Match 5 mellan Tampa Bay Lightning och New York Islanders närmar sig. Pucken släpps i natt 02:00 i Amalie Arena och efter fyra matcher är serien lika på två. Nu är det bäst av tre som gäller.

• Man måste titta framåt, man måste gå vidare och vara redo för 60 minuter hockey, säger Lightnings forward Tyler Johnson.
    Skillnaden mellan Tampa Bay Lightning och New York Islanders har hittills inte varit särskilt stor. Det är små marginaler i serien och tre av de hittills fyra matcherna har slutat med uddamålsresultat. Senast var det Islanders som drog det längsta strået när de vann med 3-2.

NYI-TBL, M4: Johnson överlistar Varlamov

Att göra första målet har visat sig vara effektivt i matchserien, hittills har det lag som öppnat målskyttet gått vinnande ur varje match. Islanders gjorde tre raka mål i den andra perioden i match 4, vilket gjorde att de kopplade greppet. Men så jämn som serien är så kunde Lightning nästan komma i kapp. Tampa gjorde två mål i den tredje perioden, men det räckte alltså inte hela vägen.
I natt kommer ett av lagen få matchboll i serien. Frågan är bara vilket. Här är fem snackisar inför match 5.
Ledig dag för Tampa-spelarna
Lightning går vidare från förlusten senast och använde söndagen som res- och vilodag inför match 5. Kanske kan det vara receptet för att återigen svara upp på en förlust i ett slutspel. Lightning är 11-0 när det kommer till att vinna en matchen efter en förlust i ett slutspel.
- Det här är en dag där vi får chansen att vila huvudena lite och komma ifrån rinken, hoppa på planet, njuta av dagen och åka hem till våra familjer och bara ta det lugnt och förbereda oss inför morgonvärmningen på måndag, säger forwarden Pat Maroon.
Samma läge - samma recept
Efter match 1 som Islanders vann med 2-1 gjorde Tampa en del förändringar i sitt spel. De började spela smartare i mittzon, kontrollerade pucken bättre och anföll mer som grupp. Samma saker måste laget göra i match 5, efter att de tappat lite av det i det fjärde mötet.
- Vi är väldigt bra när vi anfaller mot det andra laget och får dem på hälarna. Jag tycker inte att vi gjorde det så bra i den andra perioden senast. Vi försvarade bara. Det är inte tillräckligt bra. Vi måste anfalla mer, säger backen Jan Rutta.
Lightning avslutade med att spela det spelet senast - men nu vill laget göra det redan från start och ta tillbaka kommandot i serien.
"The Identity Line" levererar
Islanders kedja med Matt Martin, Cal Clutterbuck och Casey Cizikas har gjort mål i två raka matcher och varit bidragande över hela banan Islanders. I match 4 gjorde Martin sitt första mål i slutspelet, vilket också visade sig bli matchavgörande. Clutterbuck stod för två assist, och i match 3 var det han som gjorde Islanders enda mål.
- Jag tycker vi gjorde en bra insats i förra matchen men kom ut på fel sida. Vi är bara halvvägs där. Vi kommer njuta av denna segern ikväll, men det är en lång väg kvar så det gäller att lägga fokus på nästa match, säger Martin.

NYI-TBL, M4: Martin utökar Islanders ledning

Islanders starka i mittperioden
Senast gjorde Islanders alla sina tre mål i den andra perioden. Och i just mittperioderna har New York-laget visat sig vara starka i det här slutspelet. Så här långt har Islanders målskillnaden 23-10, enbart andra perioder inräknat. Lightning är därmed varnade inför nattens möte.
Point kan utöka sin svit
Brayden Point spelar en nyckelroll för Tampa just nu. Forwarden har gjort mål i sju raka matcher och kan bli den andre spelaren i NHL:s historia att göra mål i minst åtta raka matcher efter Reggie Leach som hade en svit på tio matcher 1976. Point har gjort 12 mål, flest i slutspelet,
- När insatserna är höga… det är ju de situationerna man vill vara i, det är därför vi håller på med det vi gör. Man vill vara i situationerna där ett enda byte kan innebära skillnaden mellan en vinst och en förlust, förklarar Point för NHL.com.
Andra spelare med sviter i serien är Lightnings Nikita Kucherov som gjort assist i sju raka matcher och Islanders Mat Barzal som gjort åtta poäng på sina åtta senaste matcher.