Zibanejad

New York Rangers vände och vann till slut med 6-4 mot Vegas Golden Knights hemma i Madison Square Garden. Bakom kalaset låg Mika Zibanejad som var inblandad i tre av hemmalagets fyra mål i den tredje perioden.
Efter 40 spelade minuter var det gästerna som hade en 2-4-ledning efter två mål från Reilly Smith och ett vardera från Oscar Lindberg och David Perron (straff).

Den tredje perioden var 5.31 gammal när Zibanejad presenterade sig för första gången. I numerärt överläge spelade han, i ett flygande anfall, fram Chris Kreider med en precis crosspassning fram till 3-4. Knappt fyra minuter senare serverade han iskallt Pavel Buchnevich öppet mål fram till 4-4 och ytterligare några minuter senare skickade han in 5-4 med en projektil i powerplay.
De tre poängen gjorde att Mika passerade 200-poängsgränsen i NHL och står på sammanlagt 201.
Michael Grabner fastställde slutresultatet med 1.14 kvar i tom kasse, framspelad av Jesper Fast sedan Vegas tagit ut målvakten Maxime Lagace.
Henrik Lundqvist svarade för flera fina räddningar och totalt 30. Vinsten var hans 408:e i NHL vilket gör att han passerar Glenn Hall för nionde platsen i segertabellen genom tiderna.

Så här var nattens övriga matcher:
Detroit Red Wings - Arizona Coyotes 5-3 (2-0, 2-1, 1-2)
Segerglädjen varade bara i drygt 24 timmar för Arizona. I Little Caesar Arena städade Red Wings nämligen bort en del av den redan efter 2.37. Gustav Nyquist placerade in 1-0 efter 1.29 och Niklas Kronwall startade knappa minuten senare det anfall som till slut ledde fram till Luke Glendenings 2-0-mål.
Jason Demers reducerade för Coyotes efter 11.36 i den andra perioden men Red Wings svarade nästan omgående genom Anthony Mantha och innan mittperioden var över hann Dylan Larkin också sätta 4-1.
Det blev ändå viss dramatik matchen sedan Coyotes reducerat två gånger om (Nick Cousins och Clayton Keller) men med uttagen målvakt i slutet fick dem se Red Wings göra 5-3 genom Darren Helm och säkra hemmalagets seger.
Niklas Hjalmarsson spelade inte för Coyotes på grund av en överkroppsskada.

Minnesota Wild - Winnipeg Jets 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)
Publiken i Xcel Energy Center fick se totalt tre mål när gästerna tog poäng sjunde gången på de åtta senaste matcherna.
Jets Kyle Connor slog in matchens första mål på en retur i den första perioden och det var också gästerna som skulle göra matchens andra. Matt Dumba slarvade på egen blålinje vilket Nikolaj Ehlers snappade upp. Dansken rundade nästa Wild-back innan han ensam mot Alex Stalock satte 0-2 från nära håll.
Nino Niederreiter, som gjorde sin första match efter skada, spelade sedan Luke Kunin till 1-2 men närmare än så kom inte Wild den här kvällen.

Så går snacket:
"Förhoppningsvis var det här ett steg i rätt riktning för oss. Jag tyckte att vi svarade bra i den tredje perioden och förhoppningsvis kan vi bygga från det" - Mika Zibanejad.
"Det här var en viktig seger. Man ska kanske inte kalla det en måstevinst, men schemat gynnade verkligen oss att vi fick spela hemma och mot ett lag som kom hit sent efter att ha spelat igår" - Red Wings tränare Jeff Blashill
"Förberedelserna har inte varit vad de ska de senaste matcherna. Vi hade tur som ändå var med i matchen de sista tio minuterna. De hade två frilägen och kunde lätt gjort 3-0 och 4-0" - Wilds tränare Bruce Boudreau.