stars_wc_roundup

DALLAS -- Med en fantastisk inramning på Cotton Bowl Stadium tog Dallas Stars en 4-2 seger över Nashville Predators i Winter Classic 2020 inför 85,630 åskådare på läktarna.

Stars tog sin tredje raka seger efter att ha vänt ett 0-2 underläge från den första perioden. För Dallas svenskduo John Klingberg (0+2) och Mattias Janmark (1+1) var det en lyckad kväll under den öppna himlen. Blake Comeau, Janmark, Alexander Radulov och Andrej Sekera blev målskyttar för Stars.
Vädret var klart överkomligt med tanke på att matchen spelades i den amerikanska södern. Vid nedsläpp visade termometern 12 grader och ett lätt molntäcke låg över Dallas. Matchen fick ett tidigt avbrott då Ryan Ellis fick lämna isen skadad efter att ha åkt på en tackling i huvudet av Corey Perry efter 2:44. Perry fick också lämna isen efter att ha blivit bestraffad med fem minuters utvisning och matchstraff för armbågstackling.
Det blev än värre för Stars när Blake Comeau åkte på två minuter för delay of game efter 4:22 och Nashville fick chansen i spel 5-mot-3. Matt Duchene tryckte in ledningspucken efter 5:46 med ett skott från nära håll på pass från Filip Forsberg och Roman Josi.
Åtta sekunder innan utvisningen på Perry var över satte Dante Fabbro 2-0 till gästerna med ett direktskott inifrån den vänstra tekningscirkeln som gick förbi Ben Bishop i Dallas mål. Duchene och Josi stod för assisten vid Fabbros mål. 7:36
Dallas bästa chans i perioden kom efter 8:38 då Denis Gurianov tilldelades en straff efter att ha blivit fälld vid ett friläge. Ryssen missade dock straffen och Predators behöll sin 2-0 ledning in i periodpausen.
Andrew Cogliano hade den första vassa chansen i den andra perioden efter dryga fem minuter, men hans skott från nära hålla stoppades av Pekka Rinne.
Rinne fick göra ett par svettiga ingripanden i mitten av den andra perioden när Dallas satte allt mer press på Nashville.
Det var heta känslor på isen sedan första minuten, och en hel del ruff och gruff. När Stars forward Tyler Seguin åkte på två minuter för boarding efter 11:00 in i den andra perioden blev det rejält stökigt.
Nashville lyckades inte utöka sin ledning på den efterföljande chansen i powerplay, utan istället fick Seguin en målchans direkt efter han kommit ut ur båset som Rinne stoppade.
Dallas fick chansen i powerplay efter 16:44 in i den andra då Roman Josi åkte på två minuter för cross-checking. Det blev inget mål i det numerära överläget, men Stars bröt sin målnolla med 1:08 kvar av perioden när Comeau stötte in 2-1 reduceringen från nära håll på pass från Jason Dickinson och Esa Lindell.
Stars fick sedan ett till powerplaytillfälle med 48 sekunder kvar då Colin Blackwell fick två minuter för delay of game. Predators stod dock pall och gick in i den andra periodpausen med en 2-1 ledning, mycket tack vare målvakten Rinne.
Efter blott 58 sekunder in i den tredje perioden kvitterade Stars till 2-2 i powerplay genom Mattias Janmark som styrde in ett skott från landsmannen John Klingberg. Dallas satte en frenetisk press och Seguin prickade stolpen dryga minuten senare. Nashville tog timeout efter 2:50 för att samla sig.
Dallas fick ånyo chansen i PP efter 3:42 då Ryan Johansen fick sitta två minuter för hooking. Återigen utnyttjade man sitt numerära överläge och tog ledningen efter 5:06 genom Alexander Radulov. Ryssen bombade in pucken bakom Rinne med ett direktskott från tekningscirkeln efter pass från Klingberg och Benn.
Stars fortsatte att dominera och utökade ledningen till 4-2 genom backen Andrej Sekera efter 6:35 på pass från Faksa och Janmark, vilket också blev slutresultatet.