Winnipeg Jets tog sin första slutspelsseger någonsin efter att ha vunnit match 1 av Western Conference första runda med 3-2 mot Minnesota Wild.
Inför en helt vitklädd publik i Bell MTS Place i Winnipeg äntrade Jets och WIld årets Stanley Cup-slutspel. För Jets, som inte ska förväxlas med originalversionen som nu är Arizona Coyotes, är det tredje framträdandet i ett slutspel inklusive åren i Atlanta medräknade. Men de hade aldrig vunnit någon slutspelsmatch.

• Vårt mål var att vinna en match. Det har varit vårt fokus. Vi pratade bara om match 1 för den var allt vi kunde kontrollera, sa Jets lagkapten Blake Wheeler.
    Jets tog ledningen i mittperioden genom Mark Scheifele som i powerplay stänkte in 1-0. Ledningen varade in i paus, men efter vilan vände gästerna med två tidiga mål. Matt Cullen gjorde 1-1 efter 1:46 och i en två-mot-en-situation efter 3:58 lirade Mikael Granlund sedan fram Zach Parise till 1-2.
    - Det fanns perioder då vi spelade okej. Det här var en missad möjligt, så ser vi på det. Jag tycker inte vi spelade så bra vi kan. Jag tyckte vi visade delar, men vi var inte på vår nivå om jag ska vara ärlig, sa Cullen.
    Hemmalaget svarade knappa minuten efter Parises mål när Patrik Laine blev den yngsta finländaren och den yngsta spelaren i Jets/Thrashers att göra mål i ett slutspel fram till 2-2. Laine fick pucken i slottet och vräkte in ett handledsskott bakom Wilds målvakt Devan Dubnyk.
    Få de senaste nyheterna från Stanley Cup-slutspelet på Twitter från [@NHLsv]
    Det avgörande målet stod Joe Morrow för med 7:13 kvar att spela. Nikolaj Ehlers vann pucken bakom mål och spelade upp den till blålinjen. Morrow sköt direkt och via Wild-backen Charlie Coyle letade sig trissan in mellan benskydden på Dubnyk.
    - Den största anledningen till att du spelar hockey som barn är att du vill spela i slutspel, spela om Stanley Cup och få en möjlighet att göra ett mål om det här. Att säga att det är en dröm som blev sann är i underdrift, sa Morrow.
    Wild jagade kvittering i slutet, men fick inte in pucken bakom Connor Hellebuyck som totalt svarade för 18 räddningar i sin första slutspelsseger i karriären.
    - Efter Laines mål kunde vi inte hitta rytmen. Vi kom inte nära deras kasse och de ytorna man normalt gör mål ifrån. De försvarade sig bra, sa Wilds Mikko Koivu.
    Ett litet bakslag för Jets var att forwarden Mathieu Perreault fick lämna matchen, mer info om hans status kommer enligt Jets under torsdagen.
    Match 2 av serien spelas på fredag, även den i Winnipeg.