reaves cgy

Det slog gnistor om Flames offensiv hemma i Scotiabank Saddledome. Slutresultatet mot Vegas Golden Knights skrevs till 7-2 efter att Johnny Gaudreau och Matthew Tkachuk vardera gjort fyra poäng.
- Det var skönt att få en bra start som ikväll och ta en tidig ledning. Vi fortsatte att hitta nätet, det var ganska galet, säger Gaudreau.

En "bra start" var bara förnamnet. Calgary Flames bad knappast om ursäkt under den första perioden inför en mycket nöjd hemmapublik. Efter första perioden stod det 5-0 på tavlan.
Gaudreau, Tkachuk och T.J. Brodie gjorde varsitt, medan Sean Monahan blev tvåmålsskytt. Efter assister från Gaudreau som också assisterade till Tkachuks 1-0.
- De senaste matcherna har jag haft svårt att göra mål. Jag har haft bra chanser, träffat ribban, stolpen. Det var kul att få utdelning i kväll, säger Gaudreau.

CGY-VGK: Flames gör fem mål i första perioden

Tkachuk och Sam Bennet ökade på Flames ledning till 7-0 i den andra perioden. Innan Vegas snyggade till siffrorna i den tredje.
- Det var kul, det är det såklart när puckarna går in och man vinner så. Det är det bästa med hockeyn, säger Monahan.
Elias Lindholm och Mikael Backlund hamnade också dem i poängprotokollet. Svenskarna hade varsin assist och bidrog till den eldiga offensiva kvällen i Saddledome.
Här är summeringen från nattens matcher:
St. Louis Blues - Los Angeles Kings 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)
Blues blev i natt nollade för andra matchen i rad - och efteråt meddelade klubben att de sparkar sin tränare Mike Yeo. Yeo hoppade in som coach i Blues efter Ken Hitchcock den 1 februari 2017, men misslyckades med att föra laget till slutspel förra säsongen, och i år är Blues 7-9-3 på de första 19 matcherna. Craig Berube kommer ersätta Yeo i båset tills vidare.
I Kings höll Cal Petersen sin första nolla i NHL. Matt Luff gjorde sitt första mål och Carl Hagelin sin första poäng i Kings-tröjan sedan flytten från Pittsburgh Penguins. Även Mario Kempe noterades för en målgivande passning.
Vancouver Canucks - Winnipeg Jets 3-6 (1-3, 2-1, 0-2)
Patrik Laine blev hat trick-hjälte för sitt Jets som såg till att Canucks förlorade för sjätte matchen i rad.
Laine gjorde sitt första mål fram till 4-1 med 9:56 kvar av mittperioden, efter att Kyle Connor fått pucken till skänks och sedan lirat fram Laine framför mål. Finländarens andra mål kom efter en kontring med 5:49 kvar att spela av tredje perioden. Laine avlossade direkt efter fint förarbete från Connor och Bryan Little.
Hans tredje mål kom i tom kasse med mindre än två minuter kvar. Ännu en gång var det Connor som spelade fram honom.
Det var Laines andra hat trick för säsongen och sjätte totalt under hans hittills unga karriär.
Elias Pettersson gjorde ett av Vancouvers mål och sitt tolfte för säsongen. Målet kom i powerplay där den svenske rookien ännu en gång fick använda sitt fina direktskott från den högra tekningscirkeln.

VAN-WPG: Laine hänger tre mot Canucks

Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets 4-2 (0-2, 2-0, 2-0)
En heroisk vändning fixade Torontos fjärde raka seger. Gästernas Cam Atkinson och Pierre-Luc Dubois gjorde varsitt mål sent i den första perioden. Men det stoppade inte Leafs.
I mittperioden fixade Tyler Ennis och John Tavares 2-2, och när knappt fyra minuter återstod av tredje perioden satte Zach Hyman 3-2. Hyman punkterade sedan också matchen med ett mål i tom kasse.
Frederik Andersen räddade 37 skott i matchen och höll laget kvar i den första då Blue Jackets sköt 14 skott och hade bud på fler än målen från Atkinson och Dubois.
Matchen innehöll inte en enda utvisning, något som hänt 101 gånger tidigare i NHL.
New York Rangers - Dallas Stars 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)
Rangers tog i natt sin åttonde seger på sina tio senaste matcher. Henrik Lundqvist räddade 16 skott, men det var Filip Chytil som fick mest rampljus. Den 19-årige tjecken avgjorde tillställningen efter 4:32 av den tredje perioden när han satte gjorde mål för fjärde matchen i rad.
Chytil visade prov på fint skydde sedan han plockat upp en lös puck från mittzon.
Jimmy Vesey gjorde hemmalagets första mål, medan Tyler Seguin satte Dallas enda kasse i matchen. Gästernas målvakt Ben Bishop lämnade matchen i den andra perioden med en underkroppsskada och kommer undersökas vidare under tisdagen.

