NJD-VGK: Marchessault nätar naturligt hattrick

Bara timmar innan mötet med Vegas Golden Knights, sparkade New Jersey Devils sin coach John Hynes och ersatte honom med Alain Nasreddine. Men tränarbytet gav ingen omedelbar effekt. Devils föll nämligen med 4-3 efter att Golden Knights Jonathan Marchessault stått för ett hattrick.

New Jersey (9-14-4) låg inför matchen på 15:e plats i Eastern Conference och näst sist i ligans tabell. Till slut tog tålamodet slut hos klubbledningen som gjorde en förändring.
- Det var många känslor inblandade under hela dagen. Matchen var helt klart rolig att vara en del av, jag gillade vår energi och jag gillade verkligen hur vi spelade första 40 minuterna. I tredje perioden var det som om vi tog lite slut. Det krävs inte mycket i den här ligan för att det andra laget ska straffa en och det var vad som hände, säger debutantcoachen Nasreddine.
Den som straffade Devils var Marchessault som gjorde ett ska hattrick i den tredje perioden. Vegas-forwarden gjorde sitt första mål med en backhand fram till 2-2 1.05 in i perioden. Han gav Vegas ledningen efter 5.04 innan han fullbordade sitt hattrick efter 9.40 i powerplay. Devils reducerade genom Nico Hischier efter tio minuter, men Vegas höll undan och tog sin fjärde raka seger.
- Det är bra. Vi har inte haft det tidigare den här säsongen så det är bra vi vinner ett par i rad nu, säger Marchessault.
För Devils var det trejde raka förlusten.
Här är en djupare koll på resten av nattens matcher:
Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs 6-1 (0-0, 1-0, 5-1)
Flyers tog i natt sin femte raka seger, och de gjorde det efter en strålande tredje period. Laget gjorde fem raka mål under matchens tio sista minuter och spurtade ifrån sina gäster.
Fem olika spelare gjorde mål, medan Travis Konecny stod för ett mål samt en assist, och Philippe Myers tre assist. Carter Hart räddade 27 skott i matchen. Claude Giroux gav Flyers en 2-1-ledningen efter 10.00. Konecny satte 3-1 med sitt 10:e för säsongen efter 16.32 och Joel Farabee gjorde 4-1 I tom kasse efter 17.54. Shayne Gostisbehere gjorde 5-1 innan 6-1 kom från James van Riemsdyks klubba.
För Toronto var det andra förlusten på de senaste tre matcherna.

Nashville Predators - Tampa Bay Lightning 2-3 ot (0-1, 1-1, 1-0, 0-1)
Stormötet mellan Nashville och Tampa slutade med förlängningsseger för gästerna. Nikita Kucherov blev matchhjälte när han styrde in Steven Stamkos passning 2.35 minuter in i sudden. För Stamkos var det andra passningspoängen för kvällen. Lagkaptenen hade redan i första perioden serverat Victor Hedman till 0-1. Calle Järnkrok kvitterade för hemmalaget, men i den andra perioden tog gästerna kommandot igen när Kucherov spelade fram Ondrej Palat till 1-2.
Kyle Turris, som varit petad de senaste sju matcherna, tog matchen till förlängning med sitt 2-2-mål i den tredje perioden. Det var hans andra poäng i matchen.
Men Lightning drog längsta strået och vann igen efter tre segerlösa matcher (0-2-1)

NSH-TBL: Kucherov vinklar in Stamkos passning

Columbus Blue Jackets - Arizona Coyotes 2-4 (0-1, 1-2, 1-1)
Carl Söderberg blev stor segerorganisatör för gästerna i natt. Med ett mål och två assist hjälpte han laget tillbaka in på segerspåret efter 0-1-1 de senaste två matcherna. Svensken klev fram vid ställningen 1-1. I mittperioden spelade han först fram Christian Fischer till 2-1 innan han hittade Lawson Crouse till 3-1. Söderberg fastställde sedan slutresultatet när han satte 4-2 i tom kasse med 35 sekunder kvar av den tredje perioden.
Söderberg har nu gjort åtta mål och totalt 15 poäng den här säsongen.
Florida Panthers - Minnesota Wild 2-4 (2-0, 0-2, 0-2)
Wild drygade i natt ut sin poängsvit till tio matcher efter att ha vänt ett 2-0-underläge i BB&T Center. Hemmalaget inledde bäst med mål från Jonathan Huberdeau och Aleksander Barkov, men Minnesota visade moral och kom tillbaka. Jason Zucker och Mats Zuccarello fixade reducering och kvittering i mittperioden och i den tredje såg Carson Soucy och Luke Kunin till att säkra segern.
Målvakten Kaapo Kahkonen gjorde sin andra NHL-match för Wild och stoppade 44 puckar. Han var dessutom nära på att näta i tom kasse, men hans försök gick precis utanför.
Wild tvingades avsluta matchen utan Mikko Koivu och Jared Spuregon som båda lämnade isen skadad.

