Klingberg skjuter Dallas till nästa runda

Matchhjälten för Dallas Stars i serien mot Nashville Predators heter John Klingberg. Den spelskicklige svenske backen var nämligen den som följde med upp i anfallet och, framspelad av Alexander Radulov, pricksköt in avgörande 2-1 i första övertidsperioden av match 6. Stars är därmed vidare till Stanley Cup-slutspelets andra runda med 4-2 i matcher. Klingberg var noga med att ge Stars andramålvakt Anton Khudobin en del av äran:

• Han sa åt mig att skjuta lågt på plockhandsksidan och det var där pucken gick in, säger Klingberg. Han garvade rätt bra åt det efteråt.
    Nashville Predators var piskat att vinna på bortaplan i American Airlines Center för att hålla matchserien mot Dallas Stars vid liv. Bortalaget tog också ledningen 5:47 in på första perioden genom Austin Watson, framspelad av Brian Boyle och P.K. Subban. Det dröjde sedan till 5:20 in på andra perioden innan Dallas kunde kämpa in kvitteringspucken. Radek Faksa petade pucken förbi P.K. Subban på blålinjen och skapade ett tre mot ett-läge åt andra hållet. En snabb passning snett inåt bakåt och Blake Comeau kunde prickskjuta in 1-1.
    Tredje perioden förblev sedan mållös och övertid väntade.

DAL-NSH, M6: Klingberg avgör på övertid

Väl där hann det gå nästintill en hel period innan John Klingberg fick publiken att ställa sig upp och vråla ut sin glädje. Ett flygande anfall från förstakedjan med Jamie Benn, Tyler Seguin och Alexander Radulov ledde till att Radulov, med pucken vid höger tekningscirkel, skickade en diagonal passning över isen till Klingberg som följt med upp i anfallet. Klingberg stannade upp en halv sekund, siktade och sköt sedan Dallas Stars till andra rundan i Stanley Cup-slutspelet.
- Deras toppspelare - Jamie Benn, Tyler] Seguin, Alexander Radulov -- deras unga backar, var alla otroliga i den här matchserien, säger Predators målskytt Auston Watson.
- Alla här inne ville givetvis ha ett bättre resultat, säger P.K. Subban. Det är tungt att svälja.
En stor del i Nashvilles fall den här serien var laget oförmåga att få igång sitt powerplay. Predators hade i grundserien ligans sämsta powerplay på 12,9% och lyckades i slutspelet inte göra ett enda mål på 15 chanser.
***[Få de senaste nyheterna från NHL på Twitter via [@NHLsv
]*
- Jag är en del av powerplayet vilket gör mig ansvarig, säger kapten Roman Josi. Det är en stor del om du vill vara framgångsrik i slutspelet. Ikväll hade vi chanser och gör vi då mål kan matchen se helt annorlunda ut.
I och med sitt avgörande blev Klingberg blev den första backen i Dallas Stars / Minnesota North Stars historia att göra ett matchserieavgörande övertidsmål.
Stars möter St. Louis Blues i nästa runda.