hedman

Central Division var i Centrum då sex av divisionens sju lag var i farten.
Nashville Predators hade chansen att ta sig upp i ensam ledning i divisionen men efter bara en poäng borta mot Ottawa Senators får de dela den med Winnipeg Jets, dock med en match mindre spelad.

St. Louis Blues tog två viktiga poäng hemma mot Colorado Avalanche. Trean Blues är därmed fortfarande en poäng före Dallas Stars som också vann i natt, de besegrade ett annat Central-lag, Chicago Blackhawks, med 4-2 på bortaplan.
De sjätte laget som var i spel var Minnesota Wild, de fick bara en poäng med sig från mötet med Arizona Coyotes och ligger kvar på den andra wildcardplatsen i Western Conference.

I svenskväg var nattens stora händelse att Victor Hedman satte klubbrekord i Tampa Bay Lightnings 5-2-seger hemma mot Vancouver Canucks.
Hedman satte rekordet när han med sitt 5-2-mål i den tredje perioden gjorde sitt 73:e mål i karriären, flest av en back i klubbens historia. Hedmans mål stängde en match som dominerades av hemmalaget från start till mål. Den svenske backen noterades även för en assist när han hjälpte Nikita Kucherov att göra 1-0 i den första perioden och också bryta sin måltorka på nästan en månad.
Steven Stamkos gjorde 4-0 i matchen i den andra perioden vilket var hans 20:e för säsongen. Stamkos har nio säsonger med 20-plus mål sedan han debuterade i ligan 2008-09. Bara fyra spelare har fler, Patrick Kane, Phil Kessel, James Neal och Alex Ovechkin, som har tio säsonger.

Brock Boeser gjorde 4-1 och blev den tredje Canucls-rookien med 30 mål tillsammans med Pavel Bure och Trevor Linden. Henrik Sedin spelade sin 1302 match i karriären, 12:e flest i NHL:s historia av en europeisk spelare. Alexander hade två assist i matchen.
Här är summeringen från nattens matcher.
Buffalo Sabres - New York Islanders 4-3 (2-0, 1-1,1-2)
Sabres tog sin 1000:e hemmaseger någonsin och bröt en fyra matcher lång förlustsvit efter att Sam Reinhart brutit likaläget och gjort 4-3 med 4:14 kvar av den tredje perioden. Målet var Sams 11:e för säsongen och hans 13:e poäng de senaste 10 matcherna.
Poäng nummer 11 och 12 i den sviten gjorde han i den första perioden när han med två assistpoäng hjälpte Jack Eichel och Evan Rodigues att ge hemmalaget en 2-0-ledning. I den andra hittade Ryan O'Reilly rätt till 3-0 innan Islanders vaknade och kom in i matchen. John Tavares gav gästerna luft i mittperioden och i den tredje fixade Ross Johnston och Anders Lee 3-3. Men det räckte alltså inte tack vare Reinhart.
Johan Larsson var tillbaka i Sabres efter sin tv matcher långa avstängning.
New Jersey Devils - Calgary Flames 2-3 (0-0, 1-3, 1-0)
Flames tog sin tredje raka seger och Sean Monahan blev tvåmålsskytt i Prudential Center. Monahan gjorde 0-1 för gästerna efter 4:16 av den andra perioden, Taylor Hall kvitterade men Johnny Gaudreau ryckte tillbaka ledningen för gästerna.

I slutet av den andra perioden gjorde Monahan sitt andra för kvällen och sitt femte på de senaste fyra matcherna. Det målet blev matchavgörande och Monahan blev därmed den andra spelaren i Flames historia att stå för tre raka matchvinnande mål efter Al McInnis (5-9 feb 1994)
Pavel Zacha reducerade för hemmalaget i den tredje perioden med sitt första mål sedan den 23 december. Halls mål förlängde hans poängsvit till 12 raka matcher.
Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens 3-5 (0-0, 2-2, 1-3)
Travis Konecny gjorde två mål för Flyers som lämnade Wells Fargo Center som vinnare. Konecny gjorde målen som betydde 1-0 och 4-2 i den andra respektive tredje perioden. Claude Giroux stod för ett mål och två assist och backen Shayne Gostisbehere stod för tre målgivande passningar.
Även Jakub Voracek hamnade i målprotokollet när han gjorde 3-2 i powerplay. Voreacek har nu tio poäng i en sju matcher lång poängsvit, han leder NHL:s assistliga på 52 stycken. Segern var Flyers 11:e seger på de 12 senaste hemmamatcherna mot Canadiens sedan 2010.
Gästernas mål gjordes av Artturi Lehkonen, Logan Shaw och Brendan Gallagher.
Ottawa Senators - Nashville Predators 4-3 (1-2, 2-0, 0-1, 1-0)
Mike Hoffman blev den 15:e spelaren i Senators historia att göra 100 mål. Hans mål kom 3:01 in i förlängningen och avgjorde matchen för hemmalagets fördel. Innan dess hade ett par svenskar utmärkt sig i målprotokollet.
Calle Järnkrok gjorde sitt tredje mål på de senaste fem matcherna när han satte 1-2 för gästerna i slutet av den första perioden. I den andar gjorde Magnus Pääjärvi sitt första mål som Ottawa-spelare när han tog sin egen retur köksvägen och gjorde 3-2. Erik Karlsson stod för passningen och passerade Alexei Yashin för tredje flest assist i klubbens historia (492).

