Lightning_RedWings

Tampa Bay Lightning tog sin fjärde raka seger efter att ha besegrat divisionsrivalen Detroit Red Wings i Little Ceasar Arena med 3-2.
Nikita Kucherov blev tvåmålsskytt och Andrei Vasilevskiy gjorde 29 räddningar för gästerna.

Tyler Johnson gjorde 1-0 efter 9.15 i den första perioden. I numerärt underläge snappade amerikanen upp pucken i egen zon, satte full fart mot Red Wings-kassen och avslutade säkert med ett skott mellan benen på Jimmy Howard.

Knappt två minuter senare ringde det igen hos Red Wings-keepern. Denna gång var det Nikita Kucherov som med ett mäktigt handledsskott hittade rätt i numerärt överläge till 2-0, Victor Hedman och Steven Stamkos reducerade. Målet var ryssens sjätte för säsongen och han är nu en av fyra spelare som gjort mål i samtliga av de sex inledande matcherna för sitt lag de senaste 30 år.
De andra är Mario Lemieux (Pittsburgh Penguins, 1992), Steve Yzerman (Red Wings, 1988) och Keith Tkachuk (St. Louis Blues, 2008).
- Jag vill bara hjälpa laget. Vinsterna vi tar nu är viktiga för de kommer hjälpa oss ju längre säsongen blir, säger Kucherov.
I mittperioden kom Red Wings tillbaka. Darren Helm reducerade till 1-2 efter att ha rakat in en retur, trodde alla, men efter att Tampa utmanat domslutet dömdes målet bort. Istället fick Detroit straff då Justin Abdelkader i situationen innan dragits ner. Abdelkader gjorde inga misstag på straffen och Red Wings fick ändå sin reducering.
- Jag tänkte att om det inte är mål så borde jag ha straff. Jag ville bara få till en snabb dragning och sedan skjuta, sa Abdelkader.
Hemmalaget kvitterade också. Mike Green fick två chanser mot Andrei Vasilevskiy och på den andra fick han in 2-2 och sitt försa mål för säsongen.

Efter 1.47 i den tredje perioden gjorde Kucherov sedan sitt andra för kvällen. I en tilltrasslad situation framför Howard blev han sist på pucken och 2-3 var ett faktum.
- Just nu försöker vi bara få pucken till honom så mycket som möjligt. Han har så mycket självförtroende att han kan göra mål på olika sätt, säger Steven Stamkos som också var inblandad i Kucherovs andra mål.