NYR-NSH: Ekholm blir målskytt efter Boninos passning

Svenskarna i NHL blir allt fler. Men vilka har gjort mål, vilka målvakter storspelade, vilka har poängsviter värde att notera? I Svenskkollen tar vi ett lite djupare grepp på omgångens svenska insatser.

Mattias Ekholm gjorde ett av målen när Nashville Predators vann med 5-2 mot New York Rangers i Madison Square Garden.
Efter två raka förluster vara Nashville i natt på jakt efter poäng. Och som så många gånger förr skulle laget få svensk hjälp till en seger. Men inte från Filip Forsberg eller Calle Järnkrok. Nej, istället var det Mattias Ekholm som var en av målskyttarna i natt.
Ekholms mål blev avgörande. Det var nämligen han som satte 3-1 till gästerna i den andra perioden. Direkt från utvisningsbåset fick han pucken av Nick Bonino och fri med Alexander Georgiev kunde han göra sitt femte mål för säsongen.
- Jag kom ut och skrek på Bonino. Han gjorde det kanon, säger Ekholm som inte var säker på att komma till spel på grund av en sjukdom som hållit honom borta de senaste dagarna.
- Jag hoppades, men i går trodde jag inte att jag skulle spela då jag fortfarande hade feber.
Rangers reducerade till 3-2 i slutet av den tredje perioden, men med två mål i tom kasse seglade Predators ifrån och tog säsongens 15:e seger.
I Rangers gjorde Mika Zibanejad två nya poäng. Svensken stod för målgivande passningar på båda hemmamålen. Dock gick han miste om att bli den femte Rangers-spelaren i historien att göra minst två mål i tre raka matcher.

STL-COL: Perron visar vägen för Blues med hattrick

TVÅ ASSISTPOÄNG FRÅN SUNDQVIST
Oskar Sundqvist fortsätter producera poäng. I natt stod svensken för två målgivande passningar vilket hjälpte St. Louis Blues vinna med 5-2 i toppmötet mot Colorado Avalanche. Sundqvist hade assist på två av David Perrons tre mål i matchen. Totalt har Sundqvist gjort nio mål och sju assist den här säsongen.
Blues seger gör att de seglade ifrån i toppen av Western Conference.
STENLUND SÄSONGSDEBUTERADE
Kevin Stenlund gjorde i natt sin första match för säsongen för Columbus Blue Jackets. Den förre HV71-spelaren klockades för 11 minuters istid, men noterades inte för några poäng när Columbus vann med 3-0 mot Washington Capitals. Stenlund kallades upp till Blue Jackets i går efter en bra höst i AHL.
I matchen hade Gustav Nyquist en assistpoäng, hans 14:e för säsongen.
SVENSKNYHETER I OTTAWA
I går meddelade Senators att backen Erik Brännström flyttats upp från AHL samtidigt som forwarden Jonatan Davidsson flyttades ner. Brännström kastades omgående in i hetluften och fanns med på isen när Ottawa förlorade med 6-1 mot Florida Panthers. Han klockades för 16.24 i istid och spelade minus-2 i sin 24:e match för säsongen.
På isen fanns också Andreas Englund som gjorde sin säsongsdebut för Ottawa. Englund spelade 11.25 och var minus-1.
Anders Nilsson vaktade målet och fick se sig överlistad sex gånger på 31 skott. Noel Acciari gjorde tre av målen för Panthers.

NOTERA ATT…
*Oscar Klefbom spelade hela 30.32 i Edmonton Oilers 2-1-seger mot Dallas Stars. Det var säsongens näst mesta speltid för värmlänningen. Oilers seger gjorde att de bröt en fyra matcher lång förlustrad.