Marchessault

Förra säsongen gjorde Jonathan Marchessault 30 mål för Florida Panthers men skyddades ändå inte i vårens expansionsdraft och hamnade i Vegas. Förra säsongen sparkades Gerard Gallant som tränare för Florida Panthers och utsågs senare till Vegas första huvudtränare någonsin.
I natt mötte de sitt gamla lag för första gången, och det gick bra. Vegas Golden Knights vann med 5-2 (2-2, 0-0, 3-0).

Visserligen började det tungt. Gästerna ryckte åt sig en tvåmålsledning redan efter 5:13 av matchen men en reducering av Nate Schmidt kort därefter fick in Vegas i matchen. Kvitteringen till 2-2 kom innan den första perioden var slut genom Colin Miller, assisterad av Marchessault.
Den andra perioden blev mållös men Marchessault var inte klar. I den tredje spelade han fram Erik Haula till 3-2 innan han själv satte 4-2 med sitt 11:e mål för säsongen med 2:10 kvar att spela i en då tom Panthers-kasse. 5-2 kom också, genom James Neal, med 28 sekunder kvar att spela.
William Karlsson noterades för en assist för Vegas som klättrade upp i delad ledning i Pacific Division tillsammans med Los Angeles Kings.

Här är summeringen från resten av nattens matcher.
Winnipeg Jets - St. Louis Blues 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)
I lördags nollade Blues Jets, i natt var det omvända roller. Connor Hellebuyck stoppade nämligen samtliga 24 skott han fick emot sig. Adam Lowry och Patrik Laine gav hemmalaget en 2-0-ledning i den andra perioden. Lowry satte 1-0 efter 4:32 och Laine ökade på ledningen efter 15:13 med sitt 16:e mål för säsongen och tionde i powerplay. Under sin rookiesäsong gjorde Laine nio mål i den spelformen.
I den tredje dödade Mark Scheifele en sex matcher lång mållös svit när han ökade på till 3-0 efter 11:54. Josh Morrissey avslutade målskyttet med 6:15 kvar att spela.
En positiv nyhet för Blues, trots förlusten, var att lagkaptenen Alex Pietrangelo kunde spela igen efter att ha missat fyra matcher på grund av skada.

Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)
Patrick Kane sköt in sig i historieböckerna när han gjorde två mål för Blackhawks. Den 29-årige forwarden står på totalt 299 mål under sin karriär vilket är femte flest i Blackhawks genom alla tider.
Kane gjorde 1-0 i den första perioden när han drog till direkt på Nick Schmaltz framspelning och satte 2-0 i den andra perioden när han hittade rätt mellan benskydden på Alex Stalock.
I den tredje gjorde Ryan Hartman 3-0 innan Matt Dumba reducerade till 3-1 för gästerna. 4-1 satte Tommy Wingles i tom bur när Blackhawks spelade i numerärt underläge i slutet av matchen.
Segern var Chicagos femte raka, deras längsta segersvit den här säsongen.

Vancouver Canucks - Calgary Flames 1-6 (0-1, 0-4, 1-1)
Vancouver hade ingen rolig kväll hemma i Rogers Arena. Inte nog med att de förlorade stort, de tappade även lagets bästa målskytt Brock Boeser efter 14 sekunder av den andra perioden sedan rookien täckt ett skott. Sedan tidigare sakande Canucks även Sven Bärtschi (käke) and Bo Horvat (fot). Jakob Markström inledde i buren men byttes ut efter två perioder och ersattes av Anders Nilsson.
Men då var matchen redan avgjord. Flames hade arbetat till sig en 5-0-ledning efter att Mark Giordano gjort två mål och Sam Bennett spelat gjort ett och spelat fram till två.
I den tredje reducerade Markus Granlund till 1-5 efter assistpoäng från Alexander Edler och Henrik Sedin. Bennet noterades sedan för ännu en assist när Michael Ferland satte spiken i kistan med sitt 1-6-mål.
Flames punkterade en tre matcher lång förlustsvit medan Canucks förlorade sin femte match av sina sex senaste.