TML1

Det var i mångt och mycket målvakternas kväll i NHL under lördagen. Hela fyra stycken höll nollan - och det är med deras insatser vi inleder nattens matchsvep.

Den kanske häftigaste nollan svarade Pekka Rinne för i Nashville Predators 1-0-seger mot Boston Bruins. Förutom nollan fyllde han dagen till ära 36 år och förlängde dessutom sitt kontrakt hos Predators med två år. Som grädde på moset fick han alltså rädda 26 skott och hålla sin andra nolla för säsongen.
- En viktig seger. Jag är väldigt glad och stolt att jag får stanna här, att den här klubben en gång gav mig en chans och att jag fortfarande få möjligheten att jaga min dröm, säger Rinne.
Predators kunde därmed ta sin tredje raka och fortsätta ligga i toppen av NHL, nu med 22 poäng. Matchens enda mål gjorde Roman Josi, vars fullträff betydde hans 300:e NHL-poäng.
Vegas-målvakten Marc-Andre Fleury räddade alla 34 skott och stängde igen helt för 50:e gången i sin karriär när Vegas Golden Knights vann med 3-0 hemma mot Carolina Hurricanes. Med den gick han upp på samma antal nollor som Chris Osgood. Segern var dessutom hans 410:e, vilket är delat 13:e flest i NHL:s historia.

MAF

Vegas kom tack vare Fleury och målen från Brad Hunt, Ryan Reaves och William Carrier tillbaka på vinnarspåret igen. För Hurricanes var det fjärde raka förlusten och första gången de blev nollade den här hösten.
Bortaplan innebär bra grejer för Toronto Maple Leafs som i natt tvålade till Pittsburgh Penguins med hela 5-0.
Målvakten Frederik Andersen svarade för en fläckfri insats mellan stolparna och höll sina första nolla för säsongen. Han räddade 31 skott och på två möten med Penguins den här säsongen har han stoppat totalt 67 av 68, varav 37 av 37 i 3-0-förlusten den 18 oktober.
Morgan Rielly blev tvåmålsskytt och fick sällskap av John Tavares, Patrick Marleau och Zach Hyman. Segern var Torontos första sedan Auston Matthews blev axelskadad och den sjätte på lika många försök på bortaplan.

PIT-TOR: Marleau avslutar med backhand

För Penguins var det tredje raka förlusten. Carl Hagelin gjorde sin 500:e NHL match.
Nattens fjärde nolla stod Thomas Gress för när han räddade 35 skott i New York Islanders 3-0-vinst mot New Jersey Devils. Det var tyskens första nolla för säsongen och nionde i karriären. Han räddade därmed Islanders till sin femte raka seger.
Greiss bästa framträdande i matchen kom efter 8:11 i den andra perioden när Taylor Hall försökte överlista honom på ett friläge. Men Greiss fick klubban på pucken och höll nollan intakt.
Målen för Islanders gjorde - i tur och ordning - Jordan Eberle, Brock Nelson och Scott Mayfield.
Här är summeringen från resten nattens matcher:
Buffalo Sabres - Ottawa Senators 9-2 (3-0, 4-1, 2-1)
Sabres fick ordentlig utdelning i lördagens tidiga match. Hemmalaget gjorde nio mål och bröt en tre matcher lång förlustsvit. Det fina resultatet bleknade något efter att rookien Rasmus Dahlin tvingades utgå i den andra perioden. Svensken kom inte tillbaka i matchen, men ska åtminstone resa med laget till New York för kvällens möte med Rangers.
Av de som fullföljde hela matchen var Sabres-kedjan med Jason Pomminville, Jeff Skinner och Jack Eichel hetast. De förstnämnda gjorde två mål var medan Eichel hade tre assist. Sedan de tre började lira ihop den 20 oktober har de producerat 37 poäng tillsammans - vilket är topp-3 i NHL sedan dess.
Linus Ullmark vaktade Sabres kasse och stod för 27 räddningar.

BUF-OTT: Okposo överlistar Anderson

Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning 1-4 (1-2, 0-0, 0-2)
Steven Stamkos har haft svårt att hitta målet under säsongsupptakten, men i natt kanske 28-åringen vaknade? Kanadensaren gjorde i alla fall två av målen när Tampa tog säsongens nionde seger. Stamkos satte 1-1 en bit in i första perioden och sedan också 3-1 i upptakten av den tredje. Målen var hans tredje och fjärde för säsongen.
Anton Strålman var även han på spelhumör. Den svenske backen hade tre assist, varav två sekundära, och står efter i natt på totalt fem den här säsongen. Skottstatistiken var jämn i matchen. Hemmalaget sköt 35 stycken, men Andrei Vasilevskiy stod för en stabil insats. Segern var hans sjunde för säsongen på tio starter.
Detroit Red Wings - Edmonton Oilers 3-4 (1-1, 1-2, 1-1)
Formstarka Oilers bröt Red Wings tre matcher långa hemmasvit och tog dessutom sin femte raka bortaseger. Kyle Brodziak gjorde två av målen och fick sällskap av Alex Chiasson och Drake Caggiula. Den sistnämnda gjorde 0-1 efter bara 12 sekunder spel, assisterad av Connor McDavid och Oscar Klefbom.
McDavid hade sedan ytterligare en framspelning och har nu gjort poäng i 12 av Oilers 13 matcher.
I Red Wings gjorde Jacob de la Rose sitt första mål för sin nya klubb sedan han plockades upp på waivers. Det betydde 1-1. För assistenten noterades Gustav Nyquist som gjorde totalt två i matchen. Det ger honom elva efter 14 matcher. Förra säsongen gjorde han totalt 19 på 82 omgångar.

