Hedman_1215

Victor Hedman jubilerade och firade genom att stå för tre passningspoäng mot Calgary Flames vilket gör att han nu utmanar i toppen av backarnas poängliga. - Han var ett monster ikväll, hyllade lagkamraten Brian Boyle.
Tampa Bay kom till Scotiabank Saddledome i Calgary med tre raka förluster i ryggen för mötet med Calgary Flames. En betydelsefull match för Tampa Bay mot ett Calgary med sex raka segrar i bagaget.

• Det finns ingen ursäkt till att inte vara på topp. Jag förväntar mig den bästa matchen för säsongen, sa Hedman till Lightnings hemsida innan matchen.
    Inte minst Hedman höll sitt ord. Han var en av matchens bästa spelare, spelade 28.20 minuter och stod för tre assist.
    Matchen började visserligen inte speciellt bra för Lightnings som omgående hamnade i underläge sedan Troy Brouwer gett hemmalaget ledningen tre minuter in i matchen. Brian Boyle skulle sedan ta Tampa tillbaka in i matchen med två mål, bägge gångerna assisterad av Victor Hedman.
  • Han hade huvudet uppe på bägge målen. Jag behövde bara hålla ut min klubba och han träffade den, sa tvåmålsskytten Brian Boyle om sitt 1-1-mål.
    Vändningen gav Lightnings den välbehövliga ledning som de behövde för att till slut kunna vinna med 6-3. Hedman assisterade också till Andrej Sustrs 4-1-mål i den andra perioden.
    - Kul att bidra så klart, då vi haft det tungt på slutet med resultaten, sa Hedman till Expressen efter matchen.
    Det är knappast i toppen av poängligorna som Victor Hedman synts till under sina sju första säsonger i Tampa Bay. Hedman har som mest gjort 55 poäng under en och samma säsong men den här hösten har Victor Hedman verkat flitigt i poängprotokollen. Så flitigt att han nu ligger på tredjeplats i NHL:s poängliga med 22 poäng på 30 matcher. Därmed skuggar han San Jose Sharks Brent Burns och Ottawa Senators Erik Karlsson som har 28 poäng vardera.
    Matchen mot Flames innebar också dubbla jubileum för Hedman. Som 30:e svenske back i historien nådde han 500 NHL-matcher och hans tre assist tog honom över 250-poängsstrecket. Två fina milstolpar för 25-åringen från Örnsköldsvik.
    Hedman draftades av Tampa Bay Lightning redan 2009 och har representerat organisationen under samtliga av sina NHL-matcher. En organisation han kommer tillhöra i ytterligare åtta säsonger efter att ha skrivit på ett nytt kontrakt med klubben den 1 juli,
wshtbl prev2
  • Victor har växt fram till en av de absolut bästa backarna i NHL och är en väldigt viktig del av vårt lag, sa lagets general manager när kontraktsförlängningen offentliggjordes.
    Mot Calgary visade Hedman prov på vad Yzerman menade i sitt uttalande.
    - Han var ett monster ikväll och är en väldigt stor del av vårt lag, sa Boyle om Hedman efter matchen.