sekunder kvar av första perioden - hans 600:e poäng i NHL. Men Bruins hade bara börjat.
Pastrnak behövde bara åtta (!) sekunder på sig i mittperioden för att göra sitt andra mål för kvällen, assisterad av Marchand. Bara 62 sekunder senare assisterade Kuraly Anders Bjork till 1-5. Pastrnak fullbordade sitt hattrick när han styrde in 1-6.
Kuraly hade ett finger med i spelet när Charlie Coyle gjorde 1-7 och noterades därmed för sin tredje assist för kvällen. Danton Heinen fastställde slutresultatet till 1-8 med drygt två minuter kvar att spela, assisterad av Jack Studnicka som därmed gjorde sin första NHL-poäng:
- Jag vet att det är ett betydelselöst mål i slutet. Men för Studnicka betyter det allt då han gjorde en assist. Som offensiv spelare vill man göra sin första NHL-poäng. Nu är det ur vägen. Skönt för honom, sa Bruins tränare Bruce Cassidy efter matchen.
- Det var bra att många killar gjorde poäng. Två poäng är två poäng oavsett om man vinner med 1-0 eller 8-1. Det spelar ingen roll imorgon. Men vi kan njuta nu och bygga lite självförtroende på det, avslutade Pastrnak.
Brad Marchand noterades för övrigt för sin 40:e poäng för säsongen också. Han är bara den fjärde spelaren i Bruins under de senaste 45 åren att nå den nivån på max 24 matcher efter Bobby Orr (21, 1974-75), Phil Esposito (22, 1974-75) och Adam Oates (1992-93). Pastrnaks 23 mål på de första 24 matcherna är även det sällsynt: Senast en spelare i NHL gjorde det var 1992-93, då Mario Lemieux stod för bedriften.
Här följer en genomgång av tisdagen övriga matcher:
Chicago Blackhawks - Dallas Stars 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)
Stars svit om sju raka segrar kom till ett bryskt slut under natten. Brandon Saad gjorde 1-0 för Blackhawks efter drygt halva den första perioden. Mittakten blev mållös trots mängder av chanser åt båda håll. Patrick Kane gjorde 2-0 i slutperioden och har därmed gjort poäng i 13 raka matcher (9+13 under den tiden). Connor Murphy gjorde 3-0 i tom bur med 2:40 kvar att spela. Corey Crawford höll nollan för första gången den här säsongen och 25:e gången i karriären. I och med förlusten sprack både segersviten och även sviten om tolv raka matcher (11-0-1) för Stars.

CHI-DAL: Kanes powerplaymål förlänger sviten

New Jersey Devils - Minnesota Wild 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)
Minnesotas form fortsätter att peka uppåt. . Zach Parise gjorde sitt tionde mål för säsongen när han styrde in 0-1 i inledningen av matchen. Jesper Boqvist kvitterade med sitt första NHL-mål någonsin när han prickade in 1-1. Mål från Jordan Greenway och Kyle Palmieri gjorde att det stod 2-2 efter två perioder. Två gånger hade Devils kvitterat Wilds ledning, det blev inte en tredje. Ryan Suters mål i den tredje perioden blev matchvinnande. I Wilds mål stoppade NHL-debuterande Kaapo Kahkonen 32 av 34 skott.

NJD-MIN: Greenway påpassligt framme

Tack vare segern har nu Bruce Boudreaus manskap tagit poäng i sju raka matcher (4-0-3). Ryan Suter har gjort sju poäng (1+6) på de senaste fem matcherna.
SÅ GICK SNACKET:
"Vi var inte i närheten av att genomföra matchen på den nivå vi behövde. Det är gåta som vi behöver lösa." - John Hynes, New Jersey Devils
"Vi spelade bra och med självförtroende när vi hade pucken. När man åker skridskor och använder ytorna blir det enklare." - Connor Murphy
"Vi är nöjda med oss själva. Vi kom tillbaka efter den tuffa inledningen på säsongen. Vi hade sju raka segrar och vi visst att förlusten skulle komma någon gång. Nu får vi studsa tillbaka i nästa match." - Radek Faksa