Sens coach

Från det att den första matchen avslutats till dess att den andra inleds väntar 20 timmars vila och återhämtning för såväl Ottawa Senators som Colorado Avalanche. Vad drar vi för lärdomar av fredagens möte och vad kan vi vänta oss?
Mer, mycket mer, av allt.
Den svenska publiken kan knappast ha varit besvikna efter den första matchen i SAP NHL Global Series. De bjöds på sju mål, 4-3 till Ottawa, och många målchanser. Men man fick också, stundtals, se slarvigt spel och missade målchanser åt båda håll. Ottawa stod till slut som segrare men det satt långt inne:

• I den första perioden såg det ut som att det var en vecka sedan vi spelade senast. Det såg ut som att vi klivit av planet för två dagar sedan, men det tog sig och i den andra och tredje spelade vi bättre. Jag gillade vårt sätt att bygga upp oss under matchens gång efter den första perioden, menade lagets tränare Guy Boucher.
    För publiken var matchen minst sagt underhållande där chanserna byttes mellan lagen. Alla svenskar kom med i målprotokollet men det räcker inte. Inte om man frågar Gabriel Landeskog, lagkapten i Colorado Avalanche, som bara fick iväg åtta skott i den första perioden och 19 totalt under matchen:
    - Vi sköt för lite och i den första periodpausen sa vi att vi skulle spela mer som de gjorde. De sköt så fort de kom innanför blålinjen och vi blev bättre i den andra även om vi fortfarande lät bli att skjuta i vissa lägen.

Guy Boucher hyllade hemmasonen Fredrik Claesson som gjorde sin första poäng för säsongen med sin missil till kvitteringen till 1-1:
- Han gjorde sitt första mål. Det är en fantastisk kille. Killarna älskar honom. Han är en väldigt entusatisk kille, log Boucher
På andra sidan stod ungtupparna Alex Kerfoot och Samuel Girard för gedigna insatser, enligt Jared Bednar:
- Kerfoot var bra ikväll. Jag gillade hans ansvarstagande och han gjorde väldigt mycket väldigt bra. Han var stabil Girard var helt fantastisk, om jag ska vara helt ärlig. Han tog de rätta besluten, även på den som resulterade i ett friläge i sista perioden. Han gjorde rätt men hade otur.
Ottawa Senators, som har presskonferens kring klockan 16:15, hade annonserat att man inte skulle ha någon matchvärmning på lördagsförmiddagen men likväl fanns några spelare på isen. Vid 11:30 var det Avalanches tur att äntra Globen. Träningen var frivillig men tio spelare och samtliga tre målvakter var på plats. Tränaren Jared Bednar gör två förändringar inför returmötet:
- Bernier börjar i mål. Andrei Mironov ersätter Nikita Zadorov. Utöver det är det inga ändringar, berättade under förmiddagen.
Ottawa Senators, hade annonserat att man inte skulle ha någon matchvärmning på lördagsförmiddagen men likväl fanns några spelare på isen. Vid 11:30 var det Avalanches tur att äntra Globen. Träningen var frivillig men tio spelare och samtliga tre målvakter var på plats. Tränaren Jared Bednar gör två förändringar inför returmötet:
För Ottawas del blir det också några små ändringar, meddelade tränaren Guy Boucher under eftermiddagens presskonferens:
- Zack Smith skadade tummen och blir borta i tre veckor. [Nick] Paul ersätter honom. Mike Condon står i mål, förklarade han. Paul är här för att han förtjänar det, vi frågade vem som förtjänade platsen och det var han. DiDomenico spelar med Pyatt och Pageau.
Med lite mer skärpa, mindre jet lag och ungdomar uppe i varv ser lördagens match ut att ge oss mer av samma vara.