CAN-RUS

Kanada är klart för final i ishockey-VM efter det att Ryssland besegrades i semifinalen med 4-2.
Detta efter att Ryssland inför den tredje perioden hade kontroll på matchen och en 2-0-ledning.
- Vi kom igång i den tredje perioden efter att vi fick in den första pucken, sa Kanadas Ryan O´Reilly till Cmore efter matchen. Vi visade att vi är ett bra lag när vi gör det vi ska.

Den första perioden slutade mållös trots att både Kanada och Ryssland hade fina lägen att göra mål.
Såväl Calvin Pickard som Andrei Vasilievski gjorde fina perioder. Skotten slutade 11-7 i rysk favör.
Det var också Ryssland som öppnade målskyttet i den första perioden.
Ryssland hade precis klarat av ett numerärt underläge då Nikita Kucherov drev in pucken i anfallszon på högerkanten. Kucherov hittade Artemi Panarin på den vänstra sidan som i sin tur spelade över pucken till Yevgeni Kuznetsov som vid bortre stolpen hade helt öppet mål.
Två och en halv minut senare var det dags för ett nytt ryskt klapp-klapp-mål, i stort sett en spegelvänd kopia av 1-0-målet.
Den här gången var det Nikita Gusev som fick öppet mål och fick in pucken via sitt eget ben och Calvin Pickard i Kanadamålet.
Kanada inledde den tredje perioden med spel i fem mot fyra efter det att Artyom Zub utvisats för en slashing i slutet av den andra.
Det tog bara 17 sekunder innan reduceringen genom Mark Scheifele som styrde in en fin skottpassning från Nate MacKinnon.
Det var powerplay-expertens tredje fullträff i VM och Kanada hade fått en perfekt öppning på den tredje perioden.
Ryssland drog efter 1-2-målet på sig tre raka utvisningar och Kanada tryckte på för en kvittering.
Efter 15:07 utjämnade Kanada genom Nate MacKinnon som fick två chanser att försöka svepa in en puck mellan tekningscirklarna. Pucken gick in under Andrei Vasilievski.
Efter 16:58 i den tredje perioden fullbordade Kanade sin vändning.
Ryan O´Reilly fick pucken lite slumpartat framför Vasilievski och tryckte in pucken.
- Jag hade lite tur. Jag såg vad som höll på att hända och tog mig in på målet, säger O´Reilly i Cmore. Jag missade det första avslutet, men kunde trycka in pucken på det andra försöket.
Men dryga minuten fastställde Sean Couturier slutresultatet 4-2 i öppen kasse.
Kanada visade en otrolig lagmoral i den tredje perioden då man vann skotten med 19-5 och gjorde 4-0 på Ryssarna som fram till den tredje perioden varit det starkare laget.
Kanada är i final igen och har chansen att ta sitt tredje raka VM-guld. I guldmatchen väntar antingen Sverige eller Finland som möts i senare under lördagskvällen.
- Det ska bli spännande, säger O´Reilly. När vi hjälper varandra på isen och gör det vi ska är vi effektiva och får med oss marginalerna. Vi ser fram emot finalen, avslutar Ryan O´Reilly.