P.K. Subban tog matchen till förlängning med sitt andra mål för kvällen i den tredje perioden. Det var hans sjätte tvåmålsmatch i karriären och hans 15:e för säsongen vilket är tangering av hans personliga toppnotering av antalet mål under en säsong
St. Louis Blues - Colorado Avalanche 6-1 (1-0, 4-1, 1-0)
Fyra Blues-mål i den andra perioden blev för mycket för Avalanche. Ivan Barbashev, Brayden Schenn, Kyle Brodziak och Alex Pietrangelo gjorde målen, Patrik Berglund och Alex Steen stod för varsin assist. Steen har hittat poängformen och har nu tio stycken på sina tio senaste matcherna.
Brayden Schenn hade också gett Blues ledningen i den första perioden, Paul Stastny stängde matchen med sitt 6-1-mål efter assist från Jay Bouwmeester och Carl Gunnarsson i den tredje perioden.
Matchen inleddes med att Schenn och Gabriel Landeskog släppte handskarna redan efter tre sekunder.
Minnesota Wild - Arizona Coyotes 3-4 (1-0, 2-1, 0-2, 0-1)
Wild tappade en poäng på hemmais mot Coyotes. Detta efter att Clayton Keller avgjort tillställningen med sitt mål i sudden death.
Hemmalaget hade efter halva matchen gått ifrån till en bekväm 3-0-ledning och kanske var den just lite för bekväm för gästerna kom tillbaka. Nick Cousins reducerade i den andra periodens 12:e minut och i den tredje fixade Kevin Connauton 3-2 innan Cousins återigen var framme och nätade med 19 sekunder kvar att spela. På Cousins mål noterades Oliver Ekman-Larsson för en målgivande passning.

Wild fick klara sig utan Jonas Brodin som är borta på grund av en bruten hand.
Segern var Arizonas första efter fyra raka förluster.
Chicago Blackhawks - Dallas Stars 2-4 (1-0, 1-3, 1-0)
Stars tog säsongens fjärde seger mot Blackhawks. Tyler Seguin blev tvåmålsskytt och John Klingberg stod för ännu en assist i sin poängrika säsongen. Seguin gjorde 1-1 efter 5:44 av den andra perioden, minuten senaste satte Stephen Johns 1-2. Artem Anisimov kvitterade till 2-2 efter 12.48 men med fem sekunder kvar fick Tyler Pitlick pucken från Klingberg och satte 2-3 bakom Anton Forsberg i hemmamålet.
Seguins stängde matchen med att sätta pucken i tom kasse med minuten kvar att spela av den tredje perioden.
Stars har vunnit sina fyra senaste matcher medan Blackhawks förlorat sina fyra senaste. Forsberg gjorde 26 räddningar i hemmakassen.
Relaterat material:Mattias Janmark bättre än någonsin]
San Jose Sharks - Vegas Golden Knights 3-5 (1-1, 1-1, 1-3)
Den tredje perioden blev avgörande i SAP Center. Då gjorde nämligen gästerna tre mål och bärgade sin 36:e seger för säsongen. Hemmalagets Joe Pavelski gjorde visserligen 3-2 efter 7:45 men sedan var Vegas det mest effektiva laget. Brayden McNabb tog tillvara på Oscar Lindbergs framspelning och gjorde 3-3 efter 9:36. Med matchuret på 15:10 satte James Neal elegant 3-4 på ett friläge och med 1:21 kvar att spela fastställde Jonathan Marchessault slutresultatet till 3-5 i tom kasse.

I den första perioden hade Joe Pavelski gjort 1-0 och Erik Haula 1-1. Den andra öppnades av att William Karlsson hittade rätt för 29:e gången den här säsongen när han gav gästerna ledningen med 1-2. Timo Meier kvitterade för Sharks efter 11:47 men det slutade med förlust för hemmalaget, deras andra i rad.
Så gick snacket:
"När vi rör på fötterna är vi som bäst. Det är då vi kan känna energi på bänken och i omklädningsrummet. När vi spelar med förtroende för varandra och håller oss till planen så klickar vi" - Flames Sean Monahan.
"Det känns bra att nå en liten milstolpe som den och det är såklart lite mer speciellt när den är avgörande i sudden. Jag antar att det inte kunde hända på ett bättre sätt" - Senators Mike Hoffman.
"Jag gillar verkligen hur vi kom ut i den andra perioden. Vi tog kontroll över matchen" - Tampas coach Jon Cooper.