laine_101916

Den gångna natten bjöd på två matcher, där Patrik Laine sköt segern åt Jets och Detroit fick sista ordet på Manhattan.

Här är en summering av nattens matcher i NHL:
New York Rangers - Detroit Red Wings 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)
Mika Zibanejad gjorde sitt andra mål i Rangerströjan när han gav hemmalaget ledningen efter en dryg minut av den första perioden. Zibanejad styrde in Ryan McDonaghs skott. Det var 23-åringens femte poäng på fyra matcher den här säsongen. Målet blev periodens enda då lagens målvakter Henrik Lundqvist och Jimmy Howard storspelade.
I den andra perioden kvitterade Red Wings genom nye Thomas Vanek, som gjorde sitt tredje mål för säsongen. Målet föll efter 06:15 och blev också periodens enda mål, mycket tack vare nyss nämnda målvakter.
I en match där tidiga mål verkar vara melodin är det inte mer än logiskt att den tredje perioden bjöd på just det. Detroits Luke Glendening var påpasslig och vann pucken av Henrik Lundqvist bakom Rangers' bur. Han tittade upp och hittade Drew Miller framför densamma. Miller gjorde inget misstag och gästernas andra mål var ett faktum.
Inga fler mål föll i matchen och Detroit tog de två poängen. I Detroits mål stod Jimmy Howard för 32 räddningar (varav tre frilägen) medan Henrik Lundqvist räddade 16 av 18 skott i Rangers-kassen.

Howardsave

Winnipeg Jets - Toronto Maple Leafs 5-4 (0-2, 1-2, 3-0, 1-0)
Toronto har inlett säsongen bättre än på länge och inatt såg man ut att gå mot en ny seger. Men Winnipeg, som vände ett stort underläge hemma mot Carolina förra veckan ville annorlunda.
Gästerna ryckte dock åt sig en 2-0-ledning i den första genom Connor Carrick (06:46) och Nazem Kadri (16:12). I den andra ökade svenske William Nylander på med sitt första mål för säsongen innan Kadri gjorde sitt andra för kvällen och säsongen efter 06:55 av perioden. 4-0 och det mesta såg klart ut. Men Tyler Myers reducerade efter drygt 13 minuters spel och i den tredje perioden klev finske rookien Patrik Laine fram.
Efter en minut av slutakten reducerade Laine till 4-2. Mark Scheifele gjorde sedan 4-3 drygt fem minuter senare. Med 55 sekunder kvar på klockan kvitterade Laine i powerplay och 02:40 in på den efterföljande övertiden krönte den finske prickskytten kvällen med sitt tredje mål.
Winnipeg hade än en gång vänt ett stort underläge på hemmaplan och tog en ny seger. Leafs har lite att tänka på efter det stora tappet. Gästernas Frederik Andersen räddade 29 av 34 skott medan hemmalagets Michael Hutchinson stod för 36 räddningar på 40 försök.