orr 8417

Som en del av ligans hundraårsfirande tar NHL.com en titt på minnesvärda ögonblick under varje vecka.
Här följer höjdpunkterna under veckan mellan den 22-28 oktober

28 oktober, 1978:Chicago Blackhawks back Bobby Orr gör sitt 270:e och sista NHL-mål i den tredje perioden i mötet med Detroit Red Wings. Chicago föll med 7-2 i Olympia Stadium:
Matchen är en av de sex han spelade under säsongen 1978-79 innan knäskador tvingade honom att lägga av.
27 oktober, 1963: Gordie Howe gör sitt 544:e NHL-mål när Red Wings förlorar hemma mot Montreal Canadiens med 6-4.
Howe gör mål i powerplay och det betyder att han tangerar Canadiens Maurice Richard för flest mål genom tiderna i NHL.
26 oktober 1990: Wayne Gretzky blir den första spelaren någonsin att nå 2000 poäng. Han når dit genom en assist i Los Angeles Kings' 6-2-förlust borta mot Winnipeg Jets.
Poängen innebär att han då hr gjort 684 mål och 1316 assist på 857 matcher.
25 oktober, 2000:Ray Bourque blir den poängbäste backen genom tiderna. Med två assist i Colorado Avalanche 2-1-seger (på övertid) mot Nashville Predators hemma i Pepsi Center passerar han Paul Coffey.
När grundserien, hans sista, summeras står Bourque på 1579 poäng, vilket fortfarande är bäst bland backar.
24 oktober, 1976:Orr blir den förste backen att nå 900 poäng när han gör två mål i Blackhawks 7-2-förlust mot St Louis Blues hemma i Chicago Stadium.
23 oktober, 1998:Mark Messier gör sitt 600:e NHL-mål i Vancouver Canucks 5-0-seger borta mot Florida Panthers. Han når milstolpen i den första perioden när han överlistar Kirk McLean med ett direktskott på passning från Alexander Mogilny.
22 oktober, 1953:Dick Irvin blir förste tränare någonsin att nå 600 vinster när Canadiens besegrar Blackhawks på bortaplan med 3-2.