Stenlund

Samtliga lag som var i farten i natt spelade sina sista träningsmatcher inför premiären på onsdag. Det var därmed sista chansen att visa upp sig för spelarna och det var en hel del som tog den. Bland andra Kevin Stenlund som gjorde ett mål för Columbus Blue Jackets och Kailer Yamamoto som firade sin 20:e födelsedag genom att göra två för Edmonton Oilers.
Här är summeringen från nattens matcher:

Chicago Blackhawks - Columbus Blue Jackets 4-1 (2-0, 2-0, 0-0)
Ett effektivt Blackhawks samt en stabil målvaktsinsats ordnade hemmaseger i United Center. Skotten slutade 36-17 till hemmalaget, men av de skott de släppte till stoppade Cam Ward alla utom ett. Den enda som lyckades överlista honom var förre HV-spelaren Kevin Stenlund som assisterad av Jonathan Davidsson reducerade till 4-1 i mitten av tredje perioden. Stenlund har gjort fem poäng på fyra träningsmatcher med Columbus.
- Jag har gjort några poäng under försäsongen och jag tycker jag gjort ett bra jobb totalt sätt. Vi får se vad de säger. Förhoppningsvis har jag gjort tillräckligt. Men om inte kommer jag jobba på i Cleveland, säger Stenlund till klubbens hemsida.
Innan Stenlunds mål hade backen Erik Gustafsson spelat fram till två av hemmalagets mål. Han hade assist på Brent Seabrooks 1-0 och på Brandon Saads 2-0. Artem Anisimov och Patrick Kane gjorde Blackhawks övriga.
Joonas Korpisalo vaktade målet merparten av matchen för gästerna och svarade för en otrolig räddning med klubban på Brandon Saads närskott i första perioden.

CHI-CBJ: Korpisalo stoppar Saad med klubban

Calgary Flames - Edmonton Oilers 3-4 (3-1, 0-2, 0-1)
Yamamoto gjorde två mål när Oilers vände och vann i sin sista träningsmatch på kanadensisk mark. Yamamoto gjorde 3-3 i slutet av den andra perioden och 4-3 i inledningen av den tredje. Målen var hans femte och sjätte under den här försäsongen.
- Det kändes bra, men jag har fortfarande mycket att visa, tycker Yamamoto.
Flames förstaperiod var i mångt och mycket strålande. Efter att Jujhar Khaira satt 0-1 gjorde de tre raka mål. Elias Lindholm hade en nyckelroll. Nyförvärvet från Carolina Hurricanes assisterade till 1-1 och satte själv 3-1 i slutet av perioden. Målet var Lindholms andra i träningsmatcherna.
Connor McDavid hade ett mål och en assist för Oilers, som nu kommer till Europa för premiären i Scandinavium, Göteborg mot New Jersey Devils på lördag.
Få de senaste nyheterna från NHL på Twitter via [@NHLsv]
Boston Bruins - Philadelphia Flyers 1-4 (0-1, 0-0, 1-3)
Förre leksingen Michael Raffl avslutade försäsongen på ett fint sätt. Österrikaren blev tvåmålsskytt för Flyers. Raffl bröt likaläget vid 1-1 med ett mål i boxplay efter 6:48 av den tredje perioden. Wayne Simmonds gjorde 3-1 innan Raffll höll sig framme och fastställde slutresultatet med klockan på 18:39.
Bostons backklippa Torey Krug utgick med en underkroppsskada i den första perioden.
Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs 5-1 (2-0, 2-1, 1-0)
Ett effektivt powerplayspel bäddade för Red Wings hemmaseger. Laget tog tillvara på tre av tre numerära överlägen och gjorde livet surt för gästerna. Vili Saarijärvi och Dominic Turegon gjorde varsitt i spelformen under den första perioden och Martin Frk samt Libor Sulak fixade vardera ett i andra respektive tredje perioden.
I Toronto nätade Carl Grundström sitt första försäsongsmål. Fullträffen betydde en 2-1-reducering tidigt i mittperioden.
Grundström kom i en två-mot-noll-situation med Adam Brooks och vägrade till sig öppen kasse. Gästerna gjorde inget mål i powerplay trots sju försök. I ett av dem släppte de dessutom in ett mål.

DET-TOR: Brook och Grundström i samspel

Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 2-3 (1-1, 1-0, 0-2)
Mike Hoffman visade i natt att han kan bli ett fint tillskott för Panthers sedan trejden från Ottawa Senators. Den 28-årige forwarden spelade fram till ett mål och satte själv ett för sitt Florida. Hans mål kom i powerplay i den andra perioden och betydde 2-1, men räckte inte till seger.
I den tredje kom Tampa tillbaka. Mathieu Joseph visade återigen att han vill spela NHL-hockey i vinter. Han kvitterade nämligen till 2-2 i upptakten av den tredje. Segermålet satte sedan J.T. Miller med 6:49 kvar på matchklockan.
Ottawa Senators - Montreal Canadiens 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)
Senators visar gryende form trots alla turer under sommaren. I natt nollade laget med Craig Anderson mellan stolparna Canadiens. Anderson gjorde 19 räddningar och framåt levererade Tom Pyatt, Matt Duchene och Bobby Ryan varsitt mål.
Svenske Magnus Pääjärvi bjöd på en assist på Pyatts 1-0-mål i den första perioden. Det var Pääjärvis första passningspoäng under försäsongen.
Vancouver Canucks - Arizona Coyotes 1-4 (0-2, 0-1, 1-1)
I den sista träningsmatchen för de här båda lagen gjorde Elias Pettersson ännu ett poäng.
Pettersson bröt sig ur egen zon, spelade fram Brock Boeser som sedan hittade Nikolay Goldobin i den tredje perioden. Nackdelen för Canucks var att Coyotes redan då ledde med 3-0. Detta sedan Christian Fishcer, Derk Stepan och Brad Richardson nätat för gästerna under de två inledande perioderna. Oliver Ekman-Larsson och Niklas Hjalmarsson stod för varsin assist.
Michael Grabner avgjorde sedan matchen i tom kasse sedan Canucks tagit ut målvakten Jacob Markström som räddat 24 skott under matchen.

VAN-ARI: Richardson styr in pucken från nära håll

Los Angeles Kings - Anaheim Ducks 0-3 (0-2, 0-1, 0-0)
Ducks fick ett fint avslut på sin försäsong genom att slå Kings med 3-0 på bortaplan. Ben Street gjorde 0-1 i boxplay efter 14:03 av den första perioden. Troy Terry ökade på med ett direktskott några minuter senare.
Matchen sista mål satte Carter Rowney i mittperioden. Kings lyckades därmed inte överlista målvakten John Gibson som stod för totalt 32 räddningar.