Coleman, Vasilevskiy bakom Lightnings seger i match 2

Montreal Canadiens gjorde en mycket bättre insats i den andra matchen av Stanley Cup-finalen mot Tampa Bay Lightning. Ändå var det inte tillräckligt för att utjämna till matchserien till 1-1.

I Amalie Arena i Tampa var det gästerna som förde matchen de två inledande perioderna och skapade gott om lägen att ta ledningen. Canadiens vann skotten i de två inledande perioderna med 13-6 och 16-7 men fick ändå se sig själva i underläge 1-2 inför den tredje perioden efter ett tappat fokus i slutsekunderna av den andra perioden då Lightnings Blake Coleman kunde stöta in 2-1 till hemmalaget.
En ledning de regerande mästarna kunde spela på i den tredje perioden och till sist vinna med 3-1.

TBL-MTL, M2: Coleman vräker sig fram och nätar

• Vi gör en mycket bättre insats än senast, säger Canadiens assisterande tränare Luke Richardson till NHL.com/sv efter matchen. Vi mötte en riktigt bra målvakt och hade lite otur i de avgörande lägena. Vi slarvade lite med pucken i slutet av den andra perioden vilket var olyckligt för vi spelade verkligen bra fram tills dess. Det här var ett steg i rätt riktning och vi ser fram emot att bara ännu bättre nästa match.
    - Det är väldigt små marginaler i Stanley Cup, säger Corey Perry. De handlar om att få med sig någon studs här och där och nu gick det deras väg precis i slutet av den andra perioden. Det gör att vi tappar initiativet i matchen. Fram tills dess spelade vi bra och skapade många fina lägen. Vi hade fart på skridskorna, vi fick till vår forecheck och hade stort puckinnehav.
    I den första finalmatchen straffades Canadiens hårt flera gånger efter att ha tappat pucken vid offensiv blå och laget hade inför matchen betonat vikten av att vara mer noggranna med pucken i de områdena. I match två begränsades de misstagen ordentligt. Två gånger lyckades dock Tampa utnyttja Montreals misstag och göra mål.
    \[De senaste nyheterna från Stanley Cup-finalien mellan Lightning-Canadiens\]
    Vid 1-2 förlorade Philip Danault sin sargduell i neutral zon och Barclay Goodrow kunde vända spelet in över blå och lägga fram pucken till Coleman som kastade sig fram och stötte in pucken med 1,2 sekunder kvar av den andra perioden. Vid 1-3 spelade Joel Edmundson i blindo bakom mål vilket gav Ondrej Palat öppet mål.
    - Jag tycker att vi förtjänade en bättre utgång av matchen idag, säger Shea Weber. Vi fattade bättre beslut ute på banan och fick långa stunder spelet dit vi ville. Vi fick till en ganska stabil prestation men vi gjorde ett par misstag som ännu en gång blev kostsamma. Vi möter ett lag som tar till vara på minsta lilla chans man ger dem. Men om vi fortsätter spela som vi gjorde idag har vi goda möjligheter att vända det här.
    Montreal vann skottstatistiken med 43-23 i match 2 men kunde bara överlista Lightnings målvakt Andrei Vasilevskiy en gång då Nick Suzukis backhandavslut letade sig in genom röran framför mål. Det var andra matchen i rad som Canadiens enbart lyckades få en puck förbi Tampa-keepern.
    - Vi kan göra ännu lite mer i spelet framför deras mål, säger Perry. Vi ska fortsätta mata in puckar och spelare på mål. Han är en av de bästa målvakterna i världen så om han ser pucken kommer han att rädda. Vi ska fortsätta försöka göra det så svårt som möjligt för honom och nöta hål på honom på så sätt.

TBL-MTL, M2: Suzukis backhand slinker in i PP

Tampa Bay Lightning leder med 2-0 i matcher när finalserien nu flyttar till Bell Centre i Montreal för de två kommande drabbningarna på fredag och måndag. Canadiens hade hoppats kunna få släppa in fler fans i arenan till de matcherna men de kanadensiska myndigheterna har gett avslag på begäran att släppa in fler än de 3500 som varit på plats tidigare under slutspelet.
- Det är de förutsättningarna vi har just nu, säger Suzuki. Vi älskar att spela för våra fans och vi vet att de som är på plats kommer ge oss det stöd vi behöver för att inte låta den här matchserien glida oss ur händerna. Nu ska vi hem och vinna de två kommande matcherna och utjämna finalen. Vi känner alla att vi har en bra chans att göra det om vi spelar på rätt sätt.
- Budskapet i det här läget är helt enkelt att inte sluta med det vi gjort genom hela slutspelet, säger Perry. Vi vet vad som hände i den första rundan mot Toronto Maple Leafs då vi låg under med 1-3. Samma sak gäller nu. Vi ska fortsätta vara fokuserade och hålla oss till vår matchplan. Det är det som har tagit oss till finalen. Det här är de häftigaste matcherna som går att spela och vi känner att det är väldigt lite som skiljer oss och Tampa åt. Kan vi fortsätta jobba hårt för varandra kommer vi att få med oss studsarna nästa match.