flower3

Phil Kessel gjorde matchens enda mål när Pittsburgh Penguins kvitterade den östra konferensfinalserien mot Ottawa Senators till 1-1 i matcher.
Det matchavgörande målet kom efter 13.05 i den tredje perioden efter att Evgeni Malkin tråcklat sig igenom mittzon och hittat en framstormade Kessel strax innanför offensiv blålinje. Kessels första skott täcktes av Jean-Gabriel Pageau men på tillbakastudsen kunde Kessel trycka pucken i nät bakom en då felplacerad Craig Anderson.

• Det var en lite turlig studs. Den täcktes och jag försökte bara få till ett snabbt avslut och den gick in, sa Kessel till NHL.com efter matchen.
    Penguins vann skotten med 29-23 och Marc-Andre Fleury höll sin andra nolla de senaste tre matcherna. På dem har han bara släppt in totalt två mål men han fick kriga hårt i slutet av matchen när Senators satte in en kvitteringsjakt mot Penguins-målet.
    - Jag förväntade mig att de skulle komma mot slutet. Men alla i laget krigade och vi kunde hålla emot. Det var en skön känsla att vinna den här matchen, sa Fleury.
    Serien är därmed kvitterad (1-1) till den tar ny fart i Canadian Tire Centre på onsdag.
    - Jag tyckte vi hanterade den första perioden väldigt bra och den andra var okej. Men den tredje var inte tillräckligt bra. De tryckte på och vi kunde inte hantera det så bra som vi kan, sa Ottawas tränare Guy Boucher.
    Patric Hörnqvist spelade inte för Penguins på grund av en obekräftad skada, däremot var Carl Hagelin tillbaka i laguppställningen efter att ha missat match ett. Men Penguins fick fler problem under matchens gång. Både Bryan Rust och Justin Schultz lämnade under matchens första halva med uppenbara skador.
    - Det finns inte mycket att säga just nu. Jag har inte haft möjligheten att prata med vårt medicinska team. Men vi får troligtvis mer information framöver, sa Penguins tränare Mike Sullivan.