karlsson sharks

Erik Karlsson har nu gjort sin första match som San Jose Sharks spelare. Det blev en poäng för svensken, men matchen vann Calgary Flames med 4-3.
Det var en förväntansfull publik i SAP Center där de för första gången skulle få se sitt lags senaste tillskott debutera. I backpar med Marc-Edouard Vlasic fick Karlsson inleda matchen från start och sedan gjorde Karlsson som Karlsson brukar göra. Poäng. Det tog 10:24 innan 28-åringen presenterat sig i poängprotokollet med en assist på Antti Suomelas 1-0.

Karlsson sköt från blålinjen och i röran framför kassen hittade Suomela till slut en väg för den över mållinjen. Den svenske backen spelade mest av alla på isen (25:05), sköt ett skott på mål och hade dessutom en tvåminutersutvisning.
Efter Suomelas 1-0-mål vände Flames tack var svenskarna Mikael Backlund och Elias Lindholm. Backlund spelade fram Mark Giordano till 1-1 och Lindholm satte sedan 1-2.
I den andra perioden stod Backlund och Lindholm för ytterligare varsin poäng när Flames gick ifrån till 4-1. Suomela reducerade två minuter innan pausvilan vilket gjorde att Sharks hade häng inför den sista.
Ännu en reducering kom. Från Timo Meier, men de 9:24 som återstod efter målet räckte inte för Sharks som föll med 4-3.
Här är summeringen från nattens matcher:
Få de senaste nyheterna från NHL på Twitter via [@NHLsv]
Philadelphia Flyers - New York Rangers 2-4 (0-2, 0-3, 2-1)
Rangers går mot att avsluta försäsongen positivt. I natt svarade laget för en bra andra period där de kunde säkra segern mot Flyers. Kevin Shattenkirk gjorde assist nummer fyra och fem på försäsongen när han i powerplay låg bakom Vinni Lettieris 1-0 och Vladislav Namestnikovs 3-0.

PHI-NYR: Namestnikov drar till direkt i powerplay

Mitt i slutperioden kämpade Flyers sig tillbaka via två mål på två minuter. Målglade backen Ivan Provorov och nyförvärvet James van Riemsdyk noterades för fullträffarna.
När kvitteringsjakten sedan pågick som värst gjorde Kevin Hayes 4-2 till Rangers i tom kasse.
Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 6-2 (2-1, 1-0, 3-1)
Victor Hedman hittade in i protokollet för första gången under försäsongen. Med ett mål en assist hjälpte han sitt Tampa till storseger mot Florida. Hedman gjorde 1-0 efter 4:50 på ett direktskott från den vänstra tekningscirkeln. Han sköt sedan skottet som Anthony Cirelli styrde in till 2-1.
På det målet hade också Mathieu Joseph en poäng. Den skörden ökade han på med ytterligare en passningspoäng och även ett mål. Han punkterade nämligen matchen fullständigt med sitt 6-2-mål i slutet av den tredje perioden.

TBL-FLA: Point hittar Hedman på bortre stolpen

Winnipeg Jets - New Jersey Devils 3-5 (1-2, 1-1, 1-2)
Snart åker Devils till Europa för sitt Global Series-äventyr. Och kanske höjdes självförtroendet något inför den långa flygresa genom segern mot Jets.
Svenskarna Marcus Johansson och Jesper Bratt noterades båda för poäng i matchen. Johansson via två framspelningar och Bratt via en. Kyle Palmieri och Sami Vatanen gjorde varsitt mål och en assist.
Tvåpoängsgörare blev också Blake Wheeler och Mark Scheifele för Jets. Tack vare två assist vardera.

WPG-NJD: Hall till Vatanen och mål

Chicago Blackhawks - Ottawa Senators 1-2 (0-1, 1-0, 0-1)
Ottawa Senators Mike Condon stod för en fin insats i United Center. Målvakten räddade 27 puckar och såg til att Sens kunde stärka självförtroendet. Jonathan Toews gav visserligen hemmalaget ledningen i den första perioden. Men Matt Duchene och Max McCormick vände på matchen till gästernas fördel i den andra och tredje perioden.
Notera att Anton Forsberg vaktade Blackhawks mål och svarade för 21 räddningar.

CHI-OTT: Duchene trycker in pucken på Ryans pass

Edmonton Oilers - Arizona Coyotes 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 1-0)
Ingen Oilers-seger utan Connor McDavid? Frågan kan absolut ställas. I natt såg han återigen till att det kunde bli seger hemma i Rogers Place. De två senaste årens poängligavinnare kvitterade först till 1-1 i den andra perioden och efter att matchen gått till förlängning såg han också till att avgöra tillställningen.
- Jag gillade hur vi svarade i kväll. Vi gjorde ett bra jobb med att hålla oss kvar i matchen och sedan gjorde Mikko ett par viktiga räddningar, tyckte McDavid.
"Mikko" heter Koskinen i efternamn och stod för totalt 27 räddningar för Oilers.
Tobias Rieder gjorde sitt första mål för Edmonton till 2-2. Arizonas prickades in av Clayton Keller och Christian Fischer.