CAR-WSH: Vrana förvaltar Kuznetsovs förarbete

Washington Capitals besegrade i natt Carolina Hurricanes med 4-3. Målvakten Ilya Samsonov storspelade och bokfördes för totalt 38 räddningar.
- Det är okej, jag gillar att gå skott på mig. Det spelar inger roll var jag spelar. Jag är bekväm både på hemma- och bortaplan, säger ryssen.

Matchen spelades i Carolinas hemmarink PNC Arena. Samsonov gjorde 18 räddningar i den första perioden, som slutade 0-0. I mittperioden kopplade gäster greppet. Richard Panik gjorde 1-0 och Evgeny Kuznetsov 2-0. Lagets andra mål kom bara 25 sekunder efter att Samsonov stoppat backen Dougie Hamilton på ett friläge.
- Den sekvensen gav oss momentum i matchen, menar Kuznetsov.

CAR-WSH: Carlson och Kuznetsov i samarbete

Jordan Staal reducerade för gästerna 39 sekunder in i den tredje perioden, men Lars Eller och Jakub Vrana drygade snabbt ut Capitals ledning till 4-1. Och även om Carolina svarade med två reduceringar, genom Teuvo Teräväinen och Ryan Dzingel, kunde de inte komma i kapp.
- Man kan inte hamna i underläge med 4-1 mot Capitals, så är det bara. Vi kan inte sätta oss själva i den sitsen, menar Dzingel.
Capitals höll ut och tog sin första seger 2020. För rookien Samsonov var segern hans åttonde på lika många bortastarter. Han är nu den andra målvakten i NHL:s historia att vinna sina åtta första starter på bortaplan. Bedriften har också klarats av Brent Johnson.
- Han var utan tvekan matchens stjärna i kväll. Hans känslospel förändras aldrig. Det ger vårt lag ett lugnt. Han var outstanding, säger Capitals tränare Todd Reirden.
\\*
Dallas Stars tog två nya poäng efter att ha besegrat Detroit Red Wings med 4-1 hemma i American Airlines Center. Roope Hintz och Joe Pavelski gjorde varsitt mål och varsin assist och Esa Lindell stod för tre målgivande passningar.
Dallas följde upp Winter Classic-triumfen mot Nashville Predators på bästa möjliga sätt, även om det coach Rick Bowness tyckte hans manskap var lite trögstartat.
- Det tog ett tag innan vi fick igång benen, utan tvekan. Men man måste vara med känslomässigt. De svarade och krigade hårt och vår bästa period var den tredje. Då spelade vi "Dallas Stars"-hockey, säger Bowness.
Red Wings gjorde 1-0 i matchen genom Dylan Larkin som skickade inte 1-0 efter 3:47 i den första perioden. Hintz kvitterade i boxplay efter att han och Esa Lindell fått kommit två-mot-noll mot målvakten Jonathan Bernier.

DAL-DET: Hintz gör mål i boxplay i en 2-mot-0

• Jag såg läget och stack när pucken studsade. Jag var överraskad att Roope var med mig, säger Lindell.
    Lindell och Hintz låg i den andra perioden bakom Radek Faksas 2-1-mål i powerplay. 3-1 kom genom Pavelski som nätade efter att han stulit pucken i mittzon och hittat rätt på Berniers stötsida.
    I den tredje perioden gjorde Lindell sin tredje assist när jan spelade fram Sekera i boxplay. Sekera gjorde målet i tom kasse sedan Detroit försökt få till en reducering.
    - Han har varit kanon hela året. Assisten kommer nu, men ärligt talat så har han varit bra hela säsongen. Skillnaden nu är att puckarna går in när han är inblandad, säger Bowness om Lindell.
    För Detroit var förlusten deras sjunde på de senaste åtta matcherna.
    - De stängde ner oss. Jag tycker inte vi gjorde ett bra jobb med att få puckarna genom mittzon för att kunna spenderade mycket tid vår anfallszon. Vi anföll inte som en femmannaenhet i dag, säger Larkin.