Svenskarna i NHL blir allt fler. Men vilka har gjort mål, vilka målvakter storspelade, vilka har poängsviter värde att notera? I Svenskkollen tar vi ett lite djupare grepp på omgångens svenska insatser.

Robert Hägg har kanske inte gjort sig känd som den mest frekventa målskytten i NHL. När hans Philadelphia Flyers i natt besegrade Washington Capitals med 3-2 spräckte svensken sin målnolla för säsongen.
- Det var på tiden. Det var kul att se den gå in, sa Hägg efter slutsignalen.
Hägg kvitterade till 2-2 i slutet av den första perioden. Den 24-årige svenske backen fick pucken på blålinjen och tryckte till ett direktskott som letade sig in bakom Braden Holtby i Capitals-målet. Kassen betydde hans femte poäng för säsongen (1+4) och hans totalt nionde mål under NHL-karriären.
Flyers avgjorde matchen i den tredje perioden genom Kevin Hayes som satte 3-2 i numerärt underläge. För Flyers var det första hemmamatchen efter en sex matcher lång bortaturné som slutade med resultatraden 1-4-1.
- Vi mötte ett rätt bra lag i dag. I kväll gjorde vi vad vi skulle, sa Hägg som också täckte tre skott i matchen.
Nicklas Bäckström gjorde 1-1 för Capitals med sitt nionde mål för säsongen. Bäckström hittade rätt från slottet efter en passning från Tom Wilson. Målet var 32-åringens första sedan han blev tvåmålsskytt den 20 december. Bäckström har dock en sju matcher lång poängsvit, under vilken han också noterats för sex assist.

PHI-WSH: Bäckström avslutar på Wilsons pass

Capitals hade tre raka segrar inför matchen, men bröt alltså sin svit. Bäckström och hans lagkamrater hade fem lägen i powerplay, men lyckades inte få till några mål i spelformen.
- Om man ska vinna matcher så här års måste man ta vara på sina powerplays. Vi var inte bra där i dag. Det måste bli bättre, summerade Bäckström.
TIMASHOV MÅLSKYTT FÖR LEAFS
Dmytro Timashov gjorde ett av målen när Toronto Maple Leafs förlorade med 4-3 efter straffar mot Winnipeg Jets. Svensken satte 2-2 för Toronto sex minuter in i den andra perioden. Timashov fick pucken av Adam Brooks och petade in sitt fjärde mål för säsongen från nära håll på Connor Hellebuyck.
I straffläggningen missade William Nylander sitt försök i den fjärde rundan. Straffen efter satte Blake Wheeler och avgjorde därmed för Jets.

TOR-WSH: Timashov nätar från nära håll på Brooks pass

NOTERA ATT:
*John Klingberg spelade inte för Dallas på grund av en överkroppsskada. Backen är dag-för-dag. Hans svenske lagkamrat, Mattias Janmark, klockades för 16:09 i istid, men gjorde inga poäng. Dallas vann i natt med 2-1 mot Los Angeles Kings och tog sin femte raka seger.