ForsbergCanes

I två perioder klarade Nashville Predators av att hålla jämna steg med Carolina Hurricanes. Sedan blev trycket för hårt. Tre mål i tredje perioden gjorde att vinnaren av Discovery Central Division kunde defilera till en 5-2-seger i nattens första lagen emellan i Stanley Cup-slutspelet.

Filip Forsberg hade gett Nashville ledningen i första perioden och temporärt fått ned den höga ljudvolym som de runt 12 000 fansen i Raleigh skapade i euforin över att ha släppts in i PNC Arena. Volymen höjdes snabbt när Teuvo Teräväinen kvitterade en och en halv minut senare. Mål av Jordan Staal och Erik Haula gjorde att matchen var helt jämn, 2-2, inför tredje perioden.
Där gick det snett för Nashville.
- Tredje perioden var uppenbarligen inte vår starkaste period. Vi lyckades inte svara upp på det sättet som vi skulle ha behövt göra. Speciellt inte efter deras första mål (3-2) där, säger Filip Forsberg till NHL.com/sv.

CAR-NSH M1: Forsberg sätter 1-0 för Predators

• Jag tyckte att vi startade matchen rätt bra. I andra perioden backade vi tillbaka lite efter att ha fått en del utvisningar emot oss som gjorde att vi tappade initiativet. Det där blir något vi måste göra bättre, att ta färre utvisningar. De som dödade utvisningarna gjorde ett bra jobb, men de fick döda för många.
    Just disciplinen lär bli ett hett samtalsämne när coachen John Hynes diskuterar matchen med sina spelare inför returmötet natten mot torsdag. Predators tog sex tvåminutare, dödade alla Carolinas powerplay, men ödslade mycket energi i processen.
    Filip Forsberg var själv en av "syndarna" då han åkte ut för en hög klubba i början av andra perioden. Carolina sköt sitt 2-1-mål i spel fyra mot fyra när han satte i utvisningsbåset. Efter matchen pratade han om att Nashville måste hålla sig på rätt sida om gränsen.
    - Det är en tunn linje som man vill komma så nära som möjligt utan att bli utvisad. Det handlar om att fullfölja tacklingarna och spela fysiskt, men i den här matchen var vi lite för hänsynslösa, säger han.
CanesCrowd
  • Min utvisning är olycklig, men samtidigt är jag ansvarig för min klubba och jag fick upp den för högt och de fick powerplay. Det är sådana grejer vi måste försöka eliminera, men vi är ett fysiskt lag och det kommer inte att förändras.
    Carolina hade en urstarkt grundserie och var i slutändan bara två poäng efter Presidents Trophy-vinnarna Colorado Avalanche efter 56 spelade matcher. De spelade in 16 poäng mer än Nashville och klev givetvis in i serien som storfavoriter. För att Nashville ska kunna rubba dem kommer det att krävas mycket mer än man visade i match ett, det är Filip Forsberg medveten om.
    - De är såklart ett fantastiskt bra lag, de var ju etta i divisionen, men vi har ett recept på hur vi ska kunna bli framgångsrika mot dem. Vi lyckades vissa det vid ett par tidpunkter tidigt i matchen. Vi gjorde inte var bästa match och de förtjänade att vinna och spelade bättre än oss, men vi ska försöka göra att det blir en lång serie här, säger han bestämt.
CanesWin518

Coachen John Hynes hintade efter matchen om att det kommer att bli förändringar i laguppställningen, att han kommer att utvärdera alla spelarinsatser. Vilka spelare han var missnöjd med ville han inte gå in på.
- Vi har många killar som gjorde bra reklam för sig själv, men som grupp fick vi inte jobbet gjort. Vi har en del killar som står utanför laget som vi vet är redo att spela och som kan bidra, så det är en naturlig del av den här processen, säger coachen som bland annat hade den finske rookien Eeli Tolvanen utanför laguppställningen medan klubblegendaren Pekka Rinne fick agera målvaktsreserv bakom landsmannen Juuse Saros.
Saros släppte in fyra mål på 37 skott innan Andrei Svechnikov fastställde slutresultatet till 5-2 i tom kasse.
På frågan om det finns spelare i laget han anser behöver prestera bättre var Filip Forsberg diplomatisk.
- Alla i laget ser sig själva i spegeln varje kväll och vill komma ut och spela sin bästa hockey. Jag kan bara tala för mig själv och jag kan göra mycket bättre därute, definitivt spela ett mer komplett spel.
Nashville Predators har en dag på sig att slicka såren efter en lärorik förlust. Frågan är om de har vad som krävs för att matcha ett av ligans bästa lag. Match två natten mot torsdag lär ge en tydlig indikation på det.