dal column

DALLAS -- Dallas Stars visade prov på mental styrka när man vände ett 0-2 underläge till seger 4-2 mot Nashville Predators i NHL Winter Classic 2020 på ett slutsålt Cotton Bowl Stadium.

Majoriteten av de 85,630 åskådarna lämnade stadion glada efter att ha sett sitt Stars ta över taktpinnen i andra och tredje perioden och vända på steken efter en mindre lyckad insats i den första perioden.
- Stor dag för hockeyn i södra USA, sa Stars svenske stjärna John Klingberg till NHL.com/sv. Vi försöker bygga upp hockeyn här och även Nashville försöker göra detsamma. Verkligen coolt med 85,630 här och att det var den näst största publiksiffran i historien. Det är stort att få vara med om något sådant. Att dessutom vinna matchen genom att komma tillbaka är något som fansen älskar och även något som vi tar med oss.
Matchstarten blev dock tung för hemmalaget som tappade Corey Perry redan efter 2:44 in i den första perioden efter att Perry träffat Predators back Ryan Ellis med en armbåge i huvudet. Det hela resulterade i att Ellis tvingades lämna matchen skadad och Perry tilldelades en femminutare och matchstraff. Perrys matchstraff var det första som delats ut i Winter Classic-sammanhang.

NSH@DAL: Duchene snärtar in PP-mål från tekningscirke

Stars tog sedan en till utvisning och gav Nashville chansen i fem-mot-tre. Predators tog ledningen genom Matt Duchene, och innan utvisningen på Perry var över hade gästerna även gjort 2-0 efter mål från Dante Fabbro. Det såg ganska dystert ut bland alla de grönklädda supportrar på läktaren efter den inledande perioden, men de fick jubla till slut när Blake Comeau skickade in reduceringen efter 18:52 in i den andra perioden.
- Jag tycker att publiken var fantastisk, och energin som uppstod när vi gjorde målen i tredje perioden, sa Andrew Cogliano till NHL.com/sv. Den känslan och upplevelsen är något som man kommer att minnas.
Mellanakten var betydligt bättre från hemmalaget, som började skapa en hel del press mot Nashvillemålet och testade finske burväktaren Pekka Rinne rejält vid ett par tillfällen. Nytt mod ingöts i publiken och plötsligt manade de på sitt lag igen. Stars fick sedan en smakstart på den tredje perioden då Mattias Janmark kvitterade till 2-2 i power play efter blott 58 sekunder efter att ha styrt in ett skott från blålinjen från Klingberg.
- Det händer inte så ofta längre så man får ta det när man kan, sa Janmark till NHL.com/sv om sitt mål. Sjukt kul att kunna få göra det i en sådan här match också och att det var John (Klingberg) som sköt in den och att man snor den från honom gör det ännu bättre, haha.

DAL-NSH: Janmark styr in Klingbergs skott

• Matchen igenom tyckte jag att vi spelade ganska bra fem-mot-fem. Vi hade chanser och du vill alltid att den där första skall gå in så att du får lite självförtroende, vilket hände. Sedan tycker jag att vi körde över dem i tredje perioden.
    Dallas har nu tre raka segrar innanför västen och ligger på tredje plats i Central Division med samma antalet poäng (50) som tvåan Colorado Avalanche.
    Efter en trevande start där man endast tog en vinst på de inledande nio matcherna, och en turbulent tid som såg tränaren Jim Montgomery lämna på grund av disciplinära skäl, har Stars ryckt upp sig rejält. På de senaste 10 matcherna är man 6-3-1, och på hemmais har man ett starkt facit på 14-6-2. Sedan den 19 oktober är Dallas det laget i ligan med näst flest segrar (22).
    - Vi pratade om det innan matchen att vi skulle försöka njuta av tillfället, men att det var två viktiga poäng på spel mot en rival i Nashville, sa Tyler Seguin till NHL.com/sv. Det var speciellt att göra det inför alla våra fans. Jag tyckte aldrig att vi var uträknade, och vi gjorde vårt jobb och vann.
    Comebacken mot Predators visade att laget är redo att kämpa in i det sista, och är definitivt något som laget kan bygga vidare på när man kliver in på andra halvan av grundserien och jakten på ett andra raka framträdande i slutspelet.