Landeskog avgör och skickar serien till match 7

Förutsättningarna var glasklara inför bataljen i Denver:
Avalanche med ryggen mot repet. Sharks med chansen att avgöra. Det slutade med en suddenseger 4-3 för Colorado efter att Gabriel Landeskog avgjort matchen i förlängning.

Hemmalaget inledde matchen bäst men trots 11-5 i skott blev den första perioden mållös. Det blev inte den andra.
[Här kan du läsa allt från serien SJS-COL]
Tyson Jost gav Avalanche ledningen när han gjorde sitt andra mål på lika många matcher i en spelvändning, serverad av J.T. Compher efter drygt fyra minuters spel. Tio minuter senare kvitterade Sharks när Marc-Edouard Vlasic följde med upp i ett flygande anfall och stötte in 1-1 på en retur. Målet godkändes efter videogranskning. Nyss nämnda J.T. Compher gav hemmalaget ledningen med 1:16 kvar att spela och när tiden tickade ned såg det ut att vara ledningsmålet inför den tredje perioden. Men Brent Burns hade andra planer och kvitterade med ett välplacerat skott bakom Philipp Grubauer med drygt nio sekunder kvar att spela. Det var Burns femte mål i matchserien och med det satte han ett nytt klubbrekord: Ingen annan Sharks-back har gjort fler mål i en och samma matchserie i ett slutspel.
J.T Comphers afton var dock inte över och på sekunden fyra minuter in i slutperioden överlistade han Martin Jones på nytt med sitt andra mål, och sin tredje poäng, för matchen.
- Han var enastående ikväll. Han spelade fysiskt från början. Han åkte bra skridskor och pressade över hela isen. Det var hans bästa match i slutspelet och när han väl fick chanserna satte han dem idag, berömde Avs tränare Jared Bednar.
Men Sharks kvitterade en tredje gång och det var Marc-Edouard Vlasic som nätade på nytt. Vlasics puck in i mitten styrdes på en Avalanche-skridsko och in i mål. Matchen gick till förlängning.

COL-SJS, M6: Landeskog tvingar fram match 7

• Vi försökte bara hålla det enkelt och få in pucken. Cale - alla vet vem det är nu - gav mig en bra passning. J.T's kedja var riktigt bra idag och de gav oss chansen. Vår kedja släppte bara in mål hela tiden idag, men vi fick det sista och det räknades, sa Avalanches Gabriel Landeskog efter matchen.
    Ja, det blev Avalanche som drog det längsta strået. San Joses Erik Karlsson fick förlängningens första chans med ett bra läge i det höga slottet. På den efterföljande spelvändningen handlade det mesta om just lagkapten Landeskog. Det var han som fick in pucken i zon. Det var han som tog smällen i hörnet. Och det var han som sedan fick pucken serverad framför mål - och fällde avgörandet med en backhand bakom Martin Jones.
    Nu väntar ett avgörande hemma i Kalifornien:
    • Nu har vi en match hemma för att ta oss vidare till conference-final. Våra backar var bra för oss men jag hade velat se mer från våra forwards - med några undantag. Såhär års behövs alla tolv, fortsatte DeBoer.