NYR-DAL: Vesey sätter pucken med en backhand

Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres 4-5 (2-1, 2-2, 0-1, 0-1)
Sabres bara fortsätter att vinna. I natt fixade laget sin sjätte raka seger efter att Jack Eichel klivit fram och avgjort 45 sekunder in i förlängningen. Sabres hade då hämtat upp ett 1-4-underläge som hemmalaget spelat till sig under matchens första 25 minuter.
Buffalo inledde sin upphämtning genom Zach Bogosian mitt i den andra perioden. Casey Nelson reducerade ytterligare några minuter senare och inför sista akten skiljde det bara ett mål mellan lagen.
Med 8:48 kvar fick Casey Mittelstadt pucken till vänster i offensiv zon och snärtade in 4-4 bakom Casey DeSmith. När Eichel sedan fixade segern förkunnade det lagets längsta segersvit sedan januari 2010.
Tre spelare jubilerade i matchen: Kris Letang gjorde sin 700:e NHL-match, Jeff Skinner sin 600:e och Bryan Rust sin 200:e
Montreal Canadiens - Washington Capitals 4-5 (1-2, 3-1, 0-1, 0-1)
Det sägs att släkten är värst. Så var det i Bell Centre i natt där Capitals vände och vann mot Canadiens. Matchhjälte för gästerna blev nämligen Lars Eller som gjorde sex säsonger med Montreal innan han lämnade för Washington säsongen 2016-17.
Eller gjorde 4-5-målet med 1:27 kvar att spela av förlängningen.
Bakom upphämtningen låg annars Nicklas Bäckström och Alex Ovechkin. Bäckström reducerade till 3-4 i mittperioden med sitt sjätte mål för säsongen. Ryssen satte 4-4 i öppningen av den tredje och blev därmed tvåmålsskytt i matchen.
Målet kom i powerplay, Ovechkins 236:e fullträff i den spelformen. Capitals-kaptenen har numera sjunde flest mål tillsammans med Mario Lemieux för flest powerplaymål genom alla tider. Målet var dessutom hans 15:e för säsongen.

MTL-WSH: Eller avgör för Caps i sudden

Ottawa Senators - Florida Panthers 5-7 (1-4, 2-2, 2-1)
Kvällens absolut mest målglada match ägde rum i Canadian Tire Centre i Ottawa dit formtoppad Panthers tagit sig. Och gästerna inledde absolut bäst. Efter den första perioden stod det 1-4 på resultattavlan, men en ledning är väldigt sällan trygg i hockey.
Hemmalaget närmade sig i mittperioden. Matt Duchene gjorde 2-4 och spelade sedan fram Drake Batherson till 3-4. Mitt i all hemmapress serverade sedan Juho Lammikko Micheal Haley och Frank Vatrano till varsitt mål och återigen var Florida ordentligt i förarsätet.
Men Ottawa gav sig inte. Två mål under den tredje periodens första tio minuter gjorde matchen spännande men när 1:40 återstod att spela avgjordes matchen.
Mike Hoffman, som inför årets säsong, lämnade Ottawa och hamnade i Florida satte 7-5 och förlängde sin poängsvit till 16 matcher.
Panthers tvingades dessutom spela lite mer än två perioder utan Vincent Trocheck som lämnade isen på bår i slutet av den första perioden. Forwarden åkte in i sargen och enligt Panthers tränare Bob Boughner kan Trocheck bli borta en längre tid.
Nashville Predators - Tampa Bay Lightning 3-2 (1-1, 2-0, 0-1)
Nashville mot Tampa Bay spås kunna bli en eventuell Stanley Cup-final, och hittills är det Predators som har övertaget den här säsongen. Nattens seger var den andra mot Tampa den här hösten.
Victor Hedman gav visserligen gästerna en bra start när han satte 0-1 i inledningen av matchen med ett slagskott. Ledningen höll sig däremot inte perioden ut sedan Kyle Turris kvitterat framspelad av Calle Järnkrok och Mattias Ekholm .
I mittperioden ryckte Nashville till sig en 3-1-ledning. I en kontring släppte Ekholm pucken till Filip Forsberg som drog iväg ett rappt handledsskott till 2-1. Målet var Forsbergs 13:e för säsongen.
Ryan Johansen gjorde sedan 3-1 vilket räckte för seger, även om Nikita Kucherov reducerade för Tampa i den tredje perioden.
Pekka Rinne räddade 29 skott och vann sin nionde match av tio under karriären mot Tampa.

NSH-TBL: Forsberg hittar första krysset

Så gick snacket:
"Freddie" stängde igen för oss efter den första perioden. Vi tog rygg på honom och alla fyra kedjor bidrog. Det var en lagseger" - Torontos Zach Hyman.
"Jag tyckte de hade tur i början av andra, ni vet, tre skott på mål och alla gick in" - Ovechkin.
"Det var en kul dag. Jag såg fram emot den. Jag hade svårt att sova inför eftersom jag var så sugen på att få spela i den här arenan igen" - Mike Hoffman.