Zibanejad-1717-1

Mika Zibanejad var tillbaka i Rangers efter det benbrott som hållit honom borta sedan den 20 november. Och han fortsatte där han slutade; Genom att göra mål. Men hans dubbla fullträffar räckte inte i hemmamatchen mot Dallas. Rangers gjorde visserligen 1-0 genom Derek Stepan men när den första perioden var över stod det 3-1 till gästerna efter mål från Patrick Eaves, Patrick Sharp och Jamie Benn. Antoine Roussel utökade ledningen i början av den andra perioden innan Rangers reducerade två gånger om. Men Sharps andra för kvällen inledde en ny målkavalkad och efter 40 minuters spel stod det 7-3 till gästerna, och Henrik Lundqvist, som släppt in sju mål på 27 skott, byttes ut till förmån för Magnus Hellberg.

Hellberg räddade samtliga fyra skott han fick på sig under den tredje perioden och Rangers gjorde tre raka mål i slutakten, men Stars höll undan och segersiffrorna skrevs till 7-6.
Patrik Berglund gjorde sin 600:e match i St Louis Blues och NHL när Ottawa Senators kom på besök. Men firandet fick inte det slut Berglund önskat. Han gjorde visserligen ett av lagets fyra mål men det kom med 48 sekunder kvar av matchen och reducerade gästernas ledning till två mål. Mark Stone och Mike Hoffman gjorde två mål var för gästerna som, efter Alexander Steens kvittering till 3-3, ryckte åt sig en tremålsledning under den tredje perioden. Tack vare målen är nu Hoffman uppe på 14 mål under säsongen och Stone på 15. Matchen tillhörde på intet sätt målvakterna; Ottawa vann skotten med 24-23 och matchen med 6-4. I och med nattens mål är Hoffman på tredjeplats i lagets skytteliga. Stone delar förstaplatsen med Kyle Turris. De tre är de enda som har gjort fler än tio mål under säsongen och tillsammans har man stått för 44 av lagets 111 mål (39,64%).
Här följer en sammanfattning av nattens matcher:
New York Rangers - Dallas Stars 6-7 (1-3, 2-4, 3-0)
Dallas vann matchen på 40 minuter och lyckades hålla undan sista 20. Segern gör att Stars fortfarande hänger på i slutspelsjakten. Laget är en poäng bakom Nashville, som ligger fyra i Central, men man har tre matcher mer spelade.
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes 4-1 (2-1, 2-0, 0-0)
Columbus är fortsatt topp av såväl Metropolitan Division som hela ligan efter lagets 30 seger på 43 matcher. Brandon Dubinsky gjorde två mål och Sergei Bobrovsky firade sin comeback i mål med att rädda 24 av 25 skott.

Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 4-3 (0-2, 3-0, 1-1)
Auston Matthews gjorde sitt 22:a mål för säsongen när Toronto vände ett tvåmålsunderläge till seger. William Nylander noterades för en assist på Leo Komarovs 1-2-mål i början av den andra perioden. Leafs ligger trea i Atlantic med sina 50 poäng, lika många som fyran Ottawa Senators. Buffalo är sist i divisionen med 43 poäng.
St Louis Blues - Ottawa Senators 4-6 (1-1, 1-2, 2-3)
Ottawa visar att man inte ska räknas bort i slutspelsjakten. Segern gör att man inte släpper iväg Toronto och man har själva ett bra läge gentemot femman Florida. Florida är två poäng bakom men Ottawa har fyra matcher till godo.

Minnesota Wild - New Jersey Devils 3-4 (1-0, 1-1, 1-3)
Devils gjorde det mesta i den tredje perioden och Beau Bennett fick sista ordet när han avgjorde med 2:17 kvar av matchen - hans tredje mål för säsongen. Även Pavel Zacha gjorde sitt tredje mål för i år i Devils, som nu är fem poäng ifrån bottenplaceringen i Metropolitan Division. Wild leder alltjämt Central Division, två poäng före Chicago.
Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks 4-6 (1-2, 3-1, 0-3)
Colorados kräftgång fortsätter. Trots två bra perioder mot Chicago höll man inte riktigt och tappade allt i slutakten. Vinnie Hinostroza gjorde två mål på tre minuter i den tredje och punkterade därmed matchen. Tanner Keros andra för kvällen fastställde slutresultatet. Matt Duchene gjorde två mål för Avalanche, som ligger sist i ligan med sina 27 poäng på 41 matcher.

Calgary Flames - Florida Panthers 5-2 (1-2, 3-0, 1-0)
Vincent Trocheck stod för en dubbelsalva för gästerna i den första perioden men det var de enda måljubel Florida fick under matchen. Flames satte gasen i botten i den andra perioden, där det mesta kretsade kring Mikael Backlund. Svensken fick en assistpoäng på Mark Giordanos 2-2-mål och gjorde sedan två mål på 13 sekunder i mitten av perioden. Flames ligger kvar på den första av två wild card-platser i väst.

Vancouver Canucks - Nashville Predators (0-0, 0-0, 1-0)
Ryan Miller räddade samtliga 30 skott och höll nollan för andra gången den här säsongen, 30.e gången totalt. Henrik Sedin gjorde matchens enda mål 12:09 in i den tredje perioden, hans tionde mål för säsongen och hans 999:e NHL-poäng.

Anaheim Ducks - Tampa Bay Lightning (0-0, 1-1, 0-0)
Ryan Getzlaf gjorde ett efterlängtat mål, hans sjätte för säsongen, när han kvitterade Valtteri Filppulas 1-0-ledning i den andra perioden. Rickard Rakell avgjore i pwoerplay när han hoppade igenom Lightningförsvaret efter en tekning. Målet var Rakells 19:e för säsongen. Ducks fortsatt i topp av Pacific Division.
Nattens utropstecken:
Mikael Backlund. Med två mål och en assist i den andra perioden sänkte han på egen hand Florida Panthers.
Tre stjärnor:
Vinnie Hinostroza, Chicago Blackhawks, 2 mål
Matt Duchene, Colorado Avalanche, 2 mål
Mika Zibanejad, New York Rangers, 2 mål
Så gick snacket
"Han ska spela nästa match, definitivt. Vi är ett lag och den här förlusten är inte bara hans fel. Vi är för dåliga framför eget mål." Rangers tränare Alain Vigneault om Henrik Lundqvist efter 6-7 mot Dallas Stars.
"Vi var okej. Men utan att hänga ut någon tycker jag att vi började oroväckande." Columbus Blue Jackets tränare John Tortorella efter 4-1-segern mot Carolina.
"De var inte passiva, men de kommer med fart. Vi har spelat tre fysiska matcher och vi hängde inte riktigt med när de satte fart." Blues Kevin Shattenkirk efter nattens förlust mot Ottawa.
"Det var en tuff match. Jag tycker att killarna spelade bra över hela isen." Ottawas målvakt Mike Condon.
"Det var ingen rolig start för Freddie men han spikade igen och gjorde att vi kunde vinna." Torontos tränare Mike Babcock om Frederik Andersens spel.
Vad är på gång?
Under natten mot torsdag spelas fem matcher i NHL. De första matcherna börjar 01:30, svensk tid, och allt avslutas med Kalifornien-derbyt mellan Los Angeles och San Jose klockan 04:30.