DET-EDM: de la Roses första mål i Red Wings

Washington Capitals - Dallas Stars 3-4 (0-2, 2-1, 1-0, 0-1)
Övertid krävdes för att skilja lagen i Capital One Arena åt. Och det var gästerna som drog det längsta strået. Jason Dickinson blev matchhjälte när han satte den avgörande pucken från den högra tekningscirkeln efter 1:43 av övertiden.
Segern var den tredje i rad för Dallas som är ute på en sex matcher lång bortaturné. Jason Spezza gjorde både mål och assist och var en av de mer framträdande spelarna i Stars för kvällen. Tillsammans med målvakten Ben Bishop som räddade 29 skott.
I Capitals var det Nicklas Bäckström som ledde trupperna. Svensken gjorde det viktiga 2-1-målet i den andra perioden, och låg sedan bakom Evgeny Kuznetsovs 3-3-kvittering i mitten av den tredje perioden. Bäckström har totalt 15 poäng så här långt.
St. Louis Blues - Minnesota Wild 1-5 (1-3, 0-1, 0-1)
Med sitt 400:e mål i karriären gav Eric Staal sitt Wild en smakstart i Scottrade Center. Bara 95 andra spelare har nått 400 mål genom NHL:s historia. Backen Nick Seeler sköt från blå och Staal styrde in pucken i nät. Målen var Staals femte för säsongen.
Seeler gjorde sin första poäng för säsongen. Men skulle göra både ett mål, att första i karriären, och ytterligare en assist innan han var klar för kvällen. Seeler ökade själv på till 0-2 och låg sedan bakom Eric Fehrs 1-5 den tredje perioden.
Poäng gjorde även Mikael Granlund som nu har en poängsvit på tio raka matcher (sex mål, sju assist).
Wilds fina formkurva fortsatte därmed och laget har nu tagit sju segrar på sina åtta senaste matcher.

STL-MIN: Staal gör karriärens 400:e mål

Calgary Flames - Chicago Blackhawks 5-3 (1-2, 1-1, 3-0)
Elias Lindholms fina höst fortsätter. I natt noterades svensken för tre assist när Flames vände och vann hemma i Scotiabank Saddledome.
Lindholm var inblandad i hemmalagets 1-0-mål, som kom i powerplay genom Sean Monahan.
Gästerna sköt bara 15 skott på mål under hela matchen. Trots det ledde dem med 1-2 efter den första perioden. Jonathan Toews gjorde ett av målen, hans 300:e i karriären. De ökade på till 1-3 i den tredje, men lyckades ändå inte stänga matchen utan förlorade sin femte raka match.
Lindholms andra assist kom efter 13:59 av den tredje perioden när Monahan gjorde sitt andra i matchen och kvitterade till 3-3. Michael Frolik gjorde sedan 4-3 innan Lindholm serverade Mikael Backlund som i numerärt underläge gjorde 5-3 i tom kasse. Backlund hade dessutom en assist i matchen.
Elias Lindholm står på nio mål och sju assist den här säsongen.

CGY-CHI: Monahan kvitterar med sin andra fullträff

Los Angeles Kings - Columbus Blue Jackets 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)
Special teams blev nyckeln för LA Kings hemma i Staples Center. Laget gjorde två mål i samma numerära underläge och dessutom ett mål i powerplay.
Hemmalagets powerplaymål kom i mitten av den andra perioden när Jeff Carter slog till med sitt fjärde mål för säsongen. Han hittade rätt från den vänstra tekningscirkeln efter en öppnande passning från Ilya Kovalchuk.
I öppningen av den tredje perioden reducerade Zach Werenski, och när Kovalchuk drog på sig en utvisning efter 7:31 trodde kanske många att gästerna skulle krypa ikapp. Men kontrade Kings och till slut kunde Dustin Brown få pucken till Anze Kopitar som satte 2-1. Brown fick minuten senare straff - en möjlighet han förvaltade på bästa möjliga sätt.
Efter det höll Kings ut och tog sin andra hemmaseger på kort tid.
San Jose Sharks - Philadelphia Flyers 4-3 (1-2, 1-1, 1-0, 1-0)
Gästande Flyers såg länge ut att gå mot två poäng i "Sharktank", men med säsongens första mål fixade Joe Thornton 3-3 med knappt fem minuter kvar att spela av den tredje perioden. Thornton överlistade Calvin Pickard med ett skott från den vänstra tekningscirkeln.
I den efterföljande förlängningen avgjorde sedan Timo Meier med sitt andra mål för kvällen. Sharks tog därmed sin sjunde seger för säsongen.
Att Flyers hade ledningen efter två spelade perioder berodde till viss del på Oskar Lindblom. Svensken hade två assist, på Nolan Patrick 0-1-mål och på Jakub Voraceks 2-3-mål. Lindblom har fyra assist den här säsongen. Samtliga fyra har kommit de senaste tre matcherna.
Den här gången gav dem ett poäng till Flyers som nu har poäng i tre raka matcher.

SJS-PHI: Meier säkrar Sharks seger