Lundkvist

Nils Lundkvist fortsätter att göra ett gott intryck hos New York Rangers under NHL:s försäsong. I samband med nattens övertidsseger med 4-3 mot Boston Bruins i TD Garden noterades svensken för två assist - hans andra och tredje för försäsongen.

Bruins "stora tre" i David Pastrnak, Patrice Bergeron och Brad Marchand var på spelhumör och noterade varsitt mål för hemmalaget - alla i första perioden. Rangers kunde dock lämna öppningsakten i underläge blott 2-3, mycket tack vare Lundkvist.
Först spelade backen fram till Ryan Stromes 1-1-mål 3:04 in på perioden. Lundkvist skickade ett skott mot mål som susade förbi stolpen, studsade i sargen och ut på andra sidan målet där Strome kunde lirka in den förbi Linus Ullmark i Bruins mål. I periodens slutminut skickade Lundkvist sedan ett skott mot mål i numerärt överläge som Sammy Blais påpassligt kunde styra in.
Bruins 3-2-ledning stod sig till tredje perioden där Kevin Rooney kunde kvittera i numerärt underläge efter 11:05. Rangers påläggskalv Alexis Lafrenière tog sedan saken i egna händer på övertid när han snodde åt sig pucken och skickade in avgörandet.
Lundkvist, som hoppas slå sig in i Rangers laguppställning direkt till säsongsstarten, noterade utöver sina två assist en god portion istid (21:17) och skott på mål (3).

BOS-NYR: Lafrenière utnyttjar pucktapp

ARIZONA COYOTES - ANAHEIM DUCKS 4-3
Drabbningen mellan Coyotes och Ducks utvecklades till rena svenskbataljen. Loui Eriksson och Anton Strålman spelade fram Jakob Chychrun till 1-0 i första perioden. Ducks svarade med att göra två mål tidigt i andra perioden, det andra av dem signerat Isac Lundeström. I slutet av mittakten kvitterade sedan Coyotes forward Johan Larsson till 2-2. Rickard Rakell gav Ducks ledningen med 3-2 tidigt i tredje perioden, framspelad av Jakob Silfverberg - men Coyotes svenskkontingent svarade igen genom Loui Eriksson som skickade in 3-3.
Avgörande 4-3 med 5:52 kvar att spela av tredje perioden gjordes av Jakob Chychrun, backens andra mål för kvällen.
SEATTLE KRAKEN - CALGARY FLAMES 1-4
Tre svenskar bar den assisterande lagkaptenens 'A' för Kraken i nattens drabbning mot Flames; Marcus Johansson, Adam Larsson och Alexander Wennberg. Trots det blågula ledarskapet lämnade Seattle matchen med en förlust. Wennberg bokfördes dock för en assist, till Vince Dunns blålinjeraket i powerplay 9:50 in på andra perioden. Oliver Kylington plockade upp en assistpoäng för Calgary.

NEW YORK ISLANDERS - NEW JERSEY DEVILS 1-2 (ÖT)
Finske 22-åringen Aarne Talvitie stod för två assist när Devils bortabesegrade Islanders med 2-1. Erik Gustafsson och Dmytro Timashov fanns på isen för Islanders medan Andreas Johnsson deltog för Devils.
EDMONTON OILERS - WINNIPEG JETS 4-3
I en repris av vårens slutspelsserie tog Oilers en blygsam revansch. Jesse Puljujärvi stod för två mål och superstjärnorna Leon Draisaitl och Connor McDavid noterade två assist vardera. Noterbart är att tre svenskar startade på Oilers blålinje: Filip Berglund, William Lagesson och Philip Broberg. Ingen av dem bokfördes för någon poäng.

EDM-WPG: Nugent-Hopkins skickar in sent ledningsmål

MONTREAL CANADIENS - OTTAWA SENATORS 2-1
Erik Brännström spelade fram Tim Stützle till Senators enda mål i nattens förlust mot Canadiens. Hemmalagets mål gjordes av Brendan Gallagher och Nick Suzuki. Pontus Åberg fanns på isen för Senators och bokfördes för ett skott på mål.
PHILADELPHIA FLYERS - WASHINGTON CAPITALS 3-1
Oskar Lindblom spelade fram Cam Atkinson till Flyers matchvinnande 2-1-mål 2:00 in på den tredje perioden. Väldige 20-åringen Aliaksei Protas från Belarus stod för Capitals enda mål. Axel Jonsson-Fjällby och Carl Hagelin kom till spel för Washington.

DETROIT RED WINGS - COLUMBUS BLUE JACKETS 5-1
Lucas Raymond fortsatte att visa framfötterna för Red Wings när han i nattens drabbning mot Blue Jackets stod för två assist; båda i numerärt överläge. Bäst på plan var dock Dylan Larkin som noterade tre poäng i form av två mål och en assist.
NASHVILLE PREDATORS - TAMPA BAY LIGHTNING 6-1
Nick Cousins blev poängbäst i matchen med sina tre poäng (1+2). Mattias Ekholm stod för en assist för Predators. Fredrik Claesson och Simon Ryfors fanns i laguppställningen för Lightning.
ST. LOUIS BLUES - CHICAGO BLACKHAWKS 1-5
Henrik Borgström utmärkte sig för Blackhawks med ett mål och en assist. Torey Krug noterade Blues enda mål.