Målsnålt var ordet för dagen när det nu blivit dags att summera nattens fyra NHL-matcher. Spaltmeter efter spaltmeter har skrivits om hur målskyttet i National Hockey League ökat under förra säsongen samt under inledningen av årets - men i natt var det tät, slutspelsliknande hockey som gällde.
Ett annat tema för natten var öst mot väst då tre av fyra matcher innehöll sammandrabbningar mellan lag i Eastern respektive Western Conference. Utan att avslöja för mycket kan vi konstatera att lagen från öst hade en bättre dag på jobbet än kollegorna från väst.

De blågula insatserna lyste med sin frånvaro men om de svenskar som faktiskt spelade och levererade resultat kan ni läsa mer i den rykande färska upplagan av svenskkollen. För vår del har det blivit dags att gå vidare till att summera resultaten från nattens NHL:
New York Rangers - Vancouver Canucks 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)
Kampen mellan dessa två lag, som båda presterat bättre än förväntat, blev precis så jämn som vi kunnat hoppas på. Lagen följdes åt och var nästintill jämlika i skott, utvisningar, tacklingar och blockerade skott. Nikolay Goldobin öppnade målskyttet 3.16 in på matchens andra period då han, framspelad av Tyler Motte och Ben Hutton, satte 1-0 för Canucks. Rangers 19-årige talang Filip Chytil svarade 12.42 in på samma period genom att göra sitt första mål för säsongen (och andra i karriären), framspelad av Chris Kreider samt skicklige backen Neal Pionk. Målet tillkom i powerplay där Chytil var på rätt plats vid rätt tillfälle och bara hade att raka in pucken i mål.
Avgörandet dröjde sedan till halvvägs in på tredje perioden då Brett Howden efter en turlig studs fick öppet mål. Olycksfågel i Canucks blev målskytten Goldobin som försökte blockera ett skott men istället bäddade för Howdens matchavgörande kasse.
Segern var Henrik Lundqvists 437:e i karriären vilket placerar honom på en sjunde plats genom tiderna för antal vinster bland målvakter, lika med Jaques Plante.
Elias Pettersson gick poänglös med 18:22 i istid.

NYR-VAN: Chytil håller sig framme i powerplay

Carolina Hurricanes - Chicago Blackhawks 3-2 ÖT (1-0, 1-2, 0-0, 1-0)
Blackhawks-målvakten Cam Wards första hemkomst till klubben han tidigare representerat i över ett decennium (och vunnit Stanley Cup med) blev bitterljuv. Ward gjorde nämligen en gedigen insats och noterades för 37 räddningar på 40 skott (92,5 %) men kunde i slutändan inte hindra Hurricanes från att ge bortalaget dess åttonde raka förlust.
Matchen började annars bra för Chicago som tog ledningen genom Jonathan Toews som stod för den första periodens enda mål. Alex DeBrincat utökade sedan ledningen till 2-0 i mitten på andra perioden innan Carolina kom tillbaka med två snabba mål från Teuvo Teräväinen respektive Michael Ferland. Tredje perioden förflöt sedan mållös innan avgörandet föll på övertid. Och vem höll där sig framme om inte Hurricanes nya superstjärna Sebastian Aho som läckert väntade ut Ward innan han placerade pucken i nät.
Poängen var Ahos 22:a för säsongen (fem mål, 17 assist).
Dallas Stars - Columbus Blue Jackets 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)
Cam Atkinson och Pierre-Luc Dubois blev stora hjältar för Blue Jackets när de stod för varsitt mål i bortasegern mot Stars. Matchen bjöd annars på en slutspelsliknande atmosfär och tydliga heta känslor - något som inte minst märktes när Jamie Benn och Josh Anderson irritation på varandra rann över i kastade handskar och en regelrätt fajt.
Atkinson öppnade målskyttet tidigt i andra perioden. Hemmalagets Alexander Radulov svarade mot slutet av samma period genom ett mål som supertalangen Miro Heiskanen plockade upp passningspoäng på. Dubois fällde sedan avgörandet 10.21 in på tredje perioden, för övrigt framspelad av Atkinson.
Segern innebär att Blue Jackets nu tagit poäng i fem raka matcher (3-0-2).

DAL-CBJ: Khudobin hindrar Dubois från att näta

Anaheim Ducks - Nashville Predators 2-1 STR (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0)
Inget varar för evigt, inte ens Nashville Predators obesegrade svit på bortaplan. I nattens sammandrabbning med Anaheim Ducks - attens enda renodlade Western Conference-möte - åkte laget på sin första bortaförlust för säsongen. Detta efter att ha vunnit sina åtta första bortamatcher. Segern för Anaheim satt dock långt inne. Det dröjde hela vägen till straffläggningens fjärde omgång innan "draken i väst" kunde dräpas.
Ryan Getzlaf slog till med Ducks enda spelmål i slutet av andra perioden, framspelad av Rickard Rakell och Hampus Lindholm. Kevin Fiala svarade tidigt i tredje perioden genom att utjämna till 1-1, ett mål som i slutändan gav Predators en poäng.
Matchvinnare i straffläggningen blev Rickard Rakell som stod för läckra dragningar. Även Pontus Åberg satte sin straff för Ducks.

ANA-NSH: Rakell avgör straffläggningen

Så gick snacket:
Canucks huvudtränare Travis Green om förlusten mot Rangers:
- Det var den typen av match som avgörs på en studs, i princip. Vi hade en del bra sekvenser ikväll. Du kommer ha matcher när du spelar bra men ändå förlorar. Heder till deras lag också, de spelade bra och gav oss inte mycket till chanser.
Cam Ward om att möta laget han tidigare gjort 13 säsonger i:
- Det tog ett tag innan jag lugnat ner mig. Klart det är lite nerver inblandade när du ställs mot ditt tidigare lag. Du vill så gärna göra en bra match. Det var så nära den här gången men vi lät matchen glida oss ur händerna.