Två mål från Heiskanen när Stars tog hem Match 1

Miro Heiskanen gjorde ett mål samt en assist och såg till att Dallas Stars kunde vinna match 1 mot Nashville Predators med 3-2.

Matchen mellan Nashville Predators och Dallas Stars var bara 12:12 minuter gammal när Roman Josi vackert lyfte in 1-0 med en backhand från slottet. Men det var en annan back som skulle stå för rubrikerna när krutröken lagt sig över Bridgestone Arena efter onsdagens första drabbning - och han spelade i Stars. Miro Heiskanen lyfte in kvitteringen från distans bakom en skymd Pekka Rinne i mittperioden. I den tredje fick han ett liknande läge - och då blev det mål igen. Först trodde de flesta att den unge finländaren gjort målet, men senare ändrade NHL målskytten till Alexabder Radulov som styrde in pucken.
Heiskaen stod därmed för två poäng i sin allra första slutspelsmatch.

NSH-DAL, M1: Radulovs styrning ger stars ledningen

• Jag försökte bara få puckarna på mål och de gick in. Det var härliga mål. Jag försökte bara spela mitt spel och njuta av det, sa Heiskanen efteråt.
    En Stars-back låg även bakom gästernas tredje mål. Ett tungt skott från Ben Lovejoy stoppades visserligen av Rinne men målvakten kunde inte kontrollera var returen hamnade och den nordiska kombinationen avslutades när Mats Zuccarello ohotad skickade in returen från slottet.
    Backarna stod för det mesta i den här matchen. P.K. Subban gjorde, även han, ett vackert mål när han reducerade till 2-3. Med knappt sju minuter kvar av matchen fick han pucken vid sargen på högerkanten. Han snurrade bort första Stars-försvararen. Därefter gjorde han en "toe-drag-fint" för att ta sig förbi den andra innan han skickade upp pucken i nättaket från nära håll. Men närmre än så kom inte Preds. Stars vann därmed första ronden.