FLA-MIN: Zucker överlistar Driedger

Boston Bruins - Carolina Hurricanes 2-0 ( 0-0, 0-0, 2-0)
Bruins fortsätter vara obesegrat på hemmaplan efter ordinarie tid. I natt säkrade laget sin tolfte hemmaseger för säsongen tack vare två mål i den sista perioden. Målskyttar blev Charlie Coyle och David Krejci som gjorde sina mål inom matchen sista 4.05. Jaroslav Halak gjorde 24 räddningar för Bruins i sin 500:e NHL-match. Nollan var hans andra för säsongen och 49:e i karriären.
Carolina förlorade för trejde gången på sina fyra senaste matcher.
Montreal Canadiens - New York Islanders 4-2 (1-0, 1-0, 2-2)
Det var säkert många lättande suckar i Montreals omklädningsrum efter nattens match. Segern mot Islanders avslutade nämligen en åtta matcher lång segertorka för laget. Phillip Danualt, Brendan Gallager och Shea Weber gjorde både mål och assist för Canadiens. Jeff Petry blev även han målskytt.
Montreal hade gått 0-5-3 på sina åtta senaste matcher och var i behov av en seger för att behålla sin plats bland topplagen i Atlantic Division.
Islanders hade två raka segrar, men är nu 2-3-1 på sina sex senaste efter sin 17 matcher långa poängsvit mellan den 12 oktober och 23 november.

MTL-NYI: Danault bjuder på snabbt handledsskott

Winnipeg Jets - Dallas Stars 5-1 (1-0, 3-1, 1-0)
Jets tog i natt sin sjunde seger på sina nio senaste matcher. Hemma i Bell MTS Place lyckades laget göra ett ryck i den andra perioden och vinna mot Stars som nu har fyra raka förluster (0-3-1). Stars var inte nöjda och coach Jim Montgomery kallade insatsen "den värsta för säsongen". Fyra spelare i Jets stod för ett mål och en assist: Nikolaj Ehlers, Patrik Laine, Mark Scheifele, och Josh Morrisey. Kyle Connor blev dock poängbäst med sitt mål och tre målgivande passningar.
Vancouver Canucks - Ottawa Senators 5-2 (4-0, 0-1, 1-1)
Elias Pettersson gjorde i natt sin 100:e match i NHL. Och han fick fira den med att göra ett mål och hjälpa laget till två poäng. Canucks satte full fart från början och gjorde fyra mål i den första perioden. Antoine Roussel gjorde mål redan i sitt första byte i sin första match på åtta månader sedan en knäoperation.
Tanner Pearson gjorde 2-0 innan Pettersson satte 3-0. Målet innebar hans 98:e poäng i karriären. Innan första perioden var slut hann också Zack McEwen göra sitt första NHL-mål i karriären. Anders Nilsson byttes ut i Ottawas mål efter att ha släppt fyra puckar på 15 skott. Ersatte gjorde Marcus Högberg som noterades för 13 räddningar.
Senators reducerade i mittperioden genom Jean-Gabriel Pageau. Tyler Ennis gjorde att laget kom närmare i den tredje, men gästerna räckte inte hela vägen. Oscar Fantenberg stängde matchen med sitt 5-2-mål i den tredje perioden. Målet var hans första den här säsongen.

VAN-OTT: Pettersson slår till i PP från nära håll

San Jose Sharks - Washington Capitals 2-5 (1-3, 0-2, 1-0)
Två formstarka lag möttes i SAP Center i San Jose, men det var gästerna från öst som skulle dra det längsta strået och ta sin fjärde raka seger. Jakub Vrana och Garnet Hathaway gjorde vars två mål medan backen John Carlson noterades för tre assist i matchen. Carlson är nu uppe i 40 poäng och den första back att vara det innan 30 matcher in på säsongen sedan Al MacInnis gjorde det med Calgary Flames säsongen 1990-91.
Melker Karlsson och Evander Kane gjorde Sharks mål. Förlusten var deras första på de tre senaste matcherna och deras andra på deras senaste sju.
SÅ GICK SNACKET:
"Det här var vår värsta insats för året. Vi svarade inte under hela matchen och jag bad om ursäkt till Khudobin efter andra perioden för vår insats framför honom"