neil primary

Oilers inledde säsongen med två raka hemmasegrar. Nattens match mot New York Islanders var den första bortamatchen av fyra raka, och resan kunde knappast ha börjat bättre. Oilers vann med 5-2 - det kan laget tacka James Neal för.

Visserligen tog Islanders ledningen drygt 14 minuter in i den första perioden när Anthony Beauvillier bröt dödläget i numerärt underläge. Men Neal kvitterade med ett distinkt slagskott drygt två minuter från paus. Med 31 sekunder kvar att spela gav han gästerna ledningen. Men det skulle komma mer.
Hattricket blev komplett när Neal med ett direktskott i powerplay sköt 3-1 för gästerna, även det i powerplay, efter 6:31 av mittperioden.
- Det hjälper självförtroendet att få in några mål tidigt. Här är jag i en bra position och det har varit riktigt bra att spela med "Nuge" (Ryan Nugent-Hopkins) under några matcher. Och det har så klart varit bra att få spela powerplay också, sa Neal efteråt.
Neal, som gjorde sju mål på hela året i Calgary förra säsongen har fått en flygande start i Oilers och mycket av fjolåret ligger bakom honom.

NYI-EDM: Neal gör fyra mål mot Islanders

• Jag har gjort mål i hela min karriär. Jag har satt press på mig själv att vara det. Förra året var tufft men det löste sig med trejden och här finns folk som tror på mig.
    Zach Kassian gjorde sitt tredje för året när han hängde Oilers fjärde för aftonen innan Neal ånyo hittade nätet i den tredje perioden. Ett direktskott från snäv vinkel avslutade hans fyrverkeri för aftonen. Oilers tog därmed tredje raka segern:
    - Saker ändras häromkring. Det finns folk uppifrån och ner i klubben som vill göra förändringar och göra skillnad.. Det är kul att vinna. Det är så klart tidigt, men det är en bra start för oss.
    I och med kvällens uppvisning har nu Neal gjort sex mål på de första tre matcherna, vilket är ett rekord för ett Edmonton Oilers där det finns en och annan legendar i historieböckerna.
    - Det visste jag inte. Det är ganska coolt, log Neal efter matchen.
    Här följer en genomgång av nattens matcher Florida Panthers - Carolina Hurricanes 3-6 (0-4, 1-1, 2-1)
    Gästerna rivstartade med fyra mål i den första perioden, signerade Jordan Staal, Teuvo Teräväinen, Dougie Hamilton och Ryan Dzingel. Nyförvärvet Dzingel gjorde dessutom 0-5 i inledningen av den andra, hans två första mål i Canes, innan hemmalaget öppnade målkontot för kvälllen. MacKenzie Weegar reducerade till 1-5 och Keith Yandle och Evgenii Dadonov putsade siffrorna ytterligare när de tog Cats till 3-5 i slutakten. Men Sebastian Aho spikade slutresultaet med 1:19 kvar att spela. Mike Hoffman och Aleksander Barkov noterades för två assist i hemmalaget. Hos gästerna gjorde Andrei Svechnikov och Haydn Fleury detsamma. Även Teräväinen (1+1) stod för två poäng. I och med segern har Hurricanes nu 4-0-0 i säsongsinledningen, vilket är tangerat rekord för klubben som gjorde samma sak 1995-96, då som Hartford Whalers. Segern gör också att tränaren Rod Brind'Amour tangerar NHL-rekordet för minst antl matcher att nå 50 segrar på (96, satt av Peter Laviolette).
    Nashville Predators - San Jose Sharks 5-2 (1-0, 1-1, 3-1)

Evander Kane var tillbaka i laget efter den inledande avstängningen. Han nätade visserligen när Sharks reducerade Nashvilles 2-0-ledning - där båda målen gjorts av Roman Josi - i den andra perioden. Kyle Turris gjorde 3-1 och Filip Forsberg 4-1 i den tredje perioden innan Brent Burns reducerade för Sharks på nytt. Närmre än så kom inte Sharks. Dante Fabbro spikade slutresultatet i tom bur. Sharks har därmed inlett året med fyra raka förluster, vilket är en tangering av klubbens sämsta start någonsin (1993-94).

NSH-SJS Forsberg direktskjuter på Duchenes passning

Detroit Red Wings - Anaheim Ducks 1-3 (0-0, 1-0, 0-3)
Både Red Wings och Ducks var obesegrade inför kvällens möte och när Filip Hronek gjorde 1-0 i den andra perioden placerade Wings sig bra till för att fortsätta att vara det. Men en trippelsalva från Rickard Rakell, Nick Ritchie och Jakob Silfverberg - de två sista 47 sekunder från varandra - i den tredje perioden säkrade segern för Ducks, som därmed tangerar lagets bästa start i ligan någonsin med tre raka segrar (första gången det hände var 2006-07). Ducks målvakt John Gibson har nu släppt in två mål på totalt 101 skott den här säsongen.

DET-ANA Silfverberg överlistar Howard

Pittsburgh Penguins - Winnipeg Jets 1-4 (1-2, 0-2, 0-0)
Sidney Crosby behövde 32 sekunder för att göra 1-0 mot Jets. Därmed gjorde han sin 1220:e poäng i ligan och han är nu på ensam 41:a plats över flest poäng någonsin. Ville Heinola kvitterade med sitt första NHL-mål assisterad av Mark Scheifele, som därmed har gjort tolv poäng mot tolv grundseriematcher mot Pens. Även Patrik Laine noterades för en assist. Nikolaj Ehlers gjorde 1-2 knappt halvvägs in i perioden. Tucker Poolman utökade ledningen 54 sekunder in i mittperioden och Neal Pionk gjorde Jets fjärde mål ungefär halvvägs in i matchen. Både Scheifele och Laine noterades för tre assistpoäng vardera.

PIT-WPG Crosby ger Penguins ledningen tidigt

Washington Capitals - Dallas Stars 3-4 (1-0, 1-1, 1-2, 0-1)
Dallas Stars tog årets första seger när man övertidsbesegrade Washington Capitals. Caps hade ledningen två gånger i om i matchen tack vare comebackande Evgeny Kuznetsovs 1-0 och John Carlsons 2-1. Roope Hintz kvitterade Kuznetsovs balja och Alexander Radulov och Nick Caamano vände Caps 2-1 till Stars-ledning i den tredje perioden. Men Nicklas Backstrom kvitterade med 30.7 sekunder kvar. Tyler Seguin blev matchvinnare på övertid med sitt andra mål för året. Noterbart är att Stars fortfarande inte har nätat i powerplay den här säsongen.

WSH-DALBäckström smäller dit kvitteringen

Vegas Golden Knights - Boston Bruins 3-4 (2-2, 0-2, 1-0)
David Pastrnak gjorde ett mål och två assist när hans Bruins vände ett tvåmålsunderläge till tvåmålsledning. Mark Stone och Reilly Smith gav hemmalaget ledningen men Pastrnak reducerade och spelade därefter fram Brad Marchand till 2-2 innan första paus. Samme Marchand satte Bruins i ledningen och Torey Krug gjorde lagets fjärde mål för aftonen 2:27 in i mittperioden. Det blev matchvinnande då Vegas inte kom närmare än ett mål. Max Pacioretty gjorde 3-4 i slutperioden. Därmed har Boston fått sin bästa start (3-0-0) sedan 2001-02. Marchand noterades för en assist också, han har nu gjort 497 stycken.
Calgary Flames - Los Angeles Kings 3-4 (0-2, 2-1, 1-0, 0-1)
Ilya Kovalchuk stod för ett mål och två assist för Kings och Matthew Tkachuk gjorde det omvända - två mål och en assist - för Calgary under kvällen. Kings inledde målskyttet efter knappt tre minuter när "Kovy" assiterade Tyler Toffoli till 0-1. Sean Walker gjorde 0-2 innan paus och ryssen hängde själv 0-3 efter knappt fyra minuter av mittperioden. Tkachuk reducerade innan han assisterade Noah Hanifin till 2-3 i samma period. Han kvitterade med 1:04 kvar av matchen. Drew Doughty blev segerskytt för Kings 50 sekunder in på övertiden. Johnny Gaudreau noterades för en assist och har nu gjort sex poäng (2+4) på tre matcher.

CGY-LAK Doughtys direktskott blir matchvinnande

New York Islanders - Edmonton Oilers 2-5 (1-2, 0-2, 1-1)
Oilers målvakt Mikko Koskinen stoppade 25 av 27 skott från laget som draftade honom i den andra rundan 2009. Islanders, som inför matchen hade 12 raka hemmamatcher med poäng mot Oilers inledde bäst genom mål från Anthony Beauvilier men James Neal stal showen och sköt den sviten i sank. Debuterande backen Noah Dobson noterades för en assist, således hans första NHL-poäng, på Matt Martins 2-5-mål.
SÅ GICK SNACKET:
"Det är lite roligt hur matcherna är. Det här var vår sämsta match i år och den vann vi." - Jim Montgomery, Dallas Stars
"Det är samma kärna som nådde framgång förra året. Det har varit lätt att haka på." - Ryan Dzingel, Carolina Hurriances.
"Vi gör rätt saker offensivt men i den andra perioden ger vi upp pucken lite väl mycket. Det måste vi fixa till." - Peter Laviolette, Nashville Predators
"Vi fick inte den start på början men vi lyckades jobba oss tillbaka efter det. Det hade varit fint att få extrapoängen på övertid men det hände inte." - Andrew Mangiapane, Calgary Flames