Från nattens omgång kan vi konstatera att samtliga tre bortalg vann. Att två lag klättrade upp på slutspelsplats och att en spelare gjorde sitt första hattrick i NHL. Mark Pysyk gjorde nämligen tre av målen när Florida Panthers besegrade Toronto Maple Leafs med 5-3.

Mark Pysyk gör sin åttonde säsong i NHL, men har inte fått några rubriker för att han varit en stor målskytt. Som mest hade backen gjort fyra mål på en hel säsong, men den noteringen sprängde han i natt. Pysyk inledde sin målkväll med att sätta 1-0 till Panthers redan i den första perioden, men det var i den tredje som backen skulle vara som nyttigast.
Efter Pysyks ledningsmål vände Toronto på matchen. John Tavares kvitterade till 1-1 innan William Nylander utökade sin poängsvit till åtta matcher genom att sätta 2-1. Auston Matthews dessutom 3-1 i upptakten av den tredje perioden.
Sen vaknade Panthers. Och Pysyk. Med sitt andra mål för kvällen ordnade han 3-2 på en retur efter 2:20. 58 sekunder senare satte Jonathan Huberdeau 3-3 i ett powerplay. När matchuret sedan tickat upp på 10:13 satte Mike Hoffman ledningsmålet, 4-3 för Panthers.

Pysyk fastställde sedan slutresultatet och fullbordade sitt hattrick i tom kasse med 48 sekunder kvar.
- Jag hade lite tur på slutet där, friläge med tom kasse. Jag trodde jag skulle missa, jag var lite nervös, säger Pysyk som nu gjort totalt sju mål den här säsongen.
- Vi spelade inte som vi skulle de första två perioderna. Vi fick igång energin efter den andra. Det var en viktig seger, en viktig match och det visste vi innan, säger Pysyk.
Segern var Panthers sjunde på de senaste åtta matcherna och tog laget förbi Toronto Maple Leafs i tabellen. Florida är numera ny trea i Atlantic Division.
För Toronto blev förlusten extra kostsam. Redan in den första perioden tvingades målvakten Frederik Andersen lämna matchen på grund av skada. Han gjorde det efter att ha blivit pååkt av Frank Vatrano.
- Han mår bättre från vad jag hört, men vi får ge honom natten här och se hur han mår i morgon bitti, säger Torontos tränare Sheldon Keefe som också bekräftade att Andersen genomgått hjärnskaknings-protokollet.
Detroit Red Wings - Philadelphia Flyers 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)
Det andra laget att ta sig upp på slutspelsplats i natt var Philadelphia Flyers. Brian Elliott räddade samtliga 16 skott han fick på sig och höll sin andra nolla för säsongen och 40:e i karriären.

Flyers mål gjordes av Scott Laughton, Kevin Hayes och Matt Niskanen.
Laughton gjorde 1-0 i mittperioden efter att Michael Raffl stulit pucken och spelat fram honom. De två sista Flyers-målen kom i den tredje, båda två i numerärt underläge. Efter 2:47 bröt Hayes en passning och gjorde sitt fjärde mål i boxplay för säsongen. 3-0-målet satte Matt Niskanen i tom kasse med 2:17 kvar, även det alltså när Flyers spelade i numerärt underläge.
Segern gör att Flyers har det första wildcardet i Eastern Conference. De är nu en poäng före New York Islanders.
Detroit nollades för andra raka matchen och har inte vunnit på sina nio senaste. Det är tredje gången den här säsongen som laget har förlustsviter på mins åtta matcher.
New York Rangers - Dallas Stars 3-5 (2-2, 0-2, 1-1)
För första gången på en månad lyckades Stars göra fler än tre mål i en och samma match. Det ledde laget till sin tredje seger på de senaste fyra matcherna. Joe Pavelski satte två mål för gästerna i den första perioden. Båda målen kom i powerplay, en spelform Dallas kammat noll i trots 14 försök de senaste fem matcherna.

NYR-DAL: Pavelski slår till två gånger om

I mittperioden såg Stephen Jones till att ge Dallas ledningen med 3-2. Målet var hans första sedan den 16 februari 2018. Backen missade hela förra säsongen och de 47 första matcherna den här säsongen på grund av huvudskada. Stars gjorde dessutom 4-2 innan mittperioden var slut genom Blake Comeau.
Inför den tredje perioden bytte Rangers målvakt. Henrik Lundqvist fick kliva av till förmån för Alexander Georgiev. Lundqvist hade då släppt in fyra mål på 15 skott. Georgiev fick se sig överlistad redan efter 5:22 när Corey Perry ökade på till 5-2 vilket punkterade matchen, även om Brendan Lemieux snyggade till siffrorna efter 13:17. Rangers gjorde tre powerplay-mål i matchen, de två första av Pavel Buchenevich och Brett Howden.
Efter nattens seger är Dallas ny tvåa i Central Division, två poäng före Colorado Avalanche. För Rangers del tappade dem i sin jakt på att nå slutspel.