NYI

Efter att Rangers vunnit båda New York-derbyna förra veckan var Islanders fast beslutna om att det inte skulle ske en tredje förlust då lagen möttes igen under tisdagen i Madison Square Garden.
Så blev det också. Islanders tog sig samman och krigade sig till en 4-2-seger efter att Rangers vunnit den 13 januari med 6-2 och den 16 januari med 3-2. Efter en tuff period går Islanders således in i All Star-uppehållet med en positiv känsla.

• Det kändes som att vi verkligen behövde den här vinsten och vi gick ut och fixade det, säger lagkapten Anders Lee till NHL.com/sv. Vi sparade inte på krutet alls utan klämde verkligen ut de sista krafterna vi hade i benen.
    - Vi spelade bra långa stunder och kontrollerade stora delar av matchen. Det var när vi började bjuda på märkliga utvisningar i slutet som det blev lite spännande. Men vi hade en fantastiskt het målvakt och vi spelade uppoffrande för varandra.
    Matchvinnare i Islanders var målvakten Thomas Greiss. Han motade 40 puckar i matchen och utsågs till matchens första stjärna då han stod emot Rangers forcering i den andra perioden och i slutet av matchen.

NYR-NYI: Greiss med läcker räddning

• Han var vår bästa spelare och gjorde ett par stålande räddningar under de perioder vi blev tillbakapressade, säger Josh Bailey som själv stod för ett mål och två framspelningar. Annars tycker jag att vi höll ihop spelet bra och höll oss till matchplanen.
    - En riktigt skön seger, fortsätter Bailey. Dom hade lyckats vinna de två senaste matcherna mot oss och vi visste att vi behövde göra en bra match här på bortaplan. Vi var skyldiga att vinna den här matchen och det känns bra att vi kunde göra det.
    Segern var viktig för Isles som hade tre raka förluster i bagaget inför matchen. Förutom hemmaförlusten mot Rangers hade en laget förödmjukande 4-6-förlust mot Washington Capitals i bagaget. En match där Islanders tappade en 4-1-ledning i den tredje perioden. Dessutom blev det 1-2 mot Carolina Hurricanes i söndags.
    - Jag är överlycklig över de två poängen säger tränaren Barry Trotz. Vi var utmattade, både i kropparna och i huvudena, men vi krigade oss igenom matchen. Vi har spelat väldigt många tuffa matcher på kort tid (sju matcher på elva dagar, och fem på en vecka) och det har varit jobbigt mentalt. Det har varit en kamp att vinna matcher och plocka poäng den sista tiden men vi visade karaktär idag.
greiss 1

Islanders spelar sin nästa match den 1:a februari då Vancouver Canucks gästar Brooklyn och Barclays Center och ska ta tillvara på de tio dagarnas vila på bästa sätt. Efter vilan kan laget också få igång Cal Clutterbuck i träning efter att han blivit skuren av en skridsko i foten den 19:e december.
- Det här speluppehållet kommer verkligen lägligt för oss. Vi får en välförtjänt vila förhoppningsvis kommer vi tillbaka friska, alerta och som ett mycket mer bättre lag efter ledigheten.
- Det ska verkligen göra oss gott med ett par lediga dagar, säger Anders Lee. Det ska bli skönt att koppla bort hockeyn och låta kroppar och hjärnor återhämta sig lite för att sedan komma tillbaka för en spännande avslutning. Det kommer bli en kamp hela vägen men det är något vi verkligen ser fram emot.
Följ oss på [Facebook och Twitter för ytterligare exklusivt material och NHL-nyheter!]
Islanders 29-15-5 går till All Star-vila på slutspelsplats som trea i Metropolitan Division. Laget ligger fyra poäng bakom tvåan Pittsburgh Penguins och två poäng före fyran Carolina Hurricanes, båda med en man mer spelad.
- Det är väldigt tätt mellan lagen i Eastern Conference och Metro. Ena dagen vinner man och har slutspelsplatsen, nästa dag kommer en förlust och då är man någon placering från playoff, säger Anthony Beauvillier. Det kommer att bli en häftig avslutning på grundserien med många tuffa matcher.