TkachukRangers

Matthew Tkachuk var på spelhumör när hans Calgary Flames tog emot New York Rangers under fredagen. Efter tio minuters spel serverade han Johnny Gaudreau ett friläge med en fin långpassning från egen zon. Gaudreau gjorde inget misstag och överlistade Alexander Georgiev i gästernas mål för 1-0.
-Jag såg att Johnny flög iväg och jag såg att backen inte tittade på mig så jag skickade upp pucken i luften. Det kändes bättre än att dra på en hård passning för att se om den skulle gå förbi honom, sa Tkachuck om sin vackra framspelning.

Men passningen var bara början på en uppvisning av rang. Knappt tre minuter in i mittperioden styrde han vackert in 2-1. Målet skulle visa sig bli matchvinnande men Tkachuk var inte klar. Bara 72 sekunder senare, med 4:02 på klockan, skickade 21-åringen in en passning framför Georgiev. Där väntade Garnet Hathaway och han styrde in 3-1. Det var Tkachuks 100:e assistpoäng i karriären. Innan matchen var över hade han gjort nummer 101 också.
Drygt fem minuter in i slutperioden sköt Noah Hanifin ett skott som Matthew Tkachuk stoppade framför mål. Han drog sig lite utåt sidan innan han släppte pucken bakom ryggen förbi en Rangers-försvarare och gav Michal Frolik helt öppet mål för 4-1. 5-1, som blev matchens slutresultat, gjorde han själv när han smög upp från bakom mål vid Georgievs vänstra stolpe. Och visst, pucken hamnade där. Målet var öppet. Tkachuks 32:a mål för säsongen var ett faktum för Flames som också tog tillbaka förstaplatsen i Western Conference.

CGY-NYR: Tkachucks andra mål, femte poäng

• Jag har tur som spelar med skickliga spelare. Johnnys mål, styrningen från Hathaway och Froliks lyftning över målvakten är högkvalitativa allihop. Det är skönt att vara tillbaka på toppen. Nu kan vi köra på härifrån, avslutade Tkachuk.
    Matthew Tkachuk blev därmed tredje Flames-spelare att göra minst fem poäng i en och samma match den här säsongen. Sean Monahan gjorde det mot San Jose Sharks den 31 december och Johnny Gaudreau gjorde det mot New Jersey Devils i tisdags. Sean Monahan utgick för övrigt efter den första perioden och återvände inte.
    Här följer en sammanfattning från nattens matcher:
    Dallas Stars - Vegas Golden Knights 1-2 (1-1, 0-0, 0-1)
    Matchen var bara 19 sekunder gammal när Max Pacioretty gav gästerna ledningen. Roope Hintz kvitterade för hemmalaget redan efter drygt fyra minuters spel. William Karlsson missade en straff i den andra perioden. Ryan Reaves blev matchvinnare när han gjorde 1-2 knappt tre minuter in i den tredje perioden för Vegas, där Marc-Andre Fleury räddade 40 skott. Fleurys egna segersvit är nu sex raka matcher, på vilka han bara släppt in fem skott. Vegas har sju segrar på de åtta senaste matcherna.

DAL-VGK: Pacioretty nätar 18 sekunder in

Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes 3-0 (2-0, 0-0, 1-0)
Adam McQuaid bröt dödläget efter drygt tre minuter spel och innan klockan hade hunnit ticka upp på sex minuters spel hade David Savard gjort 2-0. Carolina sköt från alla möjliga vinklar under aftonen men Sergei Bobrovsky var omutlig. Den ryske fantomen räddade totalt 46 skott och höll nollan för sjätte gången den här säsongen. Josh Anderson spikade slutresultatet med ett mål i tom bur i numerärt underläge med drygt två minuter kvar av matchen. Segern var Blue Jackets 40:e och det gör att man satte nytt klubbrekord - 71 matcher för att nå 40 segrar.

CBJ-CAR: Bobrovsky nollar - med 46 räddningar

Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers 7-6 (1-1, 3-4, 3-1)
James van Riemsdyk gjorde tre mål för gästerna mot sin forna klubb. Men Flyers fick vända hem med noll poäng. Jake Muzzin gjorde två mål och en assist och Auston Matthews nätade två gånger för Toronto där även Zach Hyman, Patrick Marleau och Martin Marincin gjorde mål. Marleau spelade för övrigt i sin 777:e raka match och han passerade därmed Craig Ramsay i "iron man"-listan. Marleau har nu den sjätte längsta sviten i ligans historia. Jakub Voracek, Radko Gudas och Shayne Gostisbehere gjorde Flyers övriga mål. Segern gör att Leafs knappade in på Boston Bruins. Två poäng skiljer lagen åt i toppskiktet av Atlantic Division.

TOR-PHI: Matthews placerar pucken mellan benskydden

Colorado Avalanche - Anaheim Ducks 3-5 (2-0, 0-3, 1-2)
Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen gav hemmalaget en tvåmålsledning i den första perioden. Två Ducks-mål på 75 sekunder, signerade Corey Perry och Ryan Getzlaf, i början av mittperioden raderade den. Daniel Sprong fullbordade vändningen i mitten av den andra perioden. Sven Andrighetto kvitterade men Corey Perrys andra för aftonen med 57 sekunder kvar blev matchvinnande. Hampus Lindholm skickade in 3-5 i tom bur från egen zon. Det var första gångens sedan den 4 mars 2018 som Corey Perry gör två mål i samma match.

COL-ANA: Getzlaf drar till med handledsskott

Vancouver Canucks - New Jersey Devils 2-3 (0-0, 0-1, 2-1, 0-0, 0-1)
Elias Pettersson bröt en tolv matcher lång måltorka när han inledde målskyttet i den första perioden. Målet gjordes i powerplay och var hans 27:e för året. Tanner Pearson gjorde 2-0 i inledningen av den andra perioden men gästande Devils kom tillbaka. Kevin Rooney reducerade och Stefan Noesen kvitterade innan mittakten var över. Matchen gick till straffar där Damon Severson blev segerskytt i den sunde rundan.

VAN-NJD: Pucken landar hos Pettersson som nätar

Calgary Flames - New York Rangers 5-1 (1-1, 2-0, 2-0)
New York Rangers kräftgång fortsätter. Laget har bara en seger på de tio senaste matcherna (1-4-5) efter nattens insats. Neal Pionk blev bortalagets enda målskytt när man skickade in ett vackert slagskott i bortre hörnet i den första perioden.
SÅ GICK SNACKET:
"Den bara låg där och väntade på mig. Det är skönt att kunna bidra och vara en del av det. Förhoppningsvis kan man göra några viktiga mål." - Corey Perry
"Det var slutspelskänsla över den matchen. Men vi har spelat sådana matcher sedan vilan. Det har blivit mer intensivt och vi har hanterat det." - Jim Montgomery
"Vi spelade bra i den första perioden sedan vet jag inte vad som hände. De är ett bra lag. De checkar bra och de är snabba." - John Tortorella
"Det var skönt att komma tillbaka och vinna. De två poängen är väldigt viktiga för oss." - Jake Muzzin