NSH-TBL-Recap-Stamkos-2-26-22

Det började med ett pucksläpp från Nashville Predators-legendaren Pekka Rinne och två medlemmar av NFL-laget Tennessee Titans. Sedan fortsatte 2022 års Navy Federal Credit Union NHL Stadium Series med en utomordentligt välspelad match mellan Predators och regerande Stanley Cup-mästarna Tampa Bay Lightning, där Lightning drog det längsta strået och vann med 3-2 - mycket tack vare tre poäng (1+2) från Steven Stamkos klubba.

• Vi har spelat många viktiga matcher de senaste åren, men när det handlar om grundseriematcher så är den här med på topplistan, sade Stamkos till NHL.com/sv. Allt var perfekt: vädret, fansen, att vi hade familj och vänner på plats. Som sagt; det här kommer vi att minnas.
    Nashville inkasserade därmed sin andra raka förlust i utomhussammanhang, efter att även ha förlorat mot Dallas Stars (4-2) i 2020 års Winter Classic vid Cotton Bowl Stadium i Dallas.
    - När vi spelade utomhus i Dallas för ett par år sedan så var vi ju bortalag, så det här var på en annan nivå, sade Predators back Mattias Ekholm. Man får allt hylla fansen, det var som sagt rejäl gåshud. Det var grymma förhållanden. Grym is faktiskt. Det var lite studsigt, men den var snabb och det var inga problem.
    - Hela arrangemanget och inramningen och alla artister och fans, det är sådant man kommer att komma ihåg när man lägger skridskorna på hyllan.
    Tampa Bay däremot spelade i sin första utomhusmatch genom tiderna och stod alltså som segrare direkt - lagets fjärde vinst i rad.
    De 68,619 personerna på plats i publiken - den sjunde största publiksiffran i en NHL-match någonsin - fick se hemmalaget Predators bjuda upp till modig kamp, men i slutändan falla mot Lightning.

Tanner Jeannot vräkte in 1-0 för Predators på en retur i powerplay med 8:20 spelat av den första perioden. Hemmalaget höll sedan undan och gick till pausvila i ledning.
Väl i periodpausen mellan den första och andra perioden uppträdde sedan countrystjärnorna Miranda Lambert och Dierks Bentley för publiken - först separat och sedan tillsammans.

Möjligen väckta av framträdandet vaknade Lightning till i andra perioden och tog kontroll över matchen. Brayden Point kvitterade till 1-1 redan 20 sekunder in på mittperioden, även detta mål i powerplay. Point vispade in en puck ur luften efter att en backhandpassning från Nikita Kucherov inte riktigt nått hela vägen fram.
Samme Kucherov ökade sedan på till 2-1 efter 6:18; också detta mål i powerplay. Kucherovs mål assisterades av Victor Hedman, som därmed registrerades för sin 40:e assist för säsongen.
Båda Lightnings mål i andra perioden assisterades av Steven Stamkos.
Stamkos skickade sedan själv in 3-1 för Lightning, 11:31 in på den tredje perioden. Målet var Stamkos 25:e för säsongen och tillkom på en av lagkaptenens patenterade direktskott.
- I en sådan här match vill man att de stora grabbarna ska vara de stora grabbarna och det var de: de spelade en otroligt bra match ikväll, sade Lightnings Pierre-Edouard Bellemare om lagets storstjärnor. Det här var inte bara match nummer 50… någonting under säsongen, det här var en speciell match, och därför var anspänningen hög. Men våra stora killar var bra, och det var helt fantastiskt.
Filip Forsberg tog Predators ett steg närmare när han, med sitt 27:e mål för säsongen, reducerade till 3-2 med 12:29 på klockan. Men trots en intensiv kvitteringsjakt kunde Stamkos, Kucherov, Hedman och övriga Lightning hålla undan och vinna utomhusmatchen.
- Vi kämpar alltid hela vägen in och har en bra känsla på bänken, sade Forsberg. Vi fick in det målet och sedan pressade vi på hela vägen i resten av tredje.
Lightnings målvakt Andrei Vasilevskiy noterade 26 räddningar på 28 skott (92,9%), medan Predators Juuse Saros fick nöja sig med en aningen lägre räddningsprocent (90,9%) efter 30 räddningar på 33 skott.