quick2

Rick Nash och Jonathan Quick hade på varsitt håll en stor kväll. Nash spelade sin 1000:e match när New York Rangers besegrade Arizona Coyotes med 5-2 och Quick höll nollan i sin 500:e när Los Angeles Kings 4-0-segrade borta mot Montreal Canadiens.
Nash fick fira sitt jubileum med två välbehövliga poäng. Han gick visserligen poänglös från matchen men det gjorde nog inte så mycket den här kvällen. Istället fick han se och glädjas åt rookien Boo Nieves som centrade Rangers fjärdekedja och assisterade till tre mål.

Chris Kreider hade gett Rangers ledningen med 1-0, elegant framspelad av Mats Zuccarello efter 8.01.
Sju minuter senare arbetade Nieves fram pucken till Ryan McDonagh som skickade en lång passning från egen zon till Pavel Buchnevich vars skott smet förbi Adin Hill.

I mittperioden spelade Nieves fram Michael Grabner fram till 3-1 och Buchnevich till 4-1 och Rangers hade dragit ifrån. Clayton Keller reducerade i inledningen av den tredje men Grabner stängde matchen med 36 sekunder kvar.
Ondrej Pavelec vaktade hemmalagets kasse och bidrog till Coyotes tionde raka förlust.
För Jonathan Quick betydde starten mot Montreal Canadiens hans 500:e match i NHL och han kunde knappast ha firat det på ett bättre sätt. Målvakten höll nollan och om ni trodde att Canadiens var på gång efter storsegern senaste hade ni fel.
Quick räddade samtliga 40 skott han fick på sig och stängde igen helt för 46:e gången i karriären.
Som så många gånger förr den här hösten hade Adrian Kempe ett finger med i spelet. Han styrde in 0-1 med 1.01 kvar att spela av första perioden och var dessutom med i förarbetet när Kurtis MacDermid, lite turligt, satte sitt första NHL-mål och 0-4 i matchen i inledningen av den tredje. Där emellan hade Tyler Toffoli och Anze Kopitar gjort 0-2 och 0-3 för gästerna.
Här är en sammanfattning av nattens matcher:
Boston Bruins - San Jose Sharks 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)
Danton Heinen fixade Bruins fjärde seger för säsongen. Rookien som inledde säsongen med tre assist innan han skickades till AHL för en kortare sejour kallades upp under torsdagen och stod för karriärens två första mål.
Han gjorde 1-0 på en retur i numerärt underläge i den första perioden och gjorde matchens sista mål efter 13.27 av den andra vilket punkterade matchen.
Joe Thornton gjorde Sharks mål i matchen vilket tog honom upp på 1398 poäng i karriären, lika många som Jari Kurri och tillsammans delar de nu 20:e platsen på alla tiders poängliga.
Anton Khudobin gjorde 36 räddningar för Bruins.

Toronto Maple Leafs - Carolina Hurricanes 3-6 (1-3, 2-1, 0-2)
Med två mål låg Ontario-sonen Josh Jooris bakom en stor del av Hurricanes seger i Air Canada Centre. 27-åringen inledde och avslutade målskyttet i matchen som slutade med Hurricanes fjärde seger för säsongen.
Teuvo Teräväinen gjorde ett mål och spelade fram till två och Victor Rask hade ett mål och en assist. Elias Lindholm och Brock McGinn gjorde gästernas övriga mål.
Hurricanes ledde med 3-1 efter den första perioden men tappade ledningen på bara 1.24 efter att Dominic Moore slagit in en retur och Hyman styrt in 3-3, men Rask satte 4-3 högt på Frederik Andersen senare i perioden.
I den tredje kunde McGinn och Jooris stänga matchen.
Auston Matthews gjorde ett mål och en assist för Maple Leafs.
Pittsburgh Penguins - Winnipeg Jets
För andra matchen i rad blev Phil Kessel suddenhjälte för Penguins. Den här gången innebar hans mål inte bara två poäng till laget, det var dessutom hans 300:e i karriären.
Kessel avgjorde på egen hand efter att ha snott pucken i egen zon och till slut sprätt in pucken mellan Connor Hellebuycks benskydd.
Conor Sheary (Penguins) och Josh Morrises (Jets) gjorde matchens mål under ordinarie tid.

Ottawa Senators - Philadelphia Flyers 5-4 (3-0, 1-2, 1-2)
Senators saknade tre av sina topp-6-forwards men det gjorde inte så mycket den här kvällen. Hemmalaget lyckades hålla undan och vinna med 5-4 hemma i Canadian Tire Center.
Senators sprang ifrån till 3-0 i den första perioden genom mål från Dion Phaneuf, Mark Borowiecki och Jean-Gabriel Pageau. Craig Anderson gjorde en jätteräddning i slutet av perioden för att behålla sin nolla till pausvilan, efter paus fick han däremot vika sig.
Jakub Voracek och Travis Konecny sköt gästerna närmare på bara 53 sekunder i mittperioden men Mark Stones 4-2-mål i slutet av den betydde nog en hel del psykologiskt för Senators.
Det gav dem andrum och kunde i den tredje dessutom öka på till 2-5 innan Ivan Provorov och Sean Couturier sköt Flyers närmare ännu en gång. Flyers var dessutom nära att få med sig ett kryss men efter videobedömning konstaterades den potentiella 5-5-pucken aldrig över mållinjen.
Erik Karlsson stod för två assist i matchen.
Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings 3-2 (1-1, 0-0, 2-1)
Nikita Kucherov och Steven Stamkos förlängde sina poängsviter till elva matcher. Kucherov gjorde ett mål, framspelad av Victor Hedman, i den första perioden och Steven Stamkos gjorde ett mål, framspelad av Kucherov i den andra. Brayden Point satte 3-1-målet för hemmalaget.
Frans Nielsen gjorde Red Wings båda mål i matchen.

Florida Panthers - Anaheim Ducks 8-3 (3-1, 3-0, 2-2)
Radim Vrbata gjorde sina tre första mål som Panthers-spelare och hjälpte sitt lag till två friska poäng hemma mot Ducks. Vrbata gjorde två mål i den första perioden och ett i den tredje.
Den 36-årige tjecken fick sällskap i målprotokollet av Evgenii Dadonov (2), Owen Tippet, Aleksander Barkov och Vincent Trochec, som båda även hade vars två assist i matchen.
John Gibson släppte in sex mål på 17 skott för Ducks och ersattes av Reto Berra till den tredje perioden. Gästernas mål gjordes av Kalle Kossila, Andrew Cogliano och Logan Shaw.
Minnesota Wild - New York Islanders 6-4 (3-1, 1-1, 2-2)
Många mål blev det också i Xcel Energy Center där Wild tog säsongens tredje tvåpoängare. Sex olika spelare gjorde mål för hemmalaget, varav två kom i numerärt underläge genom Eric Staal och Luke Kunin.
Den första perioden innehöll mål från Marcus Foligno, Jason Zucker och Staal samt ett från gästernas Anthony Beauvillier.
I den andra ökade Kunin på till 4-1 med sitt första mål i NHL-karriären innan Nick Leddy reducerade till 4-2.
Zack Mitchell öppnade den tredje periodens målskytte innan Jonas Brodin hittade rätt för första gången den här säsongen. Joel Eriksson Ek var inblandad i Brodins mål och tilldelades en passningspoäng.
Anders Lee och Mathew Barzal snyggade till siffrorna för Islanders.

isleswild10.26.17

Edmonton Oilers - Dallas Stars 5-4 (2-1, 1-2, 2-1)
I en jämn tillställning avgjorde hemmalaget Oilers med bara 2.27 kvar att spela av matchen. Matt Benning blev den stora matchhjälten när han, via en Stars-back, pangade in ett slagskott från blå på Ben Bishop.
Leon Draisaitl, som gjorde sin andra match efter sin hjärnskakning, spelade fram Benning vilket han också gjorde till Connor McDavids 1-0-mål och till Patrick Maroons 2-1-mål i i den första perioden.
Jamie Benn gjorde 1-1 för Stars framspelad av Alexander Radulov som i sin tur satte 2-2 i inledningen av den andra. Ryan Nugent-Hopkins gjorde 3-2 efter 13.46 innan firma Benn/Radulov ordnade 3-3 efter lite hjälp från John Klingberg.
I den tredje perioden gjorde Esa Lindell 4-3 till Dallas men Nugent-Hopkins lyckades kvittera innan Benning fick bli matchhjälte.
Oilers vann därmed igen efter två raka förluster.

Vancouver Canucks - Washington Capitals 6-2 (3-0, 2-1, 1-1)
Sven Bärtschi och Brock Boeser gjorde tre poäng vardera hemma i Rogers Arena. Bärtschi stod för två mål (4-0 och 6-1) och för en assist till Bo Horvats 2-0 mål i powerplay i den första perioden.
Boeser var också inblandad i Horvats mål och spelade dessutom fram Markus Granlund till 3-0 samt till Bärtschis 4-0-mål.
Anders Nilsson gjorde 25 räddningar för Canucks som tog säsongens sjätte seger.
Capitals mål gjordes av Evgeny Kuznetsov och Chandler Stephenson. Gästerna saknade Nicklas Bäckström på grund av sjukdom.
Så gick snacket:
"Det är häftigt men match nummer 501 kommer om ett par dagar så det gäller att bli redo för den. Man måste bara fortsätta jobba på" - Jonathan Quick.
"Jag blev glad för hans skull, han log väldigt brett. Förutom målen spelade han väldigt bra" - Panthers tränare Bob Boughner om Vrbatas mål.
"Jag har gjort hyfsat många matcher i den här ligan. Det känns bra att ha nått 300 mål och jag är glad att jag kunde hjälpa laget att vinna" - Phil